Generația de aur, fără tricouri cu sigla FRF din 1994

 Pe 25 mai, de la ora 20:30, Arena Națională va găzdui meciul de retragere al Generației de aur, în compania unei selecționate mondiale care se va intitula Stelele lumii. Va fi ultima dată când eroii din nopțile albe ale turneului final al CM din SUA 1994, unde România a ratat la lovituri de departajare șansa de a intra în careul de ași al lumii în sferturile de finală în fața Suediei, se vor afla pe gazon. Nu vor lipsi Gică Hagi, Gică Popescu, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, Florin Răducioiu și toți ceilalți componenți ai lotului condus de Anghel Iordănescu. Singurul care nu va putea răspunde prezent este fundașul central Daniel Prodan, cel alintat Didi plecând absolut fulgerător la o vârstă tânără de pe acest pământ. Normal, Gică Popescu, omul care s-a ocupat de această acțiune, și-a dorit ca echipa din care va face și el parte să poarte pe tricouri sigla FRF din acel 1994.

Gică Popescu spune că a încercat să obțină acordul conducerii Federației, dar nu s-a ajuns la un consens.

Nu am avut acceptul FRF să folosim la acest eveniment sigla din 1994. Doar fără sponsor pe tricou, ceea ce nu puteam accepta”, a declarat Gică Popescu, pentru FANATIK. Fostul mare internațional a solicitat la OSIM înregistrarea a trei sigle pentru marca ”Generația de Aur România ‘94”. Una dintre ele seamnă izbitor cu logo-ul din 1994. Gică Popescu menține suspansul asupra stemei care va fi imprimată pe tricourile în care Hagi, Popescu și compania vor juca în luna mai ultimul meci al Generației de Aur.

Gică Popescu a explicat pentru Digi Sport că a înregistrat la OSIM marca ”Generația de Aur România 94”: ”Da, am înregistrat marca pentru a nu exista vreun risc să ceară altcineva, cineva care nu are treabă cu noi. Oricum eu aveam înregistrat cu mult timp în același scop și Generația de Aur. Asta nu înseamnă că eu sunt Generația de Aur. Eu nu voi folosi niciodată, dar niciodată această marcă în interes propriu pentru că Gică Popescu nu este singur în acea Generație de Aur”.

Cu greu, FRF a oferit celor de la FANATIK un răspuns scris, care să justifice intr-un fel sau altul de ce nu s-a putut acorda acceptul pentru utilizarea siglei din 1994, care a fost înlocuită în 2019.

La data de 9 ianuarie 2024, domnul Gheorghe Popescu a solicitat dreptul de a folosi vechea siglă a FRF. După analiza cadrului legal și contractual în care FRF își desfășoară activitatea, răspunsul FRF către domnul Gheorghe Popescu a fost transmis în data de 15 ianuarie 2024. În răspuns s-a transmis următoarele:

Sigla FRF utilizată pe echipamentul de joc în cadrul jocurilor contând pentru turneul final al FIFA World Cup 1994 reprezintă o marcă înregistrată FRF. Prin urmare, pentru a se putea exprima acordul de utilizare a acesteia de către o terță parte, precum și limitele acestei utilizări, era necesar a se comunica persoana (fizică sau juridică) organizatoare a evenimentului, urmând a se încheia un contract de cesiune temporară a mărcii cu aceasta.

Totodată, i s-a transmis domnului Popescu faptul că FRF nu poate accepta utilizarea siglei împreună cu denumiri, sigle, mărci, reprezentări grafice etc ale unor terțe persoane juridice, parteneri comerciali sau sponsori ai evenimentului, FRF nefiind implicată în organizare, pentru a evita astfel un conflict de brand cu actualii sponsori și parteneri comerciali ai FRF și ai Echipei naționale a României.

Domnul Gheorghe Popescu nu a mai revenit cu precizările solicitate, aceasta fiind singura comunicare avută pe acest subiect între FRF și domnul Popescu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Ce stiu pacalicii care critica generatia de aur? Niste afoni care nu au habar de istoria fotbalului romanesc. Am trait acele vremuri de glorie cu care Romania, sub conducerea prostovanilor nu se va mai intalni in urmatorul secol. As vrea sa vad acel meci, daca s-ar putea sa fiu chiar pe stadion. Voi, critici afoni, ramaneti la cratita unde v-au pus mamicile sau nevestele!

  2. GENERATIA DE TINICHEA . CLASAREA PE LOCURILE 5-8 NU INSEAMNA NICI MACAR O MENTIUNE. ASA CA LASATI-O JOS CU GENERATIA DE AUR. SA MEARGA LA OLIMPIADE SA SE CLASEZE PE LOCUL 7 SI APOI SA NE SPUNA CITE MEDALII OLIMPICE AU LUAT

  3. Trebuiau sa-i treaca pe Burleanu si Stoichita, titulari „pe foaie”. Dupa aia puteau sa-si puna pe tricouri, tot ce doreau dansii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.