Gaza. De foame, „o mulţime disperată” a jefuit camioanele

Un convoi alimentar al Programului Alimentar Mondial (PAM) a fost blocat marţi de armata israeliană la intrarea în Fâşia Gaza şi apoi jefuit de „o mulţime disperată”, a declarat agenţia ONU, transmite AFP.

PAM, cu sediul la Roma, a declarat că cele 14 camioane care transportau aproximativ 200 de tone de alimente au aşteptat timp de trei ore la punctul de control Wadi Gaza, în oraşul Zeitun din sud-estul enclavei, dar nu au primit autorizaţia de a intra. Camioanele au fost apoi jefuite de „o mulţime disperată care a pus mâna pe încărcătură”, a precizat PAM într-un comunicat.

Agenţia a spus că explorează toate mijloacele de a face să pătrundă ajutorul în Fâşia Gaza, dar, că, în cele din urmă, drumurile sunt singurul mod de a transporta suficientă hrană pentru a împiedica foametea care ameninţă populaţia palestiniană.

O lansare aeriană efectuată marţi, în colaborare cu Forţele Aeriene Iordaniene, a făcut posibilă aruncarea a şase tone de alimente, o cantitate suficientă pentru 20.000 de oameni, a mai informat agenţia.

„Paraşutările sunt o soluţie de ultimă instanţă şi nu vor face ca foametea să fie evitată. Avem nevoie de puncte de intrare în nordul Gazei pentru a livra suficientă hrană pentru o jumătate de milion de oameni care au nevoie disperată de ea”, a declarat Carl Skau, director executiv adjunct al PAM.

Săptămâna trecută, Carl Skau a comunicat Consiliului de Securitate al ONU că foametea este iminentă în nordul Fâşiei Gaza dacă nu se schimbă nimic.

ONU estimează că 2,2 milioane de persoane, marea majoritate a populaţiei din Fâşia Gaza, sunt în pragul foametei, în special în nord, unde forţele israeliene împiedică intrarea ajutoarelor.

Marţi, PAM a declarat că foamea a atins „niveluri catastrofale” în nord.”Copiii mor din cauza bolilor legate de foame şi suferă de malnutriţie severă”, a spus PAM, solicitând deschiderea mai multor puncte de intrare în Fâşia Gaza, inclusiv în nord.

Agenţia ONU a subliniat necesitatea urgentă a unei încetări a focului.

Foto Arhiva

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

17 Comentarii

 1. Qatar, locul unde traiesc teroristii, tara organizatoare de campionat mondial nu trimite ajutoare? Tarile arabe, daca nu mai pot de grija palestinienilor, pot sa le dea vize turistice.

 2. Daca magra0nii au jefuit camioanele, probabil ca la pachetele parasutate s-au batut ca chiorii intre ei.
  [Eduardovici K K T KuMotZ, cititor pasionat de Pionerskaia Pravda si Murzilka]

 3. Adevarata fata a khazarilor ce conduc de generatii statul Israel s-au arata in aceste zile adevarata fata de satanisti criminali. Ceeace nu stiu ei este faptul ca din sus pe roata Israelul va junge sub roata.

 4. Aici e totul in forță și forțat, dar doar împrăștie ajutoare, cine prinde sau cine e mai puternic, are și rezista, cine nu, exact că în Africa, se îmbolnăvește și dă colțul. Nimic din ce se vehiculează bun pentru cetățeni nu e și total în practică. Decimarea globală continua.

 5. Scuze, cei care mor de foame și boli, sunt introduși în categoria moarte naturală?

 6. am inteles ca americanii parashuteaza „ajutoare”
  cat sa-i momeasca pe palestinieni
  ca sa fie bombardati de ji’dovi!

 7. Războiul în varianta evreiască (Gaza) versus războiul în varianta rusească (Ucraina). Sesizați diferențe?

 8. DA FORȚELE DE PACE ONU PE UNDE-S OCUPATE ȘI CU CE – ORI ACO-I „BUBU-BIBI- CĂ DOR DE FAPT BIBI-BUBU COMANDĂ ONUUUUL!….APROPO -NU MOARTE NATURALĂ CI:FOARTE NATURALĂ,MAI MULT DECÂT NATURALĂ ! AUZI :SĂ FACĂ COPII ȘI SĂ NU-L ÎNTREBE PE BIBI DACĂ-I VOIE !?

 9. Arata ca evreii pe timpul lui Hitler !
  Ce-au patit de-s asa tristi si flamanzi toti copii astia ?
  NOROC ca lumea a evoluat si ca ce-a facut groaznic cu evreii HITLER nu se mao poate face
  din cauza OPROBIULUI UNIVERSAL azi !
  Si cred ca din empathie nici evreii care stiu prin ce-au trecut ei NU AR LASA SA SE FACA !
  ar iesi cel putin in New York evreii pe strazi contra … dar ce natie-s astia ?

  😐

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 10. „gelu spune:
  06 MART. 2024 LA 8:03”

  @gelutzu NU mai vorbi asa pentru ca dai motive alor predispusi la SCEPTICISM sa creda ca evreii erau asa si pe vremea
  REPUBLICII DE LA WEIMAR si ca HITLER nu fara motiv a facut cu ei evreii ce fac evreii cu altii (mai rau de facto) azi !

  ‘Ntzelegi ? ca evreu tzrebui sa pasterz imaginea si avertizez doar pentru ca
  spunand ce spui
  poate indemna pe unii sa creda ca evreii al fel de rai ca azi au fost atunci cand PROPAGANDISTIC si RAU-VOIT
  taman pe aceleasi motive si vine pe care le pomini
  a facut cu e ei in LAGERE HITLER ce fac EVREII in LAGAR-ul GAZA acum !

  Si evreii e oameni …si corcitura de evreu sunt si eu (sa sti ca nu-to poti alege in ce natie, ce familie, ce etnie sau ce religie te nasti ! Doar GENIUL de poate face …candva marur … liber ! )

  SHALOM ! @gelutzu ❤️ ‘s sigur ca nu le zici cu rautate ! ci dintro falsa EMPATIE ! (evreii sunt POPORUL ALES de aceea au voi la ce n-ai voie boii !)
  PUP !

 11. Manitou Qatar impreuna cu Arabia Saudita si inca vreo doua-trei tari din zona sunt bichonii Israelului. Le trimite ajutoare prin ISIS si Al Queda ca sa aveti voi motive sa fiti panicazti antimusulmani.

 12. Intox, tarile arabe dau miliarde pe aiureli (pe fotbalisti ofiliti gen Ronaldo, turnee de tenis, curse de F1, golf etc), dar pentru amaratii lor nu au bani, ajutoarele vin de la UE si SUA. Zici ca ajuta isis si al-queda, e ok. Dar Bibi s-a prins ca astia au numai babardeala in cap si nu ii slabeste deloc, le da sa se sature, pana cand gaseste toti ostaticii, vii sau morti. Iar palestinienii din gaza care si-au dublat populatia in ultimii ani trebuie sa inteleaga ca Bibi nu le mai da nimic. Sa le dea Erdogan si prietenii lui ca ajung repede peste mare.

 13. Trucul clonelor khazare!
  „Ei bine, este un truc, îl folosim întotdeauna. Când cineva din Europa critică Israelul, atunci aducem în discuție Holocaustul. Când în această țară (SUA), oamenii critică Israelul, atunci sunt antisemiți… este foarte ușor să acuzăm că oamenii care critică anumite acte ale guvernului israelian că sunt antisemiți și să aducem în discuție Holocaustul și suferința poporului iudeu, pentru a justifica tot ceea ce le facem palestinienilor. – Fostul ministru al educației din Israel, Shulamit Aloni 2002”

 14. Nu se mai poate trai doar cu iarba si cu apa din canalizari. Israel este deja un stat esuat. Au prea multi spalati pe creier ca sa doreasca cu adevarat coexistenta cu palestinienii.

 15. se vorbeste fara subiect…. dar nu pt ca „cotidianul” ar ofensa intelectul cuiva ci pt ca trebuie sa dreaga busuiocul, adevarul, mii de camioane asteapta sa intre dupa zeci de controale si apoi sa fie bomdardate impreuna cu cei care le asteapta, Apropo’ moto-ul Al Jazeera este „parerea si celalta parere”

 16. Rusiei i se „ingheata” capitalul pt a plati distrugerile de razboi, dar bombardamentele sunt platite de americani si rascumparate de ceilalti arabi, care au platit si probabil vor plati , vezi orasul Hamad …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.