Geantă cu 130.000 euro, aruncată pe fereastră

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au reținut șapte persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.
Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele  de dealeri au introdus  în  România   cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care,  la rândul lor, au  aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și  unități școlare.

S-au pus în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.
Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în  48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ  120 grame cristal  precum și o mașină de numărat bani.

Disperarea traficanților când au fost prinși

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate,  un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro,  fiind recuperată  de polițiști .
DIICOT precizează că din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro.
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a celor 7  inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog.
Acțiunile au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și IPJ Cluj, cu sprijinul  jandarmilor din cadrul IJJ Iași, IJJ Cluj și  Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Click to enlarge image WhatsApp Image 2023-12-05 at 13.30.33.jpeg

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

 1. Nu ne spuneți și de unde veneau drogurile, de care țară mare este mai aproape Ucraina.

 2. Vrem o țară ca afară ! De ce ne plângem când începem să o avem ?

 3. TAInise CAPete ale HIDREI Sistemului de DRGANGEALA si apar Altele dinRezerva MAAAAARE a lu’ DREACuu’!

  Solutia ?
  Sa le TAI pe TOATE!
  CINE ?
  CUM ?
  CAND ?

  Daca s-ar vrea, s-ar face !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.