Gaza. Armistiţiul a început cu o amânare

Un responsabil palestinian a declarat pentru AFP că armistiţiul din Fâşia Gaza, prevăzut iniţial pentru joi, a fost amânat din cauza discuţiilor „de ultimă oră” privind „numele ostaticilor israelieni şi modalităţile predării lor” către o terţă parte.

„Qatarul, în coordonare cu egiptenii şi americanii, ar urma să anunţe în orele următoare, astăzi, ora la care va începe armistiţiul”, a precizat responsabilul citat.

Deja, a precizat acesta „a avut loc (miercuri) un schimb de liste cu numele prizonierilor din cele două tabere prin intermediul mediatorilor din Qatar şi Egipt”.

„Hamas va elibera zece ostatici femei şi copii şi, în acelaşi timp, 30 de deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi şi acordul va continua astfel”, pe fondul opririi luptelor pe întreg teritoriul Fâşiei Gaza şi al unui survol limitat al avioanelor israeliene în nord, a mai spus el.

„Întârzierea se explică prin detalii de ultimă oră privind numele ostaticilor israelieni şi modalităţile de predare”, a explicat responsabilul palestinian.

Mai întâi s-a propus „ca ei să fie predaţi Crucii Roşii pentru a-i transporta în Egipt”, înainte de a fi încredinţaţi „părţii israeliene”, a declarat acest responsabil apropiat de negocieri.

„Apoi s-a propus să aibă loc mai întâi o vizită medicală a cadrelor Crucii Roşii pentru a se asigura de starea de sănătate bună a ostaticilor”, după care o vizită a Crucii Roşii la ceilalţi ostatici civili, a adăugat el.

„Hamas este gata să se plieze pe toate mecanismele decise. Va aplica ce se va alege”, a dat el asigurări.

„Mediatorii din Qatar, egipteni şi americani vor veghea la aplicarea acestui acord şi vor observa dacă există încălcări. Ei sunt garanţii aplicării acordului de armistiţiu”, a adăugat el.

Qatarul a anunţat joi că negocierile continuă „de manieră pozitivă” şi că acordul privind armistiţiul „va fi aplicat în orele care urmează”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Bybyku ish-i prelungeshte shi el agonia ka Ceashka care nu a vrut la al 14 Congres, decat sa fie reales bulles.
    Mai da shi el la robyi de pe moshia lui Rothschild, ca nu este de la el, 100 de shekeli, ex.pensie la un lgbdn-ist lasat la vatra, ca i-a murit eroic tov.=cred ca sotzia lui, in fashia Gaza are ei, dar in final se va nashte cu mama surogata (ex.sunt in R.Moldova, Ukraina…astfel de mame datorita saraciei=ce popor Ales!Bules neica!), pentru ca icrele sunt deja la conservare, ca doar politically correct este sa nu piara robyy, ka goymii doar vor fi o specie pe cale de disparitzie, mai ales cu robotzeii din ziua de azi. Oricum a indeplinit cu brio ordinul de kgb-ist primit de la alt kgb-ist tov.Putin, sa inceapa „operatziuea speciala”=2 zile, ca bine le va fi lor. Nu se shtie cand va avea ieshirea din somnul lor de moarte, dar se pare ca fuduliile sunt mai importante, nu conteaza ca Planeta se topeshte, ehe…Daca mai intervine alta tzara, sigur=WW3 e gata, ca altfel nu pot sa reguleze lumea.
    O zi buna.
    Con
    P.S. Poate pana la urma americanii le arata lungul nasului, shi vor renuntza shi ei la chibutzeal bolshevica…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.