Gen. Pițu știe cine l-a sabotat pe Ceaușescu

 Nicolae Ceaușescu nu a crezut nicio secundă că va pierde puterea și nu considera că plecarea cu elicopterul de acoperișul Comitetului Central este o fugă și doar o mișcare tactică. Sunt doar câteva dintre afirmațiile făcute de generalul Cătălin Ranco Pițu, procurorul care a semnat ”Dosarul Revoluției”, la Antena3. Documentele mai arată și că ministrul Apărării, Victor Atanase Stănculescu, a fost cel care l-a sabotat pe Ceaușescu, iar mai târziu Armata și Securitatea l-au acceptat drept lider pe Ion Iliescu, care nu avea nicio calitate oficială, dar era noul lider de facto al României.

„Premisa de la care trebuie pornit răspunsul este că în istorie nu nu este cunoscută nicio revoluție pură. Cu alte cuvinte, nu există o situație în care în istoria omenirii marea masă s-a ridicat în mod spontan și a răsturnat liderii, schimbând sistemul și înfăptuind o revoluție. Acestea fiind spuse, o să vă supun atenției niște momente cheie, care s-au petrecut pe parcursul zilelor de 21 decembrie și 22 decembrie. Apoi dvs. judecați dacă ceea ce voi concluziona este sau nu logic.

Avem destabilizarea mitingului de către o structură a MApN. Urmează o represiune violentă în București în noaptea de 21 spre 22.

Vine dimineața zilei de 22 decembrie. Nicolae Ceaușescu îl numește verbal, ca fiind noul ministru al Apărării pe Generalul Victor Atanase Stănculescu. Îi de ordin să folosească numeroasele forțe aflate în jurul fostului CC al PCR, pentru a nu permite niciunui manifestant să pătrundă în piață.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

20 de Comentarii

 1. Prin urmare a fost Lovitura de stat ? Atunci de ce persoane care nici măcar nu au participat la revolta populației (nu revoluție) au atâtea privilegii. De ce nu se cercetează dosarele așa zișilor revoluționari? Ciolacu cu cine s-a „bătut” în Buzău? Cu nevasta-sa. Și ca el sunt mii. Să termine cu prostiile astea. Atâția bani de la buget aruncați și pe minciunile astea pe lângă toate celelalte imbecilități.

 2. Ceausescu si nevasta-sa au fost „exfiltrati” catre „o clima mai blinda” … Si, pentru ca operatiunea nu putea sa se faca in vazul lumii, la Bucale, a fost aleasa pentru sceneta o cazarma obscura, nu prea departe de Capitala … Doua chestii sint foarte curios sa le aflu (mda … stiu, se spune ca „curiosity kills the cat” …) : 1. cele citeva minute LIPSA din filmarea de la Tirgoviste (intre ultimele imagini din sala de „judecata” si cele in care ni se arata un EL si o EA, la pamint si ciuruiti de gloante (grea viata si pentru sosiile astea …) si 2. zborurile avioanelor de mici dimensiuni care au parasit Romania in ultimele zile din decembrie ’89 … Hai, baiete, mai ada o pinacolada !

 3. procurorul,foarte bine informat,spune exact ce sustin de douazeci de ani:lovitura militara de stat dirijata catre URSS personal Gorbaciov, de catre gruparea iliescu kgbista si cativa generali tradatori de tara
  intelegerea de la Malta

 4. Ceausescu a fost sabotat de Marea Adunare Populara din 22 decembrie 1989 din Piatza Revolutiei ! IMGB face Ordine ! Împreună cu Faur si Republica ! Victorie ! Muncitorii au Învins !

 5. A fost foarte interesant de urmarit interviul dat de gen. Pitu la A3. Ce se scrie in acest articol e nimic fata de ce a spus el. Pare ca e prima data de la acele evenimente cand intr-adevar se face lumina asupra a ceea ce s-a intamplat. Iliescu, Brucan, Militaru si altii, majoritatea celor de “pe pozitii” au fost oamenii rusilor, si care au chemat armata rusa sa intervina dupa ce grupul lor daduse liber la folosirea simulatoarelor de atac si de parasutare din elicoptere (plus aparitia falsificata a unor tinte pe radare), tocmai ca sa aiba motiv sa-i cheme pe rusi, noroc cu gen. Gusa care cand a fost sunat de rusi le-a zis acestora ca nu avem nevoie de interventia lor armata, ca facem fata situatiei fara ca sa vina si ei. Trosca a fost chemat “sa apere” MAPN doar pentru a fi lichidat de gen. Militaru care era omul rusilor si care credea ca in trecut fusese demascat de Trosca. Ceausescu a fost lichidat dupa acel simulacru de proces pentru ca sa nu apuce sa zica ceea ce stia, ca noua conducere e formata din oamenii rusilor. Securitatea fusese inactivata, au fost povesti ca securistii ar fi incercat eliberarea lui Ceausescu de exemplu prin atacarea unitatii militare de la Targoviste (acel atac a fost dovedit ca a fost simulat prin timitera deliberata a 5 militari care sa deschia foc asupra unitatii). Teroristii nu au existat, oamenii au fost coordonati in mod criminal sa traga unii in altii spunandu-li-se fiecarui grup ca “ceilalti” sunt teroristii. S-ar putea sa fie si o continuare interviului cu gen. Pitu cu dezvaluiri din dosarul “revolutiei” care are 3000 de volume si vreo 500-600 de mii de pagini, dar nu au zis cand va fi.

 6. Cei vii care au pus mana pe butoane dau vina pe cei morti. Cei care nu l-au tradat pe Ceausescu nu au mai ajuns niciodata generali. Au fost epurati pe parcurs. Nu prezentau incredere in ochii magurenilor.

 7. Si securitatea unde ai pitit-o? Vii cu prafuri fumate de fost tablagiu in securitate.

 8. Iliescu nu a chemat armata rusă ! Nu mai vorbiti minciuni ! Iliescu a vorbit cu Ambasada Rusă la Telefon ca Rusii sa nu intervină in Romania ! Dar in 23 decembrie 1989 din Elicoptere Puma au fost Parasutati Teroristi ce erau Cetateni Străini aveau Pusti si sau urcat pe blocuri in Bucuresti si au început sa traga cu Pustile de pe Blocuri in Bucuresti !

 9. Generalu’ asta o avea carnet de revolutionar? Prea o tine langa-langa cu rivolutia. Rad si aurolacii cand aud de dosarul revolutiei. Cercetatorii astia au luat salariile degeaba ani la rand.

 10. Bai dășteptilor care va dați atotstiutori:
  – singurele revolte pe cinstite,dar care au luat prin surprindere pe papusarii lumii(marea finanța-(editat)) motiv ptr. care nu au fost susținute, au fost cele ale studenților din Iasi(despre care nu prea se face vorbire) și cea a muncitorilor din Brașov, din toamna anului 1987; dărâmarea regimurilor din tarile socialiste a fost planificata ptr. 1989,ca doar amerlocii khazari din ’45 și pana în’ 89 au cheltuit mld.$ ptr. dărâmarea sistemului, mai ales ca au avut și un om pregătit în UK, gorbachov;
  – Marea finanța a lumii, (editat) au regizat lovitura, deoarece Ceaușescu hotărâse sa împrumute tarile în curs de dezvoltare la 1/2 dobânda practicata de FMI și BM(este ceea ce fac acum BRICS-ul, dar ăștia sunt o forță, care nu convin khazarilor);
  – principalii tradatori și profitori au fost securiștii din comerț exterior care au lucrat cu conturile României.

 11. Clar că a fost LOVITURA DE STAT!! Cercopitecii nu vor să recunoască pentru că majoritatea autorilor încă sunt în viață,și nu vor să-și riște privilegiile.Istoria va demonstra că a fost lovitură de stat,păcat însă că nu va mai fi cine să răspundă pentru distrugerea româniei.

 12. da, iliescu nu a chemat armata rusa. a chemat-o pe aia sovietica…

  un (editat) la fel ca militaru dar copil de tita pe linga brucan… sua si rusia si-au dat mina. s-au folosit de (editat)precum iliescu.
  rusia si-a trimis trupetii in Romania in timp ce sua intervenea in Panama… iar ungurii asteptau cu limba scoasa momentul… saliveaza si acum… tokes ar fi trebuit judecat pentru tradare si executat conform legilor de atunci… ceausescu a fost un las pentru ca nu a avut curajul ca atunci cind i s-a pus in fata situatia celor care uneltesc impotriva Romaniei a ales sa faca rotirea cadrelor. iar cei pe care i-a lasat sa traiasca, desi stia ca-s tradatori, nu l-au lasat sa traisca ucigindu-l miseleste prin coada de topor atanasie stanculescu. si-a facut-o cu mina lui.

 13. pentru toate aceste crime, Iliescu este ales de bobor de trei ori si tinut pe bani grei la pensie.
  Ce spunea tinerelul general, se rezuma asa: Ce ati fi fost voi fara mine.
  Care voi, ii stie tot alegatorul, astia imburghezitii si ridicati in grade si onoruri, pe sangele copiilor.
  Dumnezeu sa-ii odihneasca, ca ei au luptat cu sinceritate pentru tara.

 14. Daca nu ar fi fost Generalii in Televiziune sa dea Ordine din Studiolul de Televiziune si astăzi in 2023 in Romania ar fi fost Conducere Comunista si am fi Stat la Coada la Alimentara la Carne cu Granitzile Inchise si fără Internet ! Cu Spălarea Creierului cu Emisiuni la Televizor si cu Presa Cenzurata fără Comentarii la Presa !

 15. Procurorul a spus că grupul Iliescu, Militaru, Voican Voiculescu etc a profitat de revolta populară și a organizat lovitura de stat. A mai spus că toți aceștia erau dovediți ca agenți GRU sovietic și că i-au chemat pe ruși în ajutor. Generalul Gușă împreună cu generalul trupelor de grăniceri i-a oprit pe ruși refuzând ajutorul. Tot procurorul a mai spus și că pentru oamenii împușcați până în 22 decembrie se fac vinovate TOATE instituțiile de forță deci și Securitatea dar că după aceia vinovată a fost doar armata și în nici un caz securitatea. Eu asta nu cred. Rușii au fost liniștiți că la București s-a instaurat o putere favorabilă lor. A mai spus că și în cazul unui proces corect Ceaușescu ar fi fost condamnat. Oricum a fost, important este că rușii nu ne-au putut împiedica ulterior să intrăm în NATO și în UE. Părerea mea este că vor face tot ce le stă în putință să ne scoată din aceste alianțe și să ne prindă în zona lor de influență. Sper din tot sufletul să nu se întâmple asta.

 16. Vasazica Sovieticii au organizat o Lovitura de Stat ca sa bage Romania in NATO!!!…..Fals…Ceausescu, socialismul a fost doborat de FMI, de dolar, de finanta mondiala. Bagarea Sovieticilor in ciorba este o manipulare care prinde la poporeni….In 1967 si Ceausescu a manipulat poporul rusofob….Ceausescu in 1967 s – a folosit de Rusofobie ca sa ia puterea totala… Si generalu Pitu manipuleaza speculand rusofobia poporenilor astfel poponenii nu i – ar crede dezvaluirile care sunt adevarate!!….Tot ce spune genealu Pitu este adevarat, cu exceptia implicarii Sovietice in 1989… Alde Brucan, Stanculescu, Pacepa, capii Secu si ai Armatei erau agenti CIA…Secu si Capii Armatei erau procapitalism …ca doar asa se pot imbogati cu adevarat…Socialismul nici macar Pensii Speciale nu le oferea…Un general Secu sau de Armata traia bine comparativ cu poolimea, dar nu putea ajunge Milionar, nu putea sa aiba Palat la Monte Carlo….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.