George Simion a răbufnit – „Un plan bine pus la punct” legat de consuli

Liderul AUR, George Simion, a susţinut, sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că recentele numiri în funcţiile de consuli ar avea legătură cu un plan pus la punct prin care românii de peste hotare să fie împiedicaţi să voteze la alegerile din 2024.

„Avem o calitate slabă a corpului diplomatic, foarte slabă. Tocmai au fost numiţi o puzderie de noi consuli. Exact ca şi europarlamentarii care merg la pensie acolo, la Parlamentul European, cică să reprezinte România, nişte sinecuri bine plătite. (…) Se fac numiri peste tot acum pentru posturile de consul pentru că se pregăteşte din nou o batjocură la adresa românilor care vor să voteze la scrutinele electorale din 2024. (…) S-a făcut încă de pe vremea domnului Aurescu, un plan bine pus la punct pentru a face cât mai puţine secţii de vot sau secţii de vot la fel ca număr, dar în comunităţi inexistente sau inaccesibile pentru românii de peste hotare”, a declarat George Simion.

Acesta i-a transmis ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, să nu fie părtaşă la un asemenea plan şi şi-a exprimat speranţa că procesul electoral nu va fi viciat în 2024.

„Aşa că de aici, de la Izvoru Mureşului, vreau să transmit un mesaj doamnei Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe al României, să nu se gândească măcar să fie părtaşă la acest plan. (…) Din suflet, sperăm ca procesul electoral să nu fie viciat în 2024”, a precizat liderul AUR.

George Simion a vorbit, în discursul său, de problemele cu care se confruntă românii din afara graniţelor, atât cei din comunităţile istorice, cât şi cei din diaspora economică, şi a criticat autorităţile române pentru lipsa de acţiune în acest domeniu. Totodată, el a prezentat soluţiile de rezolvare pe care le-a gândit partidul pe care îl conduce.

Tema dezbaterilor de sâmbătă dimineaţa de la Universitatea de la Izvoru Mureşului a fost „Politica partidelor parlamentare şi a instituţiilor de stat faţă de românii de pretutindeni şi faţă de românii din zonele multi etnice şi pluriconfesionale din România”.

Cea de-a XX-a ediţie a Universităţii de Vară a Românilor de Pretutindeni se desfăşoară în Complexul Naţional Sportiv din Izvoru Mureşului, manifestarea fiind organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în parteneriat cu Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (Bucureşti), Centrul European de Studii Covasna-Harghita (Sfântu Gheorghe), cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioana Radu 8406 Articole
Author

14 Comentarii

 1. „recentele numiri în funcţiile de consuli ar avea legătură cu un plan pus la punct prin care românii de peste hotare să fie împiedicaţi să voteze la alegerile din 2024.”

  Doar un votant AUR poate intelege cum poate impiedica un consul votul oricui, adica unul care sustine ca americanii n-au aselenizat pe satelitul natural, tot ei au detonat blocurile gemene din NY si ca exista un tunel facut de romani de la Sfinx si pana la piramidele egiptene.

  • Doar un userist limitat la minte poate comenta fara sa citeasca tot articolul. Este explicat clar cum se face asta in articol dar tom lin la creier are attention span de max 10 sec…

 2. STS-ul trebuie urmărit!…ăștia sunt circarii care scot pe cine trebuie din joben!…

 3. A descoperit și un tunel subteran ( ! ) pe unde vin și pleacă omuleții verzi !

 4. Disperare mare pe gitan, a aflat ca 14% e maxim cat poate sa faca. Eterna opozitie impotenta si inTarziata.

  • Simioaneeeee, diaspora reala cea care munceste de ani de zile cu acte si domiciliu stabil in strainezia, oricum nu votau nici pana la ultimele alegeri, sa va fie clar tuturor! Cei care voteaza si li se spune diaspora, sunt lucratorii sezonieri pe 3 sau 6 luni cu revenire in tara! Mai e categoria „turisti plimbati din sectie in sectie si din tara in tara, tari apropiate pentru a se incadra in programul votarii” si astora tot diasporeni li se spune. Simioaneeee, cunosti metodele?!?

 5. Votul te mâncă domnule Simion. În fiecare consulat este un Baconschi Jolly Joker în mâneca SRI și SIE. Planul pus la punct pentru consuli perpetuează dinainte de 1989, adică o instituție cu tembeli care nu fac, nu ajută nimic pe români, numai pun bețe în roate ca acei care au gând să se întoarcă în România după o vizită la Consulat sau Ambasada României să se răzgândească definitiv. Aceeași atitudine o întâlnesc și la instituțiile din România, legislație și funcționari ales special în aceste servicii ca să șicaneze pe cei ce lucrează în străinătate sau sau au dublă cetățenie cu rezidență în alte țări și vor să obține și cetățenie română pentru copii lor. În Sibiu nici o șansă. O atitudine antiromânească fără margini. Vezi și medicina de familie. Ieri la medicul de familie. Mama româncă înscrisă la medicul de familie din Sibiu, tata cetățean român înscris la același medic, fetiță de 12 ani tot la același medic și vine la consult și să consulte și înscrie la medic și băiat de 1 an și ceva născut în Germania. Nu se poate! plătiți consultația copilul nu are CNP românesc.

 6. Georgica, ai de dus razboi greu Securitatea nu te vrea la butoane… Nu esti cu unii stapani si nu trebuie sa le ocupi culoarul puterii…

 7. Împotriva consulilor cu salarii de 10.000 euro parca a lătrat si USR o luna.
  Acum latrati si voi. Dar niciun rezultat un realitate. Voi din Parlament trebuie sa faceti ceva, ca de aia sunteți plătiți. Putorilor ordinare!

 8. Împotriva consulilor cu salarii de 10.000 euro a lătrat si USR o luna.
  Acum latrati si voi. Dar niciun rezultat in realitate. Voi din Parlament trebuie sa faceti ceva, ca de aia sunteți plătiți. Putorilor ordinare!

 9. Stai măi Editat. Ești nebun ? Ce înțălegi prin ”romîni de pretutindeni ” ? Persoane care NU TREĂIESC în Romînia. După ”mintea ” ta în China există 1.600.000.000 de ”romîni de pretutindeni” – de ce nu ? – care să aibă drept să voteze PENTRU ROMÎNII din ROMÎNIA ?
  Pentru R o m î n i a să voteze cei care zilnic muncesc în ROMÎNIA pentru prosperitatea Țării. Cei care -nu orez, ci PÎINE ROMÎNEASCĂ mănîncă.

 10. Locul centrelor de votare in strainatate il stabileste ministrul de externe, in functie de fondurile primite, nu-i intreaba pe consuli si nu se ghideaza de harta pe care s-au dus gitanii la furat. La o tara serioasa, votul se face pe teritoriul tarii respective, nu dupa locurile in care bogatii nu-s atenti la buzunare. HAUR-istii sa voteze la Maciuca, capitala lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.