Geoană: Viitorul României a intrat în criză de timp

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că România a intrat în criză de timp pentru că, deşi are „şansa unui deceniu unic, de mari transformări”, ţara se zbate încă la periferia Europei, a ajuns la un „punct critic”, iar dacă elitele politice nu înţeleg acest lucru, „toţi românii, vor da de pământ cu actualul sistem politic.

„S-au scurs peste 30 de ani de când am ieşit din întuneric şi aproape 20 de ani de când am intrat în lumină, pe uşa lumii libere, euro-atlantice. În toată această perioadă s-au întâmplat şi lucruri bune, însă transformarea României într-o ţară prosperă, respectată şi încrezătoare nu s-a produs. Drept urmare, România trăieşte uriaşa traumă a abandonului: prea mulţi copii, prea multe dintre tinerele şi tinerii noştri fie au plecat deja, fie nu îşi văd viitorul în ţară. Ne zbatem încă la periferia Europei. Înţelegerile negociate în momentul aderării la Uniunea Europeană nu au fost respectate aşa cum au fost ele fixate atunci. Schengen este o imensă nedreptate, dar mai sunt şi altele. O spun răspicat, pentru că ştiu exact care au fost termenii înţelegerii. Dar nici clasa politică nu s-a ridicat la înălţimea acestei perioade unice în istoria noastră. Devine evident că actualul sistem politic şi-a atins limitele,” a afirmat Mircea Geoană, în cadrul conferinţei intitulate „Viziune, inovare, transformare”, organizată la Muzeul Ţării Crişurilor.

Acesta a susţinut întoarcerea la „ideea naţională” pentru ca România să-şi regăsească „energia şi entuziasmul”.

„Puterea noastră interioară este dată de măsura în care vom avea capacitatea acum să reîmbrăţişăm ideea naţională şi să vedem cu luciditate ce ne împiedică să ne atingem întreg potenţialul. De aici, din vestul ţării, s-a născut ideea naţională şi s-a deschis, pentru România, uşa lumii libere, euro-atlantice. Transformarea României într-o ţară prosperă, respectată şi încrezătoare, însă acest drum este departe de a fi încheiat,” a spus Mircea Geoană.

În condiţiile în care lumea se reaşează pe fundaţii noi, într-o „recesiune geopolitică”, numită astfel de Ian Bremmer, războaiele, a punctat Geoană, sunt, întotdeauna, purtătoare de dezastru şi tragedie, dar şi declanşatoare de noi dinamici, accelerând schimbarea, spre un nou moment de reaşezare la nivel global.

„În momente de cumpănă şi pentru a ne regăsi energia şi entuziasmul, trebuie să ne întoarcem la începuturile ideii naţionale şi să vedem cum am putea scrie, împreună, un nou capitol al devenirii noastre naţionale, o viziune pentru şi dincolo de deceniul trei al secolului 21,” a punctat Geoană.

Potrivit acestuia, viitorul României a intrat în criză de timp, pentru că „de zeci de ani pluteşte în ceaţă, se împleticeşte în vorbele unor politicieni şi atât”, de aceea „trebuie reproiectat pe baze reale, pe nevoi concrete, pe termen redus”.

Mircea Geoană a descris proiectul naţional al României ca având două mari componente: păstrarea unităţii întregii naţiuni române, atât acasă, dar şi cea răspândită în toată lumea, şi recuperarea definitivă a decalajelor de dezvoltare faţă de occidentul avansat, prin realizarea unui adevărat salt istoric, bazat pe inovare.

„Cred că principala neîmplinire a României moderne a fost incapacitatea, de-a lungul perioadelor istorice, de a depăşi uriaşele decalaje de dezvoltare între regiunile, provinciile şi cetăţenii ţării. Astăzi, în România, primele 12 mari oraşe contribuie cu 80% din PIB-ul naţional, iar 20%, restul ţării. Aş spune că principala problemă a României moderne, dincolo de şocurile istoriei, este că nu am avut capacitatea să ridicăm toată ţara. Ar trebui să regândim paradigma clasică şi să mergem puţin mai departe”, a susţinut Geoană.

El a vorbit şi despre „paradoxul românesc”, pe care l-a descris ca fiind acea „tensiune permanentă între uriaşul talent şi potenţialul naţiunii noastre şi uriaşa frustrare de a nu fi capabili să ni le punem în valoare”, arătând însă că la mijloc este voinţa poporului de a progresa permanent şi capacitatea liderilor de a mobiliza energiile latente.

În opinia sa, cele cinci precondiţii ale succesului se referă la existenţa unei viziuni de organizare a societăţii, calitatea leadership-ului politic, capacitatea de a inova permanent, „din mers”, o puternică cultură naţională, identitară şi comunitară, bazată pe patriotism, solidaritate şi rezilienţă societală şi un nivel de educaţie şi sănătate fizică şi morală a naţiunii.

„Pentru mine, repornirea începe cu educaţia de la cea mai mică vârstă. Avem nevoie de investiţii masive în educaţie, de profesori mai buni, pentru că cea mai importantă resursă a României sunt oamenii săi talentaţi şi bine pregătiţi. Cu securitatea naţională garantată de cea mai puternică alianţă a istoriei şi membri ai clubului european, jumătate dintre tinerii României aleg să emigreze,” a subliniat Mircea Geoană.

Mai e nevoie, a continuat el, de „o gândire independentă cu adevărat de jocurile mici partizane la vârful statului”, respectată şi conectată la marile transformări ale lumii, dar ancorată în problemele reale ale ţării, de promovarea meritocraţiei la fiecare nivel, de noi criterii după care sunt aleşi reprezentanţii.

„Să avem curajul să regândim din temelii statul român şi responsabilitatea în funcţia publică”, a îndemnat Geoană.

Acesta consideră că ţara a ajuns la un punct critic, iar 2024 va fi anul în care ceasurile politice ale României, ale Europei şi ale Americii se vor resincroniza.

„Am ajuns la un punct critic pe care, dacă elitele politice nu îl înţeleg, românii, toţi românii, vor da de pământ cu actualul sistem politic. Iar în disperare de cauză, vedem că prea mulţi români dezamăgiţi şi fără speranţă caută deja soluţii acolo unde nu există decât populism şi ură. Avem şansa unui deceniu unic, de mari transformări pentru destinul nostru, în care România poate cu adevărat să devină o ţară puternică, respectată şi prosperă. Depinde doar ne noi,” a încheiat Mircea Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

55 de Comentarii

 1. Mircic unde este cumnatelul cel puscarias, de fapt mai asteapta un pic si o sa-l albeasca zdrentele de la ICCJ!

 2. E clar, isi depune icrele pentru presedentie, are sacii in caruta!
  Cand discuta de ‘viitor”, e vorba de Cotroceni
  Daca Ciuca nu se baga,ne pricopsim cu Geoana

  PS multi chemati,doar unul ales

  • Margelatu-le, evident ca se pregateste de presedintie dar eu vad în asta un lucru bun. Cred ca este singurul dintre cei care se crede ca vor candidă și pe care l-aș vota. Chestia este ca nu de un președinte bun avem nevoie ci de o întreaga clasa politica responsabila. Doar asta e problema cu adevărat României….Deci, din acest punct de vedere eu nu văd o diferența între iohannis și Goana ca președinte….

 3. Actualul sistem politic și-a atins într-adevăr limitele, alea ale prostiei, slugărniciei, hoției, ipocriziei, incompetenței, imposturii și ticăloșiei. S-a creat o nouă clasă, cea a privilegiaților bugetari, cea a specialilor și a rubedeniilor loazelor de la Putere. România este fracturată în două, iar tinerii valoroși pleacă definitiv din țară, condamnând astfel poporul român la subdezvoltare. O schimbare pașnică a actualei clase politice, solidificată la Putere prin Coaliția toxică a celor mai mari partide în numele stabilității antidemocratice, nu mai este posibilă. Deci, contrazicându-l pe Geoană, viitorul României nu a intrat în nicio criză de timp, el pur și simplu a încetat să existe!

 4. E de tot hazul. Au descoperit nomenclaturiștii ideea națională.
  Și mistrețul zborul cu reacție.

 5. Nimic, Geoană, despre sutele de mii, poate deja milionul, de strini de alte rase? Nu vi s-a dat voie? Nu scrie în scenariul politic pe care-l joci, ca actor politic, pe scena politică?

 6. Prostanacul dovedit de iliescu…nu se lasa .Vorbeste sa nu adoarma.Mihaela …dragostea lui si vantu…ce zic ?

 7. Inteleg ca domnul Geoana incepe campania pentru prezidentiale din 2024? Se pozitioneaza in segmentul nationalistilor pentru a disloca alte personaje mai nationaliste decat domnia sa? In rest un discurs tipic politicianist, e drept bine scris, cu adevaruri dureroase amestecate ce sperante desarte cum ar fi, citez:”iar 2024 va fi anul în care ceasurile politice ale României, ale Europei şi ale Americii se vor resincroniza.” Si la care locuri se refera d-l Geoana cand spune:” acolo unde nu există decât populism şi ură.” Oricum nu mai votez in alegerile din Romania, desi pot sa o fac, fiind plecat din tara din 1995. Totul depinde doar de…voi.

 8. Te-ai băgat bolșevicii in fata și ai stat că ți-a plăcut…
  Acum e prea tirziu sa mai schimbi ceva…
  Fără industrie și coeziune națională nu faci nimic..nato era un mijloc nu un scop în sine….
  Văi de mama ta…inca un escroc…ce a reușit să sugă bani publici multi toată viața și a vorbit despre beneficiile capitalismului..

 9. Dupa ce a supt la tita NATO si SUA, stupidmanul vine sa ne vrajesca cu „ideea nationala” ca sa se vada presedinte. Cica ceasurile politice ala Romaniei, Europie si SUA se vor resincroniza. Doar in folosul SUA se va face asta internationalistule. Decat sa te maschezi in nationalist roman mai bine te maschezi in rahat ca este mai simplu (deja esti). Dracu sa te creada ca nici un roman sanatos la cap n-ar face-o. Cata perfidie la el!

 10. „MAI BINE RĂMÂNEAI ÎN —ÎNTUNERECUL DE ACUM 33 DE ANI_— LUMINA DE CARE VORBEȘTI S-A TRANSFORMAT ÎN LUMÂNARE MORTUARĂ ȘI ÎN ȚĂRILE A CĂROR PROSPERITATE O INVIDIAM !!!

 11. Din pacate numai de prostanaci a avut parte romanii sa fie condusi atit inainte cit si dupa 1989-cel din imagine fiind foare reprezentativ

 12. NENOROCITUL de Guvern al Romaniei, asmutit de fabricantii de armamaent din SUA, aduce razboiul si distrugerile comise in Ukraina asta, le aduce pe teritoriul Romaniei – vom constata pe vietile si pagubele noastre, ca NATO n-are ce sa le faca rusilor, distrugerile vor fi in satele si orasele romanesti, unde saracia s-a instalat oricum. Si, vom mai vedea cum, familiile si progeniturile banditilor PNL/PSD/USR/PMP cu Johanis in frunte – in caz de razboi, se vor carabani in Tarile calde unde sunt banii Romaniei sterpeliti dupa metoda Udrea, Popoviciu, Blaga si alte lighioane „progresiste”. MAE sa-si tina clanta inchisa, sa taca drak’, sa nu mai latre in numele amaratilor de romani.

 13. „toţi românii vor da de pământ cu actualul sistem politic”.
  Ca noi sa fim „toti” trebuie sa fim uniti, iar la dezbinarea noastra se lucreaza de zeci de ani cu succes.
  In urma cu 3 sapt. toti profesorii erau in greva. A iesit vreun romanas sa protesteze si el/ea pentru varza din sistemul educational romanesc, pentru viitorul nostru ca neam?
  Domnule Geoana, noi nu existam ca „toti”, ci ca o adunatura de oameni care se urasc intre ei (ne dam placute suedeze la 100 de ani de la unire 2018) si lenevim in fata tv-ului urmarind Insula Iubirii, iumor si Vulpita &Viorel.

 14. iar voi, toti tradatorii si criminalii Romaniei, ati depasit demult timpul in care trebuia sa fiti judecati si sa raspundeti pentru faptele pe care le comiteti la ordinul strainilor! faptele voastre sunt IMPRESCRIPTIBILE!

 15. „Geoană: Viitorul României a intrat în criză de timp”

  Nu s-a hotarat, inca, la padure pe cine sa puna presh pentru americani, care cumpara mai mult si mai scump armament, sa ne batem cu rusii ?

 16. „În condiţiile în care lumea se reaşează pe fundaţii noi, într-o „recesiune geopolitică”, […] războaiele, a punctat Geoană, sunt, întotdeauna, purtătoare de dezastru şi tragedie, dar şi declanşatoare de noi dinamici, accelerând schimbarea, spre un nou moment de reaşezare la nivel global”!
  Deci urmează să fiți trimiși cărniță-de-tun, pe frontu’ din Ukraina, alături de naziști (că ăsta e sensul la „ideea națională” ce a scos-o dăbuleanu’ ăsta din turbinka amerlokă: naționalism, da’ anti-RUȘi!), ca să luptați pentru interesele geo-strategice amerloce și pentru pămînturile cumpărate în Ukraina de Rothschild și „Blackrock”! Că la Washington au văzut că hortodokșii ăștia estici (adecă ukrainenii, fie ei ukraineni sau ruși din Ukraina) nu-s în stare să-și împuște comandanții militari și să facă la Kiev o insurecție pentru viețile lor, împotriva criminalilor jîzî de la conducere care i-au trimis la moarte sigură pe front, prin Lege Marțială. Deci se poate și cu mioriticii, la fel!
  Ambasada a constatat că bilanțul e dezamăgitor, după 30 de ani (cu politrucii pe care chiar Ambasada i-a sprijinit și pus „sus”, printre ei acest pinocchio oltenesc = Joiană, șpăguiți de $$oroș, din umbră), și că trebuie să prostească populimea să caute pe alții, care la fel – șpăguiți de $$oroș – să facă mai mult, pentru Ambasadă, că ăștia-s prea putori. Uite-așa veți merge în cerc, cu ei cumpărați de la Vașin’ton, și complotînd împotriva voastră, voi murind pe front în Ukraina, sau acasă din cauza nevolniciei societății slugă peste Oușiăn……[Rumburak]

 17. Dupa 7 paragrafe da are dreptate Geoana adica UE ne trage tepe. Din pacate greseste profund cind zice ca nato apara pe cineva si ne uitam putin in jur mor ucrainienii pentru nato, mercenari, alte popoare vecine in pericol sa fie implicate direct. Nato care a ciuruit Serbia domn Geoana? Se vede clar ca Romania va reintra in sfera euro asiatica si afara din ue si nato. In plus intrebarea mea pentru un prieten cine in conducerea nato nu este mason ca aia au intrare libera la prea multe festivitati.

 18. Ne amintim de lozinca tov. Cesușescu “Avem programe minunate”, și atunci chiar erau, numai că sacrificau viața celor din prezent pentru o ipotetică fericire comunistă în viitor. Și viața celor cu promisiunea de o Românie “multilateral dezvoltată” a fost chinuită din 1981 până la “resetarea” din 1989, ca după 1990 tot ce a fosta bogăția muncită a României să fie ras de pe fața pământului de conducătorii României la o dimensiune ne mai întâlnită în Istorie. Ce a făcut Pol Pot cu poporul cambodgian au realizat cei ce au condus România din 1990 până în zilele noastre. După Pol Pot au rămas câmpuri de schelete și piramide de cranii. În România câmpuri de moloz și schelete de fabrici și uzine.

 19. Cred ca majoritatea celor care merg la vot sint convinsi ca Romania este o colonie .Daca este adevarat ,atunci este absolut gratuit sa mai fie dispute intre taberele de sustinatori ale politrucilor doritori de marire , nu-i asa ?

 20. Nu Romania e in criza de timp pentru ca au distrus-o leprele astea inclusiv acest trantor de lux! El e in criza de timp pentru alerta minciuni la castigare prezidentiale! O sa castige un rahat prostanacul.

 21. Hm..Bietul Geoana a trecut la amenintari voalate.Acusica e pus pe liber si omul isi cauta un loc caldut in politica romaneasca.Stiti cine sunt eu ? Geoana Secretarul.Va ,,reformez,,de nu va vedeti daca nu imi faceti loc la ciolan.Nici nu-i greu de ghicit ca in visele lui umede se vede sef de partid liberal pana la presidentiale.Hmm..Parul destept paraseste primul capul prost.Asta e paralel cu realitatea romaneasca mai ceva ca Iohannis cu bunul simt.N-ai cu cine..

 22. L-a impins duamna Miha pe scari: „eu nu-s buna de prima duamna” ?

 23. Duomnul duce gunoiul cand e acasa ? Duomnul Joh-a duce saptamanal gunoiul de la cele 5 case ramase, neconfiscate, inca.

 24. Mai panarama cu motor, Miha dragostea mea, tu nu ai treabă acasă? Lasa-ne,lasa-ne, soros-istule! Ți-a plăcut aseară la Vântu?

 25. Mircica, nu te mai agita ca sprayul ca nu iesi tu, iese altul…:))) multumeste pentru unde esti, un bogdaproste macar

 26. Comentarii bine formulate.Oare prostanacul…le citeste ?Si daca da…scrasneste din dinti ?Lasa-ne in durerea noastra.

 27. Nenorocitule, gunoi împutit de Gioana!
  Iti aminteti de mine si insultele aportate la concursul de ocupare în 2002-2005 a unui consilier MAE integrare unde am cazut cu nota 1,2 la profilul personalitatii si nota 2 la limbi straine, dupa ani de stagii la Paris, Geneva, Columbia, Pisa. Si ce gunoie erau sunt si vor ramâne eminamente la MAE cu tine în frunte. Si adresa ta de unde primesti mesaje ca sa te insult de pe ‘aspeninstitut’. Mi-e scârba enorma de astfel de tara si neam românesc cu cei ca tine asisderea. De ce mi-a prnuntat numele V.-V.Putin si altii ca cei de la Bruxelles si din alte parti? Si cum voi vorbiti de valori si de noile generatii. Si tu ai fost o generatie la 20 ani si dupa si cum ai facut tu apologia libertinajului pe vremuri si prin ce entourage ai reusit tu si cei de o potriva tie? Mi-e scârba de România pentru ca mi-e scârba de oameni ca tine.

 28. E de știut. Au mai zis-o și alții. O țară care nu Investește în educație, dar îndatorată cumpără arme, clar nu are viitor.. Iar evident ai ieșit din întunericul comunist și ai intrat în bezna mafiilor corupte..

 29. Aveti certitudinea, @Cotidianul, ca Geoana-i autorul discursului pe care-l reproduceti? mai ales ca presedintele PUTIN a spus EXACT aceleasi lucruri, dar cu referire la liderii actuali ai UE si statelor componente, acuma mai bine de-un an. ps privindu-l pe Geoana: tipul a „uitat” ca si-a facut studiile în „întunericul comunist”, când în tara era si învatamânt de calitate, si institutiile statului, în general vorbind, existau, aveau planuri de munca si-si faceau datoria (desi România era sanctionata de prietenii de-acuma ai lui Geoana, la fel Rusiei de astazi). România avea, în „întunericul comunist” al lui Geoana, un loc pe harta si-o politica externa proprie si recunoscuta, pe ambele pierzându-le, din cauza unor tradatori, la 25 decembrie 1989.

 30. Revin. D-l Geoana este impins in fata de stapanii sai in primul rand sa testeze atat personajul cat si priza la populatie a ideilor exprimate de prezidentiabil odata cu erodarea ideilor cuprinse in notiunea de globalizare. Dupa ce s-a luat temperatura electoratului se vor face ajustarile minore necesare. NU ca voturile electoratului ar conta prea mult. In definitiv Mark Twain(1837-1910) a atras atentia de mult ca daca votul vostru ar conta nu ar exista dreptul la vot. Mai recent un alt personaj istoric spunea ca nu conteaza cine voteaza ci acei care numara voturile. De ce credeti ca STS cumpara zeci de mii de tablete cu mai bine de un an inainte de alegeri? Trebuie timp sa instalezi softul pe atatea dispozitive. Si daca metoda nu da rezultate satisfacatoare este timp inca sa se propuna un vot prin corespondenta de exemplu.

 31. Prostanacul imbecil si corupt a inceput sa semene cu Basexu, doar ca nu e shasiu inca…doar la creier poate

 32. Aceiasi postaci plătiți si Editat de serviciu. Au un prag dupa care nu mai pot sa gândească. Emit elucubrații din anii ‘ 90. Stau in mocirla comunista, unde esti lăsat sa furi o cărămida sau o scândurica zilnic , iar analfabetii de la butoane întorși cu cheia de rusi se îmbogățesc pana la nivele greu de imaginat, devin niste membrii a unui club de inconștienți si antiromâni. Normal ca așa ceva nu se mai poate in sec.XXI. Tovarășe Nistorescu lasă oamenii sa scrie ce gândesc ca vremea voastră a trecut.

 33. Totuși fiți atenți la această poziție a mâinilor, de cum ține mâna cu degetele,.. și vezi unde la cine ai mai văzut această simbolistică, ca să realizezi in care cercuri se invârte prostănacul și cam cine-i sunt poate șefii dacă nu colaboratorii.. e o gașcă cu personaje compromise, mizere, agresivă, cu intenții de dominare dictatoriale..

 34. Pai si nu se intreaba cine a adus Romania in criza asta a timpului ? Ar trebui sa se uite in oglinda cand vorbeste.

 35. @Marele Urs 16:36: Fotografia Prostanacului nu-i noua. Tipul are cancer, acuma, si-i chel. Si mâinile: nu cred sa fie nici un „semn” secret: e vorba de-un gest „concret”, predat pâna la-nvatare deplina de consilierul în relatii publice, pentru ca subiectul s-arate ca-i „priceput”, PRE”OCUPAT”, demonstrativ, „important”, „pater familiae” : face, adica, si el ceva, nu i se balangane mainile, au un „rost”, „echilibreaza”. Plus c-are microfonul în fata, si ziaristii, pe care sa-i convinga, fata de care sa fie sigur de el. Degetele formeaza un triunghi (însa deschis) numai din cauza dinamicii actiunii (mentale, inclusiv a) tipului, daca la asta te referi. Omul se concentreaza asupra reporterilor si-are nevoie si de-un sprijin „fizic”. Plus ca, asa cum spuneam, îsi da importanta: nu vorbeste el, îi vorbeste fonctia fonctie, coana Joitzica, coana Joitzica …

 36. & ”Domnu’ ”Ilion Ililiescu” ”l-a promovat” la , ”naț-o” ”, ?

 37. La orizontul politicii romanesti s-a ridicat o forta noua, vrand sa repuna istoria romanilor pe drumul de inaltime. E o forta poporanist-libertara si noi, elitele spoliative, fatarnice si gaunoase, o urim. Am primit semn de la marea si mica Poarta, Washington si Bruxelles, sa reabilitam un ‘nationalism’ castrat: iata, Iohannis (‘nationalismul sanatos’), Ciolacu (‘patriotismul economic’), subsemnatul (‘ideea nationala’). S-a dat de asemenea voie sa scoatem de la guvernare UDMR, conflict inter-etnic sau nu. Dupa ce cistigam alegerile, poate ii aducem inapoi, poate nu, ca sa il hartuim pe Orban. Mai marii nostri nu s-au hotarit inca – si cine suntem noi sa stim mai bine?
  Europa s-a mutat la Est – Occidentul a devenit periferia noua a Europei. El afiseaza o fatada de bogatie imbatrinita, din seculi trecuti, data cu fard turistic si psihotic-ideologic. Azi, el traieste din datorii si derivative care dau un inteles nou ideii de ‘numar astronomic’. Apoi, scopul de a tine in friu popoarele autohtone si crestine a dus la mortificarea inteligentei libere. Europa de Est este saraca dar ceea ce ea are, sunt _potential_, speranta si, mai ales, iubirea libertatii deprinsa sub decenii de dictatura.
  Desigur, e o blasfemie sa califici acestea drept ‘extremism’. Dar, ‘a la guerre, comme a la guerre’. Vedeti voi, stilul nostru de razboi este unul pasiv-agresiv: atitam, incitam, intaritam, calomniem, colportam falsuri – in cele din urma, intotdeauna si inevitabil, adversarul va rabufni in mod deschis. Atunci, punem legea pe el. Asta e regula razboiului nou, razboiul democratic: niciodata pe fata, doar ca raspuns la raspunsul la provocarile noastre. Iar daca, prin absurd, AUR ajunge pina la alegeri sau chiar le castiga, ne vom asigura sa piarda guvernarea. Cu noi, sunt cohortele de functionari din statul mare si adinc. Caci stiti, dragi romani, extremistii suntem noi. Fara suparare, da?!

 38. Sa intelegem, mai Mircica, mai, ca românnii vor da de pământ și cu matale, care ești cireașa de pe tortul actualului sistem ticăloșit. Doar nu te crezi fată mare venită din ceruri. Nu ai treabă cu nunta fetei? Să iei niște lectii de dans. Sa nu te faci de râs prin Veneția la momentul repectiv. Sau să-l găsești pe cumnatul fugit? Hai, lasă-ne. Ai fost unul din artizanii și profitorii dezastrului în care se află azi Romania. Așa că, nu ne mai plictisi.

 39. Opa,opa ! Este AUR curat. Ar putea fi prezidentiabilul AUR. Sa nu va mire. Iar americanii sa fie de acord si chiar sa doreasca asta.

 40. Bun cu PMP si umbrela spatiala, bun cu USR si limba de lemn; bun cu national-socialistii speculativi, bun si cu AUR si mercenarii romani de aiurea, bun cu Ciuca la Nasiria, bun peste tot, Alienul Suprem reieșit din razboiul lui Weaver.

 41. acesta e un om de treaba,se pare,ca nu e asa nenorocit ca bengosii de azi.
  partea proasta e ca ei i au obisnuit pe toti idiotii cu bani si,acum cind nu mai sint bani si trebuie micsorate pebsii mari,salarii mari,bujetarilor li s a,suit la cap.trebuie,reduse pensiile,salariile(toate) la maxim 3000lei ca sa platim datoria de 150000milioane euro adica 7200+ euro de roman.
  altfel va trebui sa vindeti o parte de tara sa platiti bancile.
  dar,mai bine sa ia vestul decit romanasii nostri care le au dus la fier vechi.
  despre propagandistii rusi,sint saraci.daca vin rusii ka granita,comunistii sh,din romania se duc cu flori la ei,inclusiv cei haur si categoria grea,sosoca.
  romania nu este in pericol decit daca usa si rusia au un plan secret impreuna,risca sa ajunga juma la vest,juma la est.ar fi tare.despre rusi,speram sa nu se puna la mintea romanilor,daca i lasa,astia,isi falimenteaza,si distrug singuri tara.
  cind va veni idiotul evreilor,antihrist,probabil ca tomanii se vor supune,au in gena lor de romani:turnatoria,hotia,curvia,profitul cu orice pret.vom ramine poate 5%oameni si lui dumbezeu,nevaxxinati,neinrolati in partidul idiotului evreikor:antihrist.
  pentru ca da,din evrei a iesit si dumbezeu omul iisus hristos,ei care,su multa minte,su si multa prostie deci prostii fiind in majoritate vor accepta sa i conduca,dracul om,idiotul ales de ei.
  a se vedea ca un evreu rus a infiintat lagarele in rusia,a omorit mult mai multi decit se spune ca ar fi disparut in europa in ww2.dar,despre evrei,nu vor sa vorbeste,ei face pe prostii dar ramin asa.

 42. Oare tacsu ca shi a lui Petru Romanu, nu au fost tradatorii noshtri? La ce bun sa ne ashtepta-m la tov. lui Ylici care ca sa nu-l desconspire a zis ca el este Prostanacul sau Pistruiatul a lui Sergiu N. autorul serialului RTV din dec.89! El nu se inacadreaza in linia de Pedrigee de khazari precum Ylici Y., Levantzica Tzapului cu pupola lui Zoe Petre (proletcultista ce a produs legi antinatzionale ale culturii romaneshti, acum cand shi Hitler al lor este publicat shi vandut bine la auctions), tov.Petrov, Tov.Manoli ce a distrus moneda natzionala shi economiile celor care au construit pentru tzara, nu ca el parazitul, tov. Kapo de Mort, tov. MRU, Tov. Savarina, Dofttorie Ponta, samd. Poate din lipsa de Colonin ishti o fi trecut shi el la Ales!Bula? Vremuri interesante pentru noi roamanii care vom vedea tzara ca la Austerlitzul lor, impanzita de lozincile lor sovietice, daca nu va
  fi razbelu dictat de khazarii din west.
  O zi buna.
  Con

 43. „Elucubrații din anii ‘ 90, așa ceva nu se mai poate in sec.XXI” – ai 2 ani si ai…pareri, e bine ce se intimpla in rromania, in lume in sec 21 ? – ti-am vazut „opinia”. Occidentul NU a condamnat oficial comunismul dar a racolat in functii importante comunisti pur-sange d’alde geoana din familie amarita/rusofila care avea orice pina in ’89 mai putin…democratie, au fost utile occidentului informatiile despre rromania/rusia detinute de acest jollyjoker „maturizat” sub fusta lui iliescu.. – presedinte ? – de ce nu, are toate calitatile : duplicitar, vorbarie cu valoare 0 + casa de la stat.

 44. Nea Mircea , nu ierau mosule decalaje mari de dezvoltare intre regiunile Romaniei pe vremea comunistilor , atunci cand distinsul dv tata era un mare jeneral comunist . De cand ne daduram cu americanii si de cand avem eroi ca generalul Pacepa , nu mai putem trai in Romania decat la Bucale, Kolochvaro , Temechvaro , Hermanshtat etc. Copii ne pleaca ca nu au avut alocatii cumsecade , locuinte adecvate etc , Romania investind in pensii speciale la tineretul gradat si societati straine ce platesc impozite mizerabile. Kanci s-au kakaia perspectiva , de acea aliantele Romaniei trebuie renegociate , iar daca nu se poate trebuie sa ne recuperam adevaratii prieteni , Marea Neagra si China. Restul e povestire cu zmei si o alta schimbare schimbata !

 45. Aici toata lumea e in criza de cand s-a nascut . Daca nu inventati voi o criza !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.