(VIDEO) George Simion, ciufulit de procurorii din CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) denunță ”afirmaţii grave” făcute de deputatul AUR George Simion, care a susţinut că procurorii aşteaptă ”confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”. 

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act că, în cursul zilei de 21 septembrie 2023, au fost lansate prin intermediul reţelelor de socializare imagini în care un membru al Parlamentului României a pătruns şi a transmis în direct, împreună cu alte persoane, în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu această ocazie, a făcut mai multe afirmaţii grave, susţinând că procurorii aşteaptă confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”, a transmis, joi, Secţia.

Potrivit sursei citate, astfel de afirmaţii ”sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor”.

”Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs, precum şi de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfăşoare. Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează”, se arată în comunicatul Secţiei pentru procurori.

Astfel, Secţia pentru procurori a CSM atrage atenţia cu privire la ”imperativul respectării separaţiei şi echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordată în mod echilibrat şi cu responsabilitatea necesară garantării independenţei procurorilor, în vederea creşterii şi consolidării încrederii societăţii în actul de justiţie”.

George Simion spune într-o filmare pe Facebook că a mers la Parchetul General pentru a afla ce s-a întâmplat în mai multe dosare deschise după evenimente petrecute în această vară. El a intrat în sediul instituţiei împreună cu mai multe persoane, cărora li s-a cerut de către jandarmi să nu blocheze accesul. Simion a susţinut că Parchetul General ”nu face nimic” în cazul tinerei care a murit în Spitalul din Botoşani. ”Acest Parchet General ţine pe loc mai multe dosare care… nu au verificare de la băieţi, nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade, în loc să facă dreptate, pentru ce avem procurori?”, a afirmat George Simion.

Liderul AUR a făcut vizite similare la mai multe instituţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8393 Articole
Author

18 Comentarii

 1. Adevarul doare? Daca nu e realitate, sa spuna ce au facut cu destule dosare si de ce nu se agata de marii infractori, aceasta sfanta entitate csm!

 2. Atitudinea acestui acrit zis Simion hauritul se regaseste si la dacii liberi de pe litoral care s-au batut cu salvamarii si cu jandarmii.Aceasta atitudine de om nesimtit se regaseste din ce in ce mai mult la acei dobitoci care au scandat la meci.I se pare ca poate face orice si oriunde.Mi-e lehamite.Starneste atata prostie in jur. O adunatura de prosti.

 3. Cam are dreptate zbanghiul asta, procuratura indiferent de zona si nivel e penetrata grav de impostori, loaze si securisti. Nu muncesc nimic, fie ca nu stiu/nu s in stare, fie ca nu li se da OK ul de la adevaratii stapani. Toate astea pe lefuri babane si penaioara grasa la 50 de ani.

 4. Lasa ca fac dosare la nevinovati care dupa ce sunt purtati ani de zile prin instante sunt apoi achitati, asta daca au rezistat si nu au dat ortul popii inainte. A numarat cineva cati au murit si apoi au fost achitati ? Nu , nimeni, ca nu au interes.

 5. Bună seara !
  „Acest Parchet General ţine pe loc mai multe dosare care… nu au verificare de la băieţi, nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade, în loc să facă dreptate, pentru ce avem procurori?”, a afirmat George Simion.
  Ce spune G. Simion e adevarat intr-o anumita măsură. Sunt cazuri multe in care procurori din țară tin dosare la sertar ani si ani până la prescriptie. De asemenea multi judecatori care dau termene peste termene pana la prescripție si nimeni nu-i întreabă de sănătate.
  Sau achitari in cazuri grave sau extrem de grave doar cu argumentul că
  mita a fost suficient de mare si judecatorii au fost foarte mulțumiți.
  CORUPȚIE LA GREU!

 6. Nimic mai extra virgin decât procurorii și judecătorii din România mai ales cei din structurile superioare Parchete, DNA, DIICOT, Curtea de apel ÎCCJ, Curtea Constituțională. Fiind speciali și înainte de pensionarea la 45 de an vârsta performanței, să nu-i atingi nici cu o floare. Că nici absolvenți la și peste 25 de ani, nici deșteptați în profesie până la 35 de ani, nici bogați până la 40 și nici pensionați la 45 de ani cu pensie mai mare decât salariul, înmulțind specialii de aproape 20 de ani din vremea lui Valeriu Stoica, de nu se vor mai termina, într-o țară sărăcita ca anul trecut, anul acesta și de când a devenit democrație capitalistă nu a mai fost niciodată.

 7. @ c(h)oiule – nu incerca sa bagi bete prin gard. Se vede ca ai trecut pre la „Stefan Gheorghiu” aka „cacademia nationala de securitate ( sau informatii???)” sau de servilism…Da tu stii doar „adevarul „din „padure la Baneasa”,nu ?Muta-ti”c(h)aoiele”pre alte forumuri unde esti bine primit. „Lichele-am fost si vom mai fi / Cit tine neamul romanesc”!

 8. Adevarul supara domnilor procurori?
  Daca s-ar face un sondaj printre romani, dragi rpocurori va spun eu ca 90% sunt de acord cu Simion
  Nu va mai revoltati si nu mai faceti pe fetele virgine….
  Credeti ca am uitat protocoalele?

  O fi fost ele denuntate, dar al naibi treaba functioneaza bine si acum.

  Unde sunt dosarele cu jaful din pandemie?\

  Multi din voi suntei sustinatori ai hastag rezist si nu va atingeti de guvernele Pandemiei, ca atunci nu erau policieni PSD….ca voi vedeti cu un singur ochi – la stanga….asa zisa „dreapata”, adica tagama bugetarilor liberali si useristi, pot sa ne jefuiasca deoarece le tineti voi de sase….

 9. Bine va face! Mafia din politie, procuratura si justitie trebuie sparta!

 10. Absolut penibili parchetarii: cum a ramas cu dosarul furtului pe fata de la alegerile Sectorului 1? Nu sunt probe sau nu dau acordul SRI si ambasada? Justitie de grota… cu paraziti mult si degeaba platiti.

 11. Procurorii nu sunt magistrati ! Aceasta confuzie naste probleme. Probleme mari. Suntem inca in sistemul sovietic cu procurori-magistrati. Procurorii, in toata Europa si SUA sunt sefii politistilor in anchete, sunt avocati ai statului deci partinitori(apara chipurile statul, adica regimul politic la moment) nu magistrati. Magistrat este doar judecatorul !!!

 12. …singura rezolvare, raspunderea magistratilor, reala-din pacate, suntem singura tara bananiera din lume in care procurorii sunt asimilati magistratilor!…sunt multe de schimbat in tara asta, votati aur!…

 13. Georgel este in mijlocul unui mare scandal cum ca auristii sai au violat o adolescenta iar el se zbate sa influenteze adevarul. Daca se va confirma inseamna ca AUR este o adunatura de impostori care i-au mintit pe romanii de buna credinta.

 14. Are dreptate. Nu cu multi ani in urma, cind PNL l-a propus pe MARIAN MUNTEANU candidat la functia de Primar General al Capitalei, Ambasada SUA a protestat public asa de tare ca PNL a trebuit sa-i retraga acestuia candidatura. In conditiile in care ROMANIA nu-si poate propune de una singura nici macar candidatii la primarie, e foarte probabil ca AMBASADA sau AMBASADELE straine sa instrumenteze dosare penale impotriva politicienilor care indraznesc a manifesta simpatie fata de Tara lor de origine ….
  STALIN il omora pe seful KGB-ului in felul urmator:
  STALIN informa Consilul Comisarilor POPORULUI prin scrisoare ca tov.Yagoda si ulterior tov.Iezov a fost ineficient in ultimii ani in inalta functie care i-a fost incredintata si ca, in general, tovarasul cu pricina a fost o dezamagire pentru PARTID. Tovarasul era apoi trimis intr-o pozitie fara semnificatie cum ar fi secretar al organizatiei de femei din ministerul transporturilor.Intre timp, PROCURATURA alcatuia dosatul penal care includea probe ca : activitate de spionaj in favoarea Germaniei Naziste si a Marii Britanii, conspiratie la desfasurarea de activitati teroriste impotriva URSS, detinere de valuta, materiale pornografice, arme, aur, etc… Cind PROCURATURA termina dosarul, tovarasul era arestat de pe strada, dus in beciurile KGB-ului unde era torturat ca sa marturisesca ce era la dosar. Pe baza marturiei se desfasura procesul in urma caruia tovarasul era condamnat la moarte. Procedura e identica cu Procesul Esmeraldei din Notre Dame de Paris a lui Victor Hugo. Diferenta dintre URSS-ul lui STALIN si Tarile NATO este una cantitativa nu una calitativa.

 15. Stati linistiti, aveti 8 mil.de voturi in Diaspora, asta face 80% in Parlament, schimbati totul, puneti tiganul imparat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.