Geoană dă ca sigură intrarea Ucrainei în NATO

Ucraina va deveni membru al Uniunii Europene şi al NATO, este „un lucru cert”, a declarat, joi, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la deschiderea Aspen – GMF Bucharest Forum.

„Cu privire la calendar, la condiţiile reunite pentru astfel de decizii, este o chestiune pe care aliaţii o decid prin consens. Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina în primul rând în câştigarea acestui război şi consolidarea drumului său euroatlantic şi aş spune, din experienţa României, că drumul către UE şi drumul către NATO par separate, dar sunt foarte complementare. De aceea, orice pas în direcţia integrării europene ajută integrarea în NATO şi orice pas în relaţia cu NATO ajută în integrarea europeană şi lucrăm cu partenerii noştri din UE să nu ne dublăm eforturile”, a explicat Geoană.

El a mărturisit că este „extrem de bucuros” privind avizul Comisiei Europene pentru începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova şi Ucraina.

„În special, pentru Republica Moldova este o veste formidabilă”, a completat Mircea Geoană, menţionând susţinerea pentru obiectivul aderării Chişinăului la UE până în 2030.

„Este un obiectiv pe care îl susţinem cu toţii, iar NATO şi Uniunea Europeană suntem parteneri comuni ai Republicii Moldova şi îi vom ajuta din toate puterile să îşi atingă acest obiectiv şi să scape de blestemul geografiei într-un fel. Cred că avem noi, ca români, o obligaţie suplimentară şi o şansă nesperată de a vedea toţi vecinii noştri parte din aceeaşi familie”, a spus Geoană.

Potrivit acestuia, în viitor, România va fi geografic în centrul comunităţii euroatlantice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

34 de Comentarii

 1. Iar nenea ăsta ? Cert a fost că câștigase alegerile până când n-a mai fost cert. Un prostănac…

 2. Ma Geoana, ma puiut de securist, sper ca de chestia asta cu „Ucraina in NATO” l-ai informat si pe Putin, ca sa stie omu’ ce sa faca ! Ca se joaca cam demult timp ca soarecele cu pisica, cu mascariciul drogat de la Kiev …

 3. Ce bine a fost ,,citit” de Iliescu ! Accederea Ucrainei in NATO ii va irita si mai tare pe rusi. O escaladare artificiala a conflictului. Marile puteri sa-i aduca la masa negocierilor, cu adevarul istoric pe masa, pe cei doi frati, Rusia si Ucraina.

 4. Din tampenie si cretinism prostanacu va intra in Istorie ca un mare promotor al Razboiului Mondial….ce ti – e cu ambitia asta politica….Ceausescu al carui urmas se vrea era un inger fata de specimenul asta….care e de o nesimmtire bovina daca pleaca din Studio de la A3 si se duce la sauna la Vantu chiar cand Basescu ii aducea complicele acestuia extradat….apoi credea ca l – a facut nevasta- sa Presedinte nu cei ce l – au votat din sila de Basecu.
  .

 5. …poate a ce mai ramane din ea…daca mai ramane ceva!…

 6. SUA sfideaza porceste Rusia ca sa o atraga in razboi cu 30 de tari ale NATO. NATO are nevoie de o victorie….Rusia nu vrea Razboi mondial pentruca se descurca mai bine fara.

 7. Da din gura disperat ca niciun partid mai semnificativ nu-l voteaza. Poate raspunde cineva ce cauta asta in vizite publicitare prin tara ? Sau e tara fara caini !

 8. Geoană măăă ?? Sigur ?? Păi in viața asta un singur lucru este sigur.. Restul sunt relative..Iar de Rusia află și chiar se vrea așa ceva , categoric a doua zi ukraina dispare de pe hartă.. Apoi să vedem cum stăm cu un NATO agresiv care nu poate fără ukaina..

 9. Daca nu erea evvreu Cacazar de al lor nu intra. Acum se lupta pentru averea evvreilor care capusheaza Ucraina.
  Dar Turcia si Hungaria nu vor fi deacord. Deci cade ideea. Chiar daca se va intampla va incepe sigur razboiul nuclear .

 10. Ce nu spune inteligentul domn Geoană este atunci când se va întâmpla previziune lui. Ucraina va avea dimensiunea Letoniei, iar România nu va mai avea graniță cu Ucraina.

 11. A ramas la fel de (editat) ca in noaptea cu Mihaela te iubesc! Cand Rusia iti spune clar… niet… tu insisti, cine stie, poate mai vand ceva bani inainte ca ucraina sa dispara complet. Apropo, nu-l intreaba nimeni pe geoana despre cum poate sa intre o tara in UE fara tratate de buna vecinatate cu tarile din jur, fara razboaie si cu tara neocupata? Sau astia au voie?

 12. L-au trimis psihopatii sa imprastie propaganda scarboasa.

 13. NAȚ-O frântă că ți-am dres-o!…sa te ferească Dumnezeu de proști!…

 14. Desigur! Tot el ne asigura in 2022 că războiul se va termina în doua trei saptamâni. Vizionar!

 15. Ca de obicei asa cum il stim cu totii, Gioana vorbeste prostii.De fapt la ce se poate astepta omul de la un individ ,exact asa cum la caracterizat Iliescu.Cine poate sa caracterizeze omul dupa fizionomia lui ,stie exact asta ,doar daca se uita la o poza a lui Gioana.Cine nu ma crede ce spun eu acum sa mai aibe putintica rabdare ca sa vada finalul si la fel sa se convinga ca Ukraina nu va intra niciodata in NATO si nici in EU pt. ca cele doua formatiuni nici nu vor mai exista.

 16. Da, mihaela dragostea mea, ai cam luat-o razna, cum crezi ca UE și NATO isi calcă in picioare statutul, mai ales in contextul actual. Chiar vrei sa-l creditezi pe Iliescu cand te-a facut (editat) ca eu te-aș alinta doar ca (editat). PS: Si asta acum, când pari că ai avea șansele cele mai mari !!!

 17. Îi obligăm pe ruși să urmeze metoda ” Israel-Gaza” !?! PS= parca nu se primeau în nato țări care au conflicte cu vecinii…

 18. A ajuns sa detina functii in Romania si, ulterior la NATO, fiindca este evreu UCRAINEAN ceea ce-l face foooarte special.

 19. Acest Mircea Geoană fiu de general de securitate ceaușist, EXACT așa cum l-a caracterizat Ion Iliescu: (editat)

 20. Deci ca sa intram in Schengen ne trebuie un razboi cu Rusia?

 21. Reciclatu’ ăsta e mai prost decât credeam 😲

 22. Tot la fel de cert cum ai ajuns si tu președinte.Cine mai dă doi bani ruginiti pe supi tu moș Teacă Prostănache.Ai luat de Bidon senilismul cronic??

 23. Geoana a castigat alegerile si Ucraina a intrat in NATO. Cat rahat poate manca asta?

 24. nu,nu:
  -ca sa intre in nato
  fie-sa trebuia sa se casatoreasca cu zelenskyi!

 25. Mai dati voi mult asigurarea ca mai mult ca sigur Ucraina va intra in NATO si nu o sa mai aveti nici o Ucraina pentru ca va fi readusa la stadiul din 1920 s-au va incepe al treilea razboi mondial care va fi nuclear si nu va mai fi nevoie de niciun NATO…

 26. Prostănacul candidează in Romania pentru ukraina, sau, candidează in ukraina ca scula pe bascula?

 27. Scuze pentru comentariu , dar nu credeam ca ” prostanacul ” are cancer la creier. Cer scuze celor bolnavi, redactiei ” Cotidianul ” si rudelor celor ce au acesata boala. Doar un ” idiot util” ar putea da astfel de prognosticuri. Inca o data MEA CULPA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.