Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a anunțat, într-un interviu pentru Antena 3, că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dar nu exclude o susținere cât mai largă.

”Nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a spus Mircea Geoană, care a subliniat că ”anul 2024 va fi anul independenților”.

”Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare. Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă, dar cu o singură condiție: să se respecte orientarea mea în privința interesului strategic al României”, a mai spus Geoană.

”România are nevoie de un nou început”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Cu o zi în urmă au apărut informații potrivit cărora Marcel Ciolacu ar fi transmis în ședința coaliției că PSD ar putea să-l desemneze candidat la prezidențiale pe Mircea Geoană.

In altă ordine de idei, Mircea Geoană, care a primit sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara, a susţinut un discurs cu iz de prezidenţiabil, în care a vorbit despre viitorul României şi a criticat clasa politică.

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, să transforme aşteptarea zadarnică în acţiune inteligentă, coordonată, promptă şi valoroasă, a declarat secretarul general adjunct al NATO, la Timişoara.

El a transmis, totodată, un mesaj tinerilor care au votat pentru prima oară în viaţă pe 9 iunie, arătând că ei sunt ”eroii acestor alegeri”, ”nu marile partide care se laudă cu procente”.

”Uneori viitorul ne sperie, alteori ne dă speranţă, el este raţiunea de a fi a generaţiilor care vin una după alta, fiecare cu viitorul ei. Dar ne place sau nu, când vorbim depsre viitor în România avem de-a face, din păcate, cu o cultură a  dezamăgirii. E atâta viitor irosit în aceşti ani de confuzii şi stagnare, incât singura certitudine a societăţii româneşti în prea multe locuri ale naţiunii române a rămas eşecul. Astăzi România a ajuns să depindă sufleteşte de un viitor pe care nu ştie cum să şi-l imagineze. Asistăm la naşterea unei noi lumi, geopolitic, tehnologic, societal. Trăim o eră revoluţionară, fără îndoială, cea mai transformatoare şi  complexă din întreaga istorie a  umanităţii. Ca nicicând altcândva în istorie, omenirea se află simultan pe mai multe trasee de coliziune, între liberalism şi autolitarism, ceea ce noi numim competiţia între marile puteri şi de modele alternative de organizare a societăţii”, a declarat Mircea Geoană.

Potrivit lui, în România elita politică este rămasă în urmă, în faţa schimbărilor din societate.

”Între evoluţia societăţii şi capacitatea politicului de a se adapta şi de a gestiona aceste transformări. Între viteza transformării şi capacitatea individului, a omului de a suporta aceste transformări brutale şi  succesive. Între om şi maşină, între om şi algoritm, înr-o perioadă în care viitorul speciei umane şi simbioza între  om şi maşină devin subiecte de actualitate şi nu de SF. Şi nu în ultimul rând, între dezvoltarea speciei umane şi capacitatea planetei noastre de a ne suporta. Într-o lume dominată de competiţia acerbă între marile puteri, rolul puterilor regionale creşte exponenţial. Funcţionăm, de fapt, ca un amortizor al unui pendul care îşi caută disperat un nou echilibru, aceste puteri medii vor juca n rol decisiv în definirea noii ordini mondiale. Şi România se află în impactul acestor trasee de coliziune. Nicio naţiune a planetei nu are cum să iasă din această logică. Din păcate petru noi, se mai adaugă şi propriile noastre mari vulnerabilităţi. O elită politică rămasă mult în urma schimbărilor din societate, declinul demografic şi exodul tinerilor care pun la îndoială supravieţuirea naţiunii române. În pofida creşterii economiei se adâncesc decalajele de dezvoltare între marile oraşe şi restul ţării. Declinul dramatic al servicilor publice esenţiale, educaţie, sănătate, ordine publică, cazul drogurilor, combaterea  crimei organizate şi nu în ultimul rând riscul pierderii de cultură, limbă şi credinţă cu imensa diasporă româneacă, în general aflaţi la a doua sau a treia generaţie sau proveniţi din familii mixte”, a mai spus Geoană.

 

”Viitorul pe care îl văd eu şi în care cred este acela în care România transformă în prosperitate şi dezvoltare relevanţa noastră strategică excepţională, propunându-şi să devină o adevărată putere politică, economică, militară şi ştinţifică multiregională. Nu avem altă soluţie, decât o abordare radicală a schimbării.  Ştiu că este greu şi că o astfel de ambiţie provoacă nelinişte, anxietate şi chiar frică. Dar trebuie să fim oneşti cu românii şi româncele. A continua ca acum ne va duce, mai devreme sau mai târziu, în prăpastie. În alte momente de cumpănă în agitata noastră istorie, naţiunea română a ştiut să aibă curajul transformării şi instinctul supravieţuirii. În lupta între trecut şi viitor, trebuie să alegem hotărât viitorul. Dar care viitor? Pentru că România are la dispoziţie trei tipuri de viitor. Cel mai la îndemână este viitorul imediat. E viitorul pe care românii îl trăiesc zi de zi, un viitor al resemnării, format din sărăcie, criză economică, tarife mari la energie, datorii, preţuri, taxe în creştere, frică de război. E viitorul fără spitale, viitorul cu şcoala în declin şi cu bătrâni uitaţi la periferia societăţii.  Acest viitor e, de fapt, un prezent în derulare, şi presupune păstrarea configuraţiei de putere de azi. E clădit pe teamă de schimbare, pe frici induse, pe capacitatea de a uită a populaţiei. Acest viitor imediat e drama pe care o trăieşte naţiunea română de trei decenii”, a afirmat Geoană.

”Există, apoi, un viitor îndepărtat, construit din amăgiri, iluzii, promisiuni şi credulitate. Acesta e un viitor imaginar şi intangibil, proiectat de clasa politică. Odată la patru sau cinci ani, de 34 de ani, politicienii livrează poporului acest viitor îndepărtat, ficţional, mieros şi neruşinat, care nu e decât un cerc de vorbe unde naţiunea se învârte în jurul promisiunilor goale.Viitorul îndepărtat îşi face apariţia doar la alegeri. În esenţă, el reprezintă o infracţiune. Populaţiei i se fură timpul, câte patru, cinci sau zece ani odată. Dacă umblăm în magazia unde a fost depusă prada, găsim toţi cei 34 de ani. Sunt acolo toate promisiunile din care politicienii şi-au confecţionat, absolut gratuit, cele trei decenii de stat la putere.Acest viitor mincinos generează boli cronice care pot doborî un popor: dezamăgire, depresie, apatie, oboseală civică, abandon. Naţiunea îşi pierde nu doar busola democratică, ci şi energia de a o căuta. Dispar conştiinţa luptei şi nevoia de a opune rezistenţă. Viitorul îndepărtat e un mormânt de vorbe în care clasa politică îşi îngroapă electoratul. Singurul viitor benefic pentru România e saltul. Pasul disruptiv, detenta, avântul, săritura, explozia, decolarea. Un salt istoric de anihilare a stagnării şi construcţie concretă, de dezvoltare economică, socială, culturală şi morală. Viitorul disruptiv e singură formulă de repornire naţională. El oferă o recuperare programatică a întârzierii prin reformă, planificare, meritocraţie, emulaţie, bani şi administrarea banilor, dezvoltare şi energie morală”, spune Mircea Geoană.

Clasa politică, subliniază secretarul general adjunct al NATO, ar trebui schimbată, în România.

”România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, să transforme aşteptarea zadarnică în acţiune inteligentă, coordonată, promptă şi valoroasă. Are nevoie să-şi redescopere instinctele de naţiune, de stat şi de putere europeană. Are nevoie de voinţă politică, de claritate, de viziune şi de putere intelectuală. Are nevoie de bani, de lideri capabili să-i aducă, de companii capabile să-i producă. (…)România se poate şi trebuie să se angajeze imediat într-o cursă a competenţei şi a nerăbdării, într-un sprint politic curajos care să organizeze priorităţile după criterii naţionale, nu după interese de partid. Dezvoltarea sustenabilă înseamnă maraton, înseamnă planificare, anduranţă şi consecvenţă, dar impulsul, startul, explozia de început sunt cele care impun direcţia şi ritmul. România nu mai are timp de irosit. Nu mai are nevoie de băltire, de combinaţii politice care îşi conservă privilegiile, de o stabilitate care înseamnă, de fapt, stagnare, de lideri slabi, cu şcoala în pioneze, incapabili să înţeleagă, să vină cu soluţii, să organizeze gândirea strategică, să producă idei”, a mai afirmat Mircea Geoană.

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

55 de Comentarii

 1. va fi Iliescu II. Faceti voi ce vreti, numai sa ma puneti presedinte.
  Oricum, nici americanii cu chinezii la un loc, nu mai salveaza tara asta.

 2. Viitorul lui Geoana este sigur, cert. Vorba radioamatorului: „Mai bine in ETER decat in FORMOL” !

 3. Cei care au gândit și scris acest discurs n-au luat în considerare că „Prostănacul ” nu poate vedea viitorul nici dacă se uită cu telescopul,se vede cu ochiul liber,tipul e imbecil și idiot

 4. Sunt sigur că nu ai nicăieri nici o mâzgălitura despre cum ai vrea sa arate viitorul României ,dar cred că dacă erai președintele României și nu Băsescu nu se întâmplă ce s-a intamplat.
  Și mai cred că ești pus ,chiar forțat ,să joci un rol în alegerile prezidențiale,acela de al ajuta pe Ciuca să ajungă președinte.Sa precizăm că nu ești mai presus de ce avem că sa știm de ce vorbim.
  Cum poți face asta,ei aici e șmecheria ,dar totul după o pauza publicitara.

 5. Ce treaba are asta cu medicina ? Cine-i seful la V Babes , vreau si eu un dotore ?

 6. Ce sa mai intelegi ce e si cum e sfiriala cu aceste titluri onorifice.Auzi acilea,doctor honoris causa al Fac.de Medicina din Timisoara!Ce operatii pe creer o fi desavirsit acest individ alunecos?D-lor de la Timisoara aveti toate tiglele pe casa?Mai iesiti prin curte sa vedeti de nu lipsesc tigle de la furtunile ce sau abatut prin Banat,ca doar voi sinteti fruncea.

 7. Cum încearcă individul sa vină tare pe turnanta cu vorbe aduse de la otan și gândurile acestui bloc militar!
  Plin de carismă, pudrat, rugat, arata ca nou. Doar el ne mai lipsea în insectar!

 8. De viitor se ocupa Kinjalul vad ca facem tot ce se poate ca sa il luam pe cocoase!

 9. Nu e rau discursul lui Geoana…Geoana zice ca Romania e nasol…Eu zic ca e catastrofal…Romania nu mai stie sa faca nimic…Din zeci de tipuri de utilaje din constructii Romania nu face niciunul. Din zeci de tipuri de mijloace de transport Romania face decat unul. Din zeci de tipuri de utilaje agricole Romania nu face niciunul…Romania traieste pe spinarea Chinei si a second hand- ului occidental, si chilotii sunt la mana a doua…ca sa nu spun si hrana…Pacaleala e ca oameni par ca traiesc bine, sute de posturi tv, sute si mii de vedete, lux afisat, mult sclipici…Oamenii sunt optimisti ca trec repede 4 ani si iar voteaza…votarea e o distractie…Dar sunt zeci de tari care tot voteaza de 100 de ani dar nu creaza nimic, nu produc nimic…China parca nu voteaza, dar evolueaza, creste fantastic, vad pe bloguri filmari din China care ma lasa cu gura cascata….Glumind, cu atat de buna dezvoltare China pare ca nu voteaza la 4 ani ci la 4 zile…..Vorbind serios, Romania NU are viitor cand toata Economia este dirijata din Exterior, e facuta de Corporatii, in schimbul a catorva miliarde de euro din PNNR cu care se face o autostrada cu Utilaje de Import, second hand. Autostrada o fi buna, dar facuta in actualul regim tot Tara Bananiera te numesti….Cine nu creaza nu are viitor….Uite, Argentina, care a facut 200 de ani ce face Romania de 34 de ani, este azi in faliment cu tot sclipiciul sau occidental.

 10. Exact la vorbe este saraca Romania la 10 ani cu un mut. Geoana este Tarziu ! Varsta este cel mai mare dezavantaj in viata, nu mai poti spune infantilisme.

 11. Geoană o să ia si Nobelul dacă trebuie… Grețos cum îsi cumpără americanii tilul de președinte .România după caderea inevitabilă a Ucrainei devine un punct strategic pentru atacarea Rusiei de către SUA.De aceea au nevoie cu orice preț (la ei nu contează banii că tipăresc trilioane) ca zona României să fie pe mâna lor pentru că pierzând Ucraina pierd și Marea Neagră.Vreți război votați pe Geoană !

 12. Despre care dezvoltare politică și economică merge vorba dacă hegemonul are alte idei pentru așa state că România..

 13. Viitor de aur Geoana-al nostru are
  Si prevad prin secol a lui inaltare.
  Ce natie de nebuni mai suntem.Dupa ce ca am impanzit Romania cu facultati de medicina pana si pe la Constanta,iata ca avem si-DOTTORE- in stiinte medicale pe Geonel Natonel Prostanacu.Si ne mai miran si scandalizam ca cel mai cautat doctor din tara era un mecanic auto din Italia la care faceau coada vedetele romance sa le puna tate si sa le segmenteze si bucseze sa arate ca noi.
  Si ca imbecilitatea sa fie completa,individul proaspat -dottore-le-a vorbic cretinilor din asistenta de ….Ucraina.

 14. Nu stiu cine io fi scris discursul prostanacului, pt. ca la pus intr-o situatie destul de penibila ,tinind cont ca pana sa plece la NATO ,el a facut parte ani foarte multi din virfurile politicii romanesti pe care acum o critica.Chiar atit de prostanac o fi Gioana sa nu isi aduca aminte ca ,chiar el a facut parte din clasa politica care acum o arata cu degetul ?

 15. ”România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate.
  Romania este ingropata in coruptie, in mafie. Asta-i problema !!
  In orice domeniu de activitate coruptia-i la ea acasa. Alegerile care tocmai s-au incheiat au fost graitoare. Disputele au fost generate de existenta coruptiei generalizate. Coruptia in campanie este mult mai elevata acum, fata de momentul cand se folosea ”galeata”

 16. Fara Geoana la prezidentiale. A avut timp sa performeze cand era PSD-ist. Nu ne-a convins.

 17. Prostanacul e in campanie, visul lui cel mai mare e sa ajunga presedinte! La cat e de lingau are toate sansele sa ajunga! Ce nu ajunge la voturi se regleaza din tableta, are grija sts! Carne de tun va scrie pe fruntea tinerilor romani, nu abureala de mai sus! Asta e mai ticalos decat johanis! Doamne fereste sa ajunga asta presedinte! Romania are nevoie de un dictator luminat, un alt ceausescu, doar unul de ala ne mai scoate la liman!

 18. Joiană Pro Stănacul bate cîmpii, ca de obicei. Oare i s-o fi urcat cancerul la cap ? Se zice că prostia nu doare. Dar oare „prostănăchia” doare ?

 19. Mirciulica, NU esti tu un conducator pentru Romania. Tu esti un fel de basinescu mai maleabil, dar NU te vrea nimeni. Avem nevoie de aer curat, de adevar, etc, NU de tine.

 20. Mesajul nu contine nimic concret, este doar emotional, pentru creduli, un fel de „sa fie bine , ca sa nu fie rau”.”Traim o era revolutionara”(????) -asta e tare!; „elita politica este ramasa in urma”- cine au fost sau sunt in elita aia:Veorica, Dragnea, Ciolacu, Firea, Olguta, „Piedone” etc etc?(??….? );”clasa politica ar trebui schimbata”:cine ii schimba daca ei se trec primii pe liste , isi aleg colegiile unde opozitia este slaba, si sunt realesi, de ex, pesedeii administreaza neintrerupt, din 90, aceleasi zone, si au politizat totul.

 21. Desi banuiesc ca nu au vrut, cei care au publicat acest articol au pus lumina corect pe domeniul la care se pricepe cel mai bine geoana, anume MEDICINA SI FARMACE. Ca, nu cred ca au vrut sa zica FARMECE.

 22. Generalul CIUCA castiga ! Facem Pariu pe o Sticla de Bere Ciuca-shi ? Nu ma duc la Votare ! Nu ma Interesează !

 23. Prost ănacul nu se dezminte : Cum să faci abstracție de faptul că tot ce critică el cu atâta învers unare este exact cloaca din care a făcut și vrea să revină să facă parte, după ce a fost extras din ea pentru ceva timp pentru a-l folosi ca pe-o cârpă de praf la fațada unei entități mai criminale decât tot ce-a cunoscut omenirea până-n prezent , o organizație personală iudeo-americană, cu peste 8oo de baze militare și sute de mii de mercenari care împrăștie moarte pentru a câștiga bogății, teritorii și supușenie din partea unor popoare ce refuză jugul globalizării, dar odată cu ajungerea unor asemenea yasmani ca acest individ la conducerea lor, nu mai pot să se elibereze din chingile totalitarismului cu aparență de parteneriat strategic.
  Faptul că așa unul a ajuns adjunct al NATO, după ce ta-su fusese ofițer în slujba unei puteri împotriva căreia se face NATO că luptă, dovedește nu numai că și fosta URSS și actualele NATO, dar mai ales UE sunt plăsmuiri bolnave ale acelorași minți, iar tot ce vine de la ele , mai devreme, sau mai târziu începe să pută a totalitarism abject și a tiranie mascată de niște organisme birocratice, plătite, culmea, din banii celora care suferă tot felul de nedreptăți, jafuri și crime din partea acestui grup infracțional internațional.
  M-ar mira, dacă unul ca johanus n-ar ajunge în fruntea NATO, nu dacă l-ar proțăpi și pe ăsta acolo, mai ales că seamănă mult cu primul prostănac al Țării…. ,) 😎

 24. ca va castiga, are toate sansele, daca Videanu, Baconschi il vor ajuta cu vot la secunda. Nu cred, deja si Mirel Palada a dat cu virgula de la 54% a ramas 48%, etc. Vom trai si vom vedea minuni ca la Sectorul I unde gunoiele si sobolanii sunt tot ceea ce-si doresc bucurestenii de au votat CU CUCA frantuzeasca de a fost un scor de cateva sute diferenta…succes pt aceia carora le place ciorba rencalzita…

 25. PSD nu are nici-o sansa sa cistige functia de presedinte a Romaniei ,indiferent cite tumbe si spagate fac toti maidanezii din acest partid.Romanii au vazut cam ce a facut PSD in toti anii in care a guvernat Romania si au avut oamenii lor cu puteri depline ca sa butoneze ori ce ,bine inteles in defavoarea tarii si al romanilor.Au vindut toata tara strainilor si ne-a transformat in sclavii lor.Romanii nu mai au la ora actuala nici-un cuvint de spus ,sint obligati sa taca ,sau sa fie de acord cu tot ce dicteaza EU ,NATO si paraliticul de peste balta.Cam atit au reusit sa faca cei din PSD sustinuti si ajutati de o mare parte din PNL .Asta a fost si motivul pt. care si-au dat mana amandoua partidele PSD cu PNL ca sa jefuiasca tara cit mai bine.

 26. Dacă ar fi situația de aşa natură, Geoană ar proceda EXACT ca Zelenski.
  Deci mare atenție! Individul este EXTREM de periculos şi are o misiune clară.

 27. Ba Geoana, pleacă acasă….

  Nu ai fost în stare de nimic când erai pișulikă de România, puiuț de securist vândut…

  Hai mergi la pensie, lasa ca ne descurcam noi fără tine…marș la coteț geoana….plimba ursul….

 28. vrea sa fie eu. Sa-i dau voie, sa nu-i dau voie?
  Hai, ca ii dau voie! 😛

  In video chiar introducerea lui Geoana incepe cu „din fostul bloc estic”.
  Nu poti fi in 2 locuri odata – si in est si in vest, si nu poti fi 2 persoane odata – si tu si eu ca apoi sa te arunci pe burta in fata mea. Nu tine faza! Se prind toti ca minti cu buna stiinta.
  Miorița

 29. Presa care preseaza, un singur lucru nu spune: cine plateste campania electorala de aproape un an a lui Geoana ? Pentru ca in viata, cine plateste, comanda ! Vad ca gazetarii nu-s interesati de asta, subventie de la buget sa iasa.

 30. PSD -ul are o personalitate de exceptie pt . a fi ales ca presedinte de tara, pe D-l consul din Danemarca , Alexandru Atanasiu.Remarcabil om politic(de pe timpul lui Cunescu),diplomat, jurist,erudit etc.Dupa catastrofele din ultimii 20 de ani ,tara asta ar merita sa se ridice din mocirla in care a fost bagata.Va fi o obtiune??????

 31. Un discurs memorabil, e scris de chat Editat? Că pe prostănac, oricum nu-l duce glagoria( ce să vezi, un cuvânt neînregistrat de chatEditat….)? Ar merje dacă nu ierea în structurile otan, muidan, să facem pace prin răzbel, utilizând ,, fondul de pace ” pentru a ucide OAMENI? SLAVĂ PĂCII, prostănacilor ! va urma….

 32. Geoană lasă impresia ca vine de la NATO cu permise semnate în alb pentru confecționat arme doar că s-au împărțit deja rapid de altul prin naționalism economic. Geoană practică șamanism economic, cu parteneri de-o viață ca Vântu și Vanghelie, se va apuca de împroprietărit postbelic toți boții lui Selly care pentru o clipă dadea impresia că îi va copleși cu talent și armată de followeri pe Nima Rostami Alkhorshid și Danny Haiphong la formarea reflexelor belice sub unchiu Geoană.

 33. Mere, mere, aproape că-mi dau lacrimile, mi se usucă tușul, aproape că fu, tușul, de pă ștampilă, l-aș și vota , că , ca el , mulți, dar, mai are de esplicat, cum una care vroia să fie senatoare avea 50 000 de parai, i-a luat sau nu i-a luat? SLAVĂ PĂCII, parailor! v-a urma …

 34. Ce vad eu este ca toate „organele” media s-au pus pe facut bani in campania electorala…Problema morala este ca acesti bani vin din buzunarele noastre. In concluzie jurnalisti, bravi podcasteri si alte jivine din fauna media participa si ei la jaf! Nu voi fi publicat…

 35. Ha, ha! Domnu’ Jioană poa’ să nu vria orice, că orș’cum nu contiază! Contiază ce vrem noi…

 36. Ba nene, ionescu unu paulian, domle, tu nu știi sa scrii corect în limba noastră și te iei de Geoană! Ia vezi, nu e nimic pe Antene? Poate te mai învață mama lu’ Badea Mircea. Nu scriem nici-un, nici-o

 37. Chiar credeți că presa îl poate impune atâta timp cât in datele personale nu există funcție de așa natură exact că la plăvanul nesimțit cu luxul in gat? Manevrele cu STS și ce mai exista, intelegandu-se între ei pe compromisuri îngrozitoare, doar așa poate ajunge la cotroceni. Sincer, prostănacul nu e apt nici pentru dat cu mopul sau pus un polonic de ciorba în strachina, cum sa conducă Romania?

 38. „Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale”
  Nici nu poate. El, alaturi de Ciuca e unul dintre optiunile SUA ptr functia de presedinte al romaniei.
  Pentru noi nu e nicio diferenta. Si nici bine…

 39. Vorbe, vorbe, vorbe.. o alta marioneta, dar cu un IQ net superior actualelor papusi. Si cu un instructaj complet facut la mama acasa. Soarta nu ni se va schimba nici macar cu o iota, in schimb vom fi mintiti si amagiti mult mai frumos!!. Pe bune, cine nu iubeste teatrul???

 40. Prost ănacul nu se dezminte : Cum să faci abstracție de faptul că tot ce critică el cu atâta învers unare este exact cloaca din care a făcut și vrea să revină să facă parte, după ce a fost extras din ea pentru ceva timp pentru a-l folosi ca pe-o cârpă de praf la fațada unei entități mai criminale decât tot ce-a cunoscut omenirea până-n prezent , o organizație personală iudeo-americană, cu peste 8oo de baze militare și sute de mii de mercenari care împrăștie moarte pentru a câștiga bogății, teritorii și supușenie din partea unor popoare ce refuză jugul globalizării, dar odată cu ajungerea unor asemenea yasmani ca acest individ la conducerea lor, nu mai pot să se elibereze din chingile totalitarismului cu aparență de parteneriat strategic.
  Faptul că așa unul a ajuns adjunct al NATO, după ce ta-su fusese ofițer în slujba unei puteri împotriva căreia se face NATO că luptă, dovedește nu numai că și fosta URSS și actualele NATO, dar mai ales UE sunt plăsmuiri bolnave ale acelorași minți, iar tot ce vine de la ele , mai devreme, sau mai târziu începe să pută a totalitarism abject și a tiranie mascată de niște organisme birocratice, plătite, culmea, din banii celora care suferă tot felul de nedreptăți, jafuri și crime din partea acestui grup infracțional internațional.
  M-ar mira, dacă unul ca johanus n-ar ajunge în fruntea NATO, nu dacă l-ar proțăpi și pe ăsta acolo, mai ales că seamănă mult cu primul prostănac al Țării…. 😉 😎

 41. Prostul nu-i prost destul,de nu-i prostul si fu-tul! A lui disbursal!? Ma-i cauta ! Dupa ce a participat la ” orgie” ,vrea paraclisier! Pe bune? Tinerilor! Ochi pe el va vrea ” carne de tun” si ” io-bagi” in slujba licuriceasca,care l-au trimis cu ” proiectul”. Doctor h.c.la medicina???Doar atit a-ti putut timisoreni? De fapt tôt voi v-a-ti adus un neamt pe post de „prim-gospodar”,va sti-am mai ” fruncea”.

 42. Altfel, cu părinte 10 la pătrat, cu viteza cu că care ne mișcăm înșet, om cuceri ocraina, că căci, nu-i așa valorează 10- 12 TRILIOANE dă para, partea noastră e minus 10 ( miliarde de para), pentru amerloci e ghine, așa e măi pro stă, na, cule? SLAVĂ PĂCII, TRILIOANELOR !

 43. @Grig:
  „ne mai scoate la liman!”
  Ai vrut sa-ti plangi doar tie soarta si de mila ca n-ai reprezentare in Romania.
  E de fapt „inchisoare”. Degeaba ai fost si esti pro-Geoana! Nimeni nu te mai scoate din inchisoare.
  Si cred ca e bine asa.

 44. Eu cind am vazut prima poza din articol am crezut ca Geoana, in plina vara, a pus paltonul pe el ! Ceea ce, tinind seama de gradul de inteligenta al individului, nici nu m-ar fi mirat …

 45. N-are cum sa fie candidatul PSD el raspunde direct la comanda externa deci e candidatul alora din afara. Aia care au intervenit sa ramana ambasador al Romaniei si pe timpul lui Constantinescu desi fusese trimis de Iliescu in America. Aia care l-au propus si ajutat sa ajunga vicepres la NATO ca doar n-a fost trimis acolo de PSD sau voturile romanilor.

 46. Geoana stie ca trebuie sa fie candidatul romanilor si nu al vreunui partid controlat de Secu asa cum sunt toate in Romania (exceptie notabila: SOS). Tipul este un patriot prin educatia primita acasa dar si prin formarea sa complexa ca politician profesionist, din acest punct de vedere fiind unic in Romania. Ori in acest context international periculos, experienta personala a lui Geoana conteaza foarte mult. Am avut ultimii doi presedinti total nepregatiti si romanii vad acum limpede rezultatul.

 47. Occidentul „candidează” la președinția coloniei România cu…UN ROMÂN „MODIFICAT GENETIC” ȘI MICROCHIPAT !

 48. Profitorii din pesede si celelalte partide vad in el pe salvatorul in spatele caruia se pot ascunde si isi pot indeplini sperantele de a-si continua netulburati si la adapost activitatile „de succesuri”. Schimbarea clasei politice este o promisiune irealizabila (s-a spus, inca demult, ca alegerile anticipate sunt aproape imposibile ), realegerile, o parte(locale si europarlamentare) , au avut deja loc(Rares, Firea, Olguta,Sosoaca, Boc si multi altii au fost realesi pt noi mandate ) , urmeaza „realegerile” din toamna(Raluca, Roberta, Simion, si ceilalti),cel putin patru ani nu se mai schimba nimic.

 49. Draga Mircea, speram ca de data asta vei avea sprijinul lui Ion Iliescu ! Succes !

 50. Ca-candidat PSD a fost presedinte pentru cateva ore, macar. La PNL e ocupat, la AUR s-a dat, a ramas loc la USR la concurenta cu Lasconi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.