Geoană. „În România buletinele de vot nu sunt înseriate, nu știi cine le-a tipărit, nu știi cine le numără”

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat acesta.

În opinia sa, România „nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

„Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor.

„Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică.

„Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, „altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

„Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. „O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

58 de Comentarii

 1. stiu sigur ca ala din sua e cel mai primitv.
  negrese care basculeaza o caruta de voturi in urne, rezultate publicate dupa 1 saptamana.

 2. Du-te acolo unde sistemul de vot nu-i primitiv. Cum ti se pare sistemul din Israel? Acolo se pune intr-un plic sigilat un fel de buletin/abtibild cu numele partidului sau culoarea, n-am retinut. As vrea ca si la noi sa fie un astfel de sistem, numai ca noi am acceptat sa avem partide cum viseaza fiecare

 3. Daca votezi electronic electronul poate sa-ti fure votul ! Se duc voturile la candidatul de opozitie !

 4. Toate astea trebuia sa le spună când avea putere de decizie. Acum este prea târziu. Bye bye, dragostea mea !

 5. „OARE CHIAR A GREȘIT ILICI? SAU NUMA SE FACE G.M.P CĂ CRITICĂ SISTEMUL DE VOT ORI VREA SĂ NE ABUREASCĂ CĂ – NU–VOTUL CARE CONTEAZĂ ÎN PROTECTORAT -ESTE CEL CE VINE CUPLAT WaDC+BRUSS-IAR PROCESUL CE SE PETRECE AICI NU ESTE ALCEVA DECÂT TRAGEDIA A 1000 HA DE PĂDURE TRANSFORMATĂ ÎN HÂRTIE IROSITĂ PE P.VERBALE, BULETINE PE CARE LE CITEȘTE 40% DIN VOTANȚI ȘI O CHELTUIALE DE CEL PUȚIN 10 MILIARDE DE LEI LUAȚI PE DATORIE ȘIPENTRU CARE VATREBUI „POATE” RETURNATE 100 PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VEACURILOR!

 6. Cea mai importanta idee din cele spuse de Geoana este ca romanul nu este implicat social, civic. Nu isi trage la raspundere alesii. Sunt intru totul de acord. Societatea civila romaneasca este ca si inexistenta, populatia nu se revolta, nu manifsteaza sa ceara socoteala, demisii. Tipic romanesc. Asta nu e democratie. In astfel de conditii, e normal sa nu se reformeze clasa politica care face ce doreste.

 7. Guvernantii nu vor vot electronic ca nu se mai pot fura voturi si nici sa faca votul prin autobuze cu votanti.

 8. Votul electronic se poate frauda masiv,cel cu buletine,nu.normal ca gioana si licuriciul lui vor vot electronic.asa ar iesi asta presedinte de colonie.

 9. 3. Cistigatorul
  (mesaj trimis de esop în data de 18.05.2024, 17:46)

  Sistemul de vot este unul de exceptie .Romania nu isi permite sa se arunce singura in gura lupului (ursului ) doar pentru a putea unii sa se razbune .Vedeti ce patesc rusii din dorinta sefului de razbunare .Votul , la fata locului , este adevarata responsabilitate .A apasa pe buton„ la betie ” sau la vreun pariu nu este vot .Fata in fata cu URNA cetateanul se dezmeticeste . Votul la telefon (digital) nu mai este votul tau ci al altcuiva din familie .Geoana nu are dreptate iar daca ne referim la votul cu Basescu atunci devenim usor partizani .Romania atasata acelui moment trebuia condusa de Basescu cu toate ca putea usor fi oprit daca se aduceau la cunostiinta publicului ceea ce a aparut olecuta prea tirziu .Acum avem nevoie sa fim condusi de catre cel numit uneori „romanul absolut” Generalul Nicolae Ciuca si probabil Geoana va juca politic totul in acest sens .In timp de razboi generalul este solutie .Un politician oarecare nu poate conduce Romania chiar daca are calitati politice relevante in timp de pace .Razboiul este cu totul altceva iar in curind si Romania si romanii vor intelege gravitatea situatiei .Geoana este o supriza placuta dupa rateul cunoscut chiar daca revansardul mai ne apare in fata mici fractiuni de secunda dar totodata vedem cum forta Generalului Ciuca face diferenta .Romania are acum nevoie de un munte (de om) nu de o copie la indigo .Nu este momentul de a ne „copilari ” .Este momentul barbatilor de stat .Diferenta este uriasa .

 10. Un vot electronic este volatil,la îndemâna sistemului pentru a fi fraudat. Un vot scris este mai greu de fraudat (nu imposibil). De pupătorul de tzuhausuri ameriloce normal că își dorește vot electronic și alte invenții doar doar pica ceva. Mars mă (cum te-a rebotezat Iliescu).

 11. Geoana vorbeste in perfecta cunostinta de cauza. A simtit personal cand baietii ce-l vroiau pe Petrov l-au furat ca in codru fara nici un fel de rusine fata de romani. La fel de grosolan au furat pentru alt om al lor, cei pagubitii fiind Ponta si Dancila.

 12. Ehhee, don Mircea, târziu, prea târziu. Ai fi putut face o diferența și matale când erai pe cai mari, dar te-ai ocupat doar de propria familie. Acum, mai lasa-ne în truda noastră ca sigur nu ești matale soluția.

 13. s-a votat la referendum reducerea nr de parlamentari la 300(de fapt un demers populist care sa aduca alegatorii la vot), apoi pt demiterea „Jucatorului” la referendumul din 2012(pragul era o asimetrie, trebuia atins numai de cei care erau pt demitere, cei care erau importiva demiterii erau”comasati” cu numarul mare de absenteistii despre care se stia de la alte scrutine ), si „fara penali in functii publice”, insa fara rezultate , fara ca vreun politician sau analist politic sa demonteze manipularile .

 14. Și FRONTUL s-a stabiliZat în tranșee după MAXIMA CONTRA-OFENSIVĂ Urcacă de primăvară … ăăă
  Și armamentul Occidental face diferența în expoziția de la Moscova … aaa
  Și enclavele de la Avdeevka, Rabotino, Krinki … iii
  măR😜g … mafalda … aaa

 15. O prima masura este reducerea numarului de parlamentari ! Cate 4-7 deputati pe judet(in functie de nr. populatiei din judet) si 2 senatori este fooooarte suficient. Asta ar face cca. 340-360 parlamentari. Astfel ar fi si ei cunoscuti, ar avea greutate, ar fi cineva. Acum lumea nu prea stie cine-i reprezinta …..

 16. Este primiv, unii care nu locuiesc in Romania ii aleg pe cei care reprezinta Romania. Neprimitiv ar fi sa votezi prezent la urma la care esti repartizat de domiciliul din Romania. Prostovanul a pierdut alegea pe votul externilor prin tot felul de ambasade conduse de secucu. Acum spera ca secucu il voteaza. Votul extern Romaniei este pentru furaciune. Apoi, IT-istii romani n-au vreo treaba cu votul electronic si nici cu ala prin corespondenta prin care se falsifica alegerile in SUA. 80% din votul prin corespondenta a fost pentru senilul de Biden ! Adica hotie pe fata. Criminalul Obama conduce SUA de 12 ani si urmeaza nevasta-sa, adica razboiul 3 mondial. Intr-adevar, este primitiv un stat care a platit toata viata un prostanac.

 17. ‘Ai, bre, Mihaela, dacă nu ieșiși nu da vina pe terfeloage, așa-ți fu scris, să mori fecior, fară președinție.Ete na, mai e și alții…

 18. Da de ce să nu înceapă de la bază, primar la președinția Kogălniceanu? Și să înfrățească noul stat cu Nauru, că nici năurenii n-au capitală, suprafața și populația fiind asemănătoare.

 19. Se fura voturile si pe liste. Pt cei absenti semneaza altii si apoi pun stampila unde se vrea. Asa ca
  Votul electronic cu sisteme bune de securitate mai greu de furat. Dar postacii care nu sunt asi in softuri scriu ce isi inchipuie!!!!

 20. ‘Ai bre, Cetățene, chiar așea? ẞi Io care credeam că toți e cinstiți…Crez că Mihaela chiar ia președinția fără furăciuni dacă nu numără buleftrica coatele?!! Mâ faci să plâng, zău așea!!

 21. Voatele, nu coatele, tranzistor tâmpit!Ai că mă unflă plânsu!…Am noade-n gât! Să te fure-n halu ăsta! Primitivi, ce mai!

 22. Vorbesc EVOLUATII DESPRE PRIMITIVI!Si tu provii dintr.un partid cu o ideologie si Exponenti la comanda, pe putin zis primitivi!Am vazut in Pandemie progresul si evolutia celor care au provocat.o ,gestionat si impus Dictatura DIGITALA!Marea ELITA cu IQ si Tehnoligie moderna cate au ucis si nenirocut sute de milioane de oameni cu O TERAPIE GENICA EXPERIMENTALA ,, MODERNA,,…..MARS SATANELOR!

 23. Nici o zi fara Mircel. Sa nu cumva sa-l uitam. Mai rasfirati babaetz!

 24. „Dar postacii care nu sunt asi in softuri scriu ce isi inchipuie!”

  E ca si cum ai avea o dovada materiala la ceva imaterial si neasociabil cu un votant legal. Sistemul de vot n-are legatura cu vreun soft. Tu vrei sa numeri ceva aflat total necontrolat in mana altuia, adica tu vrei sa-ti numeri banii din portmoneul tau aflat in alta parte, necunoscuta. Intotdeauna vei avea atatia bani cat iti spune cel care iti are portmoneul in detinere. Asta si o gaina sergent la geologul-cybernetician ROG poate intelege.

 25. Cand o tara intreaga vede un film unde noaptea la sectorul 1 umbla unii prin sacii cu voturi, scot buletine le toaca si apoi nu se intampla nimic…asta nu e democratie si nici vot corect e o farsa de democratie. Cand fostul min de interne de la PSD care a facut contestatie la votarea diasporei din Paris in 2009 este arestat la doua saptamani de la contestatie ca e corupt…ce mai vorbim de votare!?

 26. ne pare rau, dragi cititori, din lipsa de spatiu si de timp o sa tragem doar concluzia:
  sistemul de vot din Romania?, SRI, STS, Mossad, CIA, BND, MI6. Restul mai puneti dumneavoastra, daca va sopteste o pasare la ureche.

 27. Cit este inca secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană ar trebuit sa taca / sa se abtina…sau treburile/lucrurile merg perfect pe unde isi desfasoara in prezent activitatea si/sau are timp liber prea mult (nu are „incarcatura”)….iar daca tot are timp de vorba sa ne spuna si despre cumnatul ‘mnealui….si la urma urmei, bre geoana, romanii NU TE (mai) VOR, esti un candidat expirat .

 28. Aici are toata dreptatea dl. Geoana, nici in triburile africane n-ar fi ajuns o infractoare ccum e Clotilda, primar la ccel mai bogat sector bucurestean, furand sacii cu voturi in vazul si auzul intregii Tari, nici in Coreea de Nord n-ar fi permis Procuratura si Justitia sa ajunga primar o pramatie ca Clotilda, pozata cand fura sacii cu voturi. Dl. Geoana ar trebuie sa reclame la toate autoritatile internationale infractiunea dovedita cu sacii cu voturi furati de USR ista Clotilda.

 29. Și când ai aflat asta ?
  Înainte sau după : “Mihaela , dragostea mea !”
  Nu zic da spui

 30. „În România buletinele de vot nu sunt înseriate, nu știi cine le-a tipărit, nu știi cine le numără”
  Vorbesti de parca te-ai duce personal sa le multumesti celor care le-au tiparit, celor care le-au verificat si celor care le vor numara.
  De fapt vrei sa spui ca nu se organizeaza alegerile conform Constitutiei.
  Eu in locul tau n-as mai candida la presedintie pe astfel de motive. Daca iti cauzeaza grav?

  I-auzi mai sus: esti securist! Faci mistouri cu buletinele de vot ca sa-ti bati joc si de oameni si de alegeri.

 31. Geoana tine prelegeri in universitati , pt. ca acolo are ascultatori care inteleg ce spune el ! Ascultatori care au pregatirea intelectuala necesara , baza teoretica , dar si mentalitatea de a asculta ! Coti . ro , face un lucru bun ca popularizeaza activitatea politica lui GEOANA , dar si mai bine ar fi daca ar publica in extenso prelegerile lui … caci ele ating probleme de fond ale Romaniei , probleme grave , trecute sub tacere mormintala de catre cei care conduc tara acum ! Si o fac premeditat , caci ei stiu ca o tara reformata , un stat de drept real – nu mimat – inseamna disparitia lor !

 32. „Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa”.NU! Siatemul de vot din Romania este un sistem securist ca si sistemul,ca si Geoana insusi.

 33. Știm cine le nunără, voi securiștii ! Ai uitat de unde te tragi , care îți sunt rădăcinile Tov. Gioană ?

 34. Cine numără voturile? – Le numără cine trebuie, tovarăşe Geoană, la fel ca în 2009 şi 1990! Poate ați fost plecat prea mult din țară, dar aici e o nevoie de stabilitate ca la alegerile din 1946.

 35. Sa fie inseriate voturile, sa se pastreze pentru verificare, si dupa vot sa vina junta cu festivalul democratiei

 36. Le.a tiparit STATUL Mafiot securist Neocomunist si le numara Comisia Sekurista care face sa iesa, cine vrea EA!

 37. fara raspundere personala asumata public prin „vot deschis”
  si fara taxa de participare
  totul nu e decat CARANAVALUL IRESPONABILILOR!
  (legitimarea la sectie e doar pt. batjocorirea sheptelului
  il re-educa de ficare data sa-si arunce semnatura ca pe o flegma)

  -la americani in general nu trebuie nici macar „id”!

 38. @un cetatean
  poate ne spui si cum se baga astfel de voturi in urna,fara sa vada nimeni,ca pari tare destept.spune-i lui trump cum e cu votul electronic,ca e mare fan!

 39. Le votează marian ceusescu si le numara prostanacul . Doi si cu doi face 22 .

 40. Votati aur,,va vor îndeplini toate promisiunile și dorințele chiar și fetișurile 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 41. Stimate Novac, voturile le fac si desfac cei din comisia de votare. Nu avem acum stabilitate PSD PNL si comisie cu membrii in tovarasie?!!!. Asa ca ei vor avea cate voturi vor dori. Mii de sectii de votare nu au camere de luat vederi ca sa se vada ce se intampla dupa ora inchiderii votarii. Ce fac cu listele si buletinele de voturi ramase si nefolosite, ei stiu. Daca ies cu 10-20 voturi in plus este ceva. Mai ai de invatat multe…..

 42. Păi da,. corect,.Și cum de doar acu ai aflat ?? Ți=ai pierdut increderea in dragostea ta,..pentru o funcție ??/ Te temi de pensia covrigarului, care in curînd aruncă prosopul ?? Crezi că la vot iese ceea ce se votează ?? Ai cunoștințe despre educația, moralitatea și patriotismul romînului ??

 43. Cit se poate de trist este faptul ca Gioana de abia acum a constatat asta ,dupa ce ani destul de multi ,a facut parte din politica romaneasca .

 44. Un vot cu adevarat democratic ar fi vizibil pentru cel care a votat, cu nume prenume legat de seria buletinului de vot.
  Partea electronica ar fi usor de gestionat,
  dar ce faci cu razbunarea !!! sistemului democratic daca nu executi comanda?
  De-aia asa-zisa democratie este un fals mizerabil!

 45. De data asta,Geoană are dreptate! Din moment ce nu se cunoaște seria buletinului de vot,acesta poate fi copiat și completat acasă și apoi aruncat în urna cu voturi. Hoție la drumul mare! Rste furt pe fata! Din moment ce ar fi înseriate,se poate verifica oricand daca buletinul a fost valabil sau nu. Nici fotval nu se mai poate juca cu sacii de buletine! Nu am văzut nicio hotărâre a guvernului pentru înserierea buletinelor de vot!

 46. … și nici cine a pus sau n-a pus ștampila pe numele (editat) care se tot propune singur…. Măi cetățene bagă în cap: matale nu poți fi Vodă Lăpușneanu de vreme ce ești dovedit… Lăbușneanul Licuriciului 😛

 47. Altă pildă, din ciclul Omul cu femeia lui! Pentru Geoană există om politic si femeie politica. De unde rezultă ca pentru el femeia nu e om.

 48. citeam azi ca aia la Licurici, in statul Arizona care in 2022 au stabilit in justitie ca alegerile au fost fraudate (numarul de voturi nelegale a fost mai mare decat diferenta intre candidati) dar nu au dispus anularea lor, cica „nu s-a putut identifica intentia de a frauda”, o curte de justitie federala a decis sa nu existe interdictie de la a vota pentru non-cetateni, pentru milioanele de migranti ilegali care au primit carti de identitate sociala…

 49. Geoana pregateste terenul pentru altcineva. Cred ca ni se aplica iar manipularea „votati raul cel mai mic”…aur a votat deja multe legi anti-romanesti. Simion tace cand este vorba de interesele licuricilor cu cipilica…nici un jurnalist nu ne prezinta oameni integri…votati orice dar nu votati tot securisti reciclati la partide de „dreapta”. Sa bagam in parlament cat mai multe partide de opozitie.

 50. Ia zi tu Mirciulica, ce-ai facut o juma de ora cat ai fost presedinte?

 51. Sincer?
  Eu mi-am suspendat votul la președinte din cauza Patriot. E posibil sa il anulez.etc
  Dar sigur imi anulez 3 voturi.
  1 – europarlamentare din cauza Eurovision dar si din cauza ca nu avem viza americana inaintea Ungariei.
  2 parlamentareğ din cauza clanurilor criminale de gipsani eliberate pt crime dar si ca de la Bercea nu s-a facut nimica. Apoi nu se impoziteaza gipsanu, eu am stat 4 ore la fisc pentru taxe.etc
  3-locale- nu spun decl unde sunt dar nu avem veceuri in parcuri, nu da drumul la arteziene pe canicula, nu strange iarba taiata intre blocuri, etc…

 52. ” Cum ti se pare sistemul din Israel? As vrea ca si la noi sa fie un astfel de sistem” – nu fiti dezamagit, aveti in rromania tot sistemul / economia de piata ca-n…Israel – n-ai sa-i vezi pe Steinmetz, Scwartzenberg in detentie la noi, au parasit rromania cu banii din afaceri – cine-s politicienii care i-au facut scapati ? – de ce Israelul face scut in jurul lor ? – p’asia nu-i „bate” Dumnezeu ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.