Garbine Muguruza şi-a anunțat retragerea

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, fostă nr. 1 WTA, a anunţat sâmbătă că pune punct activităţii competiţionale, după o perioadă de mai bine de un an în care nu a mai evoluat în turnee.

„A sosit momentul să-mi iau rămas bun. A fost o carieră lungă şi de succes, dar simt că a sosit momentul să mă retrag”, a spus Muguruza (30 ani), într-o conferinţă de presă. „Este o decizie pe care am luat-o în timp, la care m-am gândit mult”, a adăugat aceasta.

Ultima sa participare la un turneu WTA a fost în ianuarie 2023.

Decizia sa a venit după ce în octombrie anul trecut spunea că nu se gândeşte la o retragere definitivă din circuitul profesionist. Câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem – la Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017 – Muguruza nu mai jucase din luna ianuarie 2023, când a pierdut într-un turneu minor.

Cu toate acestea, în toamnă, când a fost întrebată despre viitorul ei, cu ocazia unei ceremonii de premiere în Spania, jucătoarea afirma că „nici măcar” nu se gândeşte la retragere.

„Trebuie să simţi că vrei să te retragi şi să fii foarte clar în legătură cu asta, dar în acest moment nici măcar nu mă gândesc la aşa ceva”, spunea ea la acel moment.

„Nu joc şi nici nu mă antrenez, îmi trăiesc viaţa. Mă voi întoarce când va începe să-mi fie dor să concurez şi când voi vrea să ridic braţul, să mă antrenez şi să am din nou acea disciplină în viaţa mea”, afirma ea.

„Forma mea fizică s-a schimbat, deoarece nu concurez, dar încerc să mă menţin în formă, fără să ajung la limită. Îmi place să ridic greutăţi şi să fac exerciţii cardio, cum ar fi zumba, pilates, yoga şi box – toate lucrurile pe care nu le-am putut face pentru că tenisul nu mi-a dat timp”, explica Garbine Muguruza în octombrie 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Felicitări Garbi! O mare sportivă, față de dopata voastră!

  2. @vioctor viorel

    Muguruza are 10 titluri Simona 24 de titluri

    in complexul tau de inferiorite, in ura viscerala fata de ceva romanesc spui ce spui…

  3. Muguruza este mai intelepta decat Simo. A jucat, a facut bani si de la 30 ani viata continua si fara tenis. Sunt atatea de facut si de vazut si dupa tenis. Isi cunoaste limitele.

  4. O fata constienta, care stie sa se retraga in glorie. Un exemplu care ar fi trebuit urmat si de Simona……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.