George Simion „face valuri” în presa israeliană

Ziarul proguvernamental Israel Hayom a publicat un interviu cu liderul AUR, George Simion, cu titlul: „Memoria Holocaustului nu face parte din jocul politic: Un politicianul român de dreapta, de 36 de ani, face valuri”.

„George Simion este unul dintre cele mai cunoscute nume din politica românească la ora actuală. Politicianul în vârstă de 36 de ani și-a fondat facțiunea de dreapta Alianța pentru Unirea Românilor în urmă cu doar trei ani și jumătate, dar este deja considerat o amenințare majoră înaintea alegerilor pentru președinție, Camera Deputaților, autoritățile municipale și Parlamentul European, care vor avea loc în 2024”, scrie ziarul.

„Simion, „un tip din cartier” care și-a cultivat o imagine de politician sincer și onest, locuiește împreună cu soția sa într-un apartament modest din București și se pare că donează lunar 90% din salariu unor organizații caritabile. În politica locală, care este văzută ca fiind coruptă până în măduva oaselor, Simion reprezintă o schimbare revigorantă. El ar putea candida la președinție sau ar putea pune ochii pe funcția de premier”, se mai arată în articol.

Interviul cu liderul AUR atinge și problema Holocaustului.

„Astăzi nu avem sentimente antisemite în societatea noastră și trebuie să luptăm pentru ca astfel de sentimente să nu existe. Dușmanii Israelului răspândesc antisemitismul susținând că voi sunteți conducătorii lumii. Când mergeți la școală și nu învățați despre istoria României, dar aveți lecții obligatorii despre istoria evreilor, se poate întoarce împotriva voastră. Mai multe grupuri din România promovează această agendă în interes personal, iar noi am auzit acuzații la adresa partidului nostru. Memoria Holocaustului nu ar trebui să facă parte în niciun caz din jocul politic”, le-a spus Simion celor de la Israel Hayom.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

42 de Comentarii

 1. Într-o țară normală violatorii de cimitir și falsificatorii de acte administrative nu au ce căuta în politică, chiar de sunt susținuți finanțați de mafia cu epoleți, de patrioții nerușinați..

 2. O campanie electorala de doi lei platita gras…Contradictiile urla precum protestatarii israelieni platiti de Moscova…Cum poate
  „un tip din cartier”(poate din Cartierul General Comintern!!!) sa reprezinte ceva „revigorant”? Nici sekukuristul Pielicica Psoriazis n-ar fi fost capabil sa emita asemenea enormitati…Cica, „partid de ‘dreapta'”!? De DREAPTA BOLSEVIC-LEGIONARA, de aici
  declaratia tunatoare ca nu exista ANTISEMITISM in Romania si nici NEGAREA HOLOCAUSTULUI, tzoparlanul fiind adulatorul Capitanului
  Legiunii Arhanghelului Mihail, Zelensky…

 3. @Marele Urs Intr-o tara normala, un presedinte care voia distrugerea opozitiei si partidul unic (Johannis-alegeri 2019), ar fi fost identificat ca fiind dictator si antidemocrat, deci nu ar fi castigat alegerile libere.
  Dupa 33 de ani, romanii habar nu au ce sunt democratia, drepturile si obligatiile lor.

 4. Simion Iscariotul face valuri AiURite, plângând ritualic pe umărul celor săraci cu duhul. Adevărul e că mulți încă nu pot vedea, pentru a-l judeca necruțător, ceea ce ascunde sub masca otrăvitoare: vicleanul amor propriu, iscusita vanitate, speculantul interes, putreziciunea morală și minciuna siropoasă. Ametit de grandoarea propriei sale poziții, deposedat de orice bruma de inteligenta, agentul Estului Bolsoi înșală doar pe naivi. Un politician de chiuvetă, un maniaco-depresiv setos de măriri, un patriot doar cu numele, un unionist lipsit de rai, un zavragiu ce se vrea idolul
  poulimii! Caci dogmă pe care o dezvolta acest aventurier smintit intr-ale politicii și razboirii se numește Jemenfisism kremlinez. Se vor găsi și alți descreierați sa promoveze aceasta nulitate intriganta de o dezolantă josnicie și de o prostie enciclopedica?

 5. De ce trebuie studiat Holocaustul in scoli din Romania….1. Pentru ca Romania este autoare de Holocaust pe teritoriul controlat cu 280.000….350.000 de victime. Autor este Armata si Jandarmeria romana antonesciana iar suportul politic era legionarismul,antisemitismul, anticomunismul, rusofobia interbelica. …2. Pentru ca Romania a fost coautor la Holocaustul german cu 6 milioane de victime. Care nu era posibil daca Germania nazista nu era sprijinita de Italia fascista, Romania legionara, Ungaria hortista….3. Pentruca Armata romana antonesciana a exterminat 3 milioane de civili in Rusia ocupata, din totalul de 17 milioane de civili sovietici exterminati pe vremea ocupatiei URSS de catre ocupanti, in majoritate evrei si comunisti….4. Pentru ca poporul roman sa invete Istoria adevarata, sa invete ce este si de ce a existat antisemitism….dar si de ce exista xenofobia, rusofobia, rasismul.

 6. Bravo bre, esti validat de seriful galactic, de-acum din izbanda-n izbanda. Sa ne faci Simioane o tara sfanta ca Soarele de pe cer.

 7. @NewsReader sclavii n-au drepturii iar obligatiile sunt invers proportionale cu drepturile ,si stapanii nu sunt la bucuresti ci la washington,moscva via telaviv

 8. Netanyahu oricum a instituit în Israel dictatura personală și atunci este normal să exercite o atracție și pentru un prăpădit de tiran local român, altfel ziarul ăla pro-guvernamental din Israel nu-i publica niciodată interviul, foarte favorabil de altfel. Cum explică însă Simion rădăcinile legionare ale AUR, care-l recomandă ca pe un antisemit feroce?

 9. Pe cine nu ai voie sa critici acela te si stapaneste !
  Asadar, cine sunt conducatorii lumii daca nu avem voie sa spunem adevarul in societatea „libera” si cu „democracy”?
  A spus un evreu, anume rothchild ca : „dati-mi controlul banilor si nu ma intereseaza cine face guvernul”?
  A spus! E un adevar? Este!
  Banca federala a imperiului ussa este o banca privata a evreilor? Este!
  Se stie din istorie ca evreii sant cei care au inventat camataria ? Se stie!
  Este o vorba batraneasca care zice ca banul e ochiul satanei? Este!
  Atunci cine conduce lumea ?

 10. Ce interesant lucru!Un dezaxat ca AXON acuză zilnic România că ar fi ucis , în timpul celui de-al doilea război mondial ,trei miloane de civili ruși și 350 000 de evrei! Redacția COTIDIANUL, în numele libertății cuvântului, îi publică toate acuzațiile. Și lui , și lui ICS, care face propagandă rusească și antiromânească la greu! În schimb mie, atunci când combat minciunile despre limba așa zisă moldovenească, diseminate de Maria Zaharova, și reluate de ICS-ul moldovenist, sunt cenzurat! De asemenea, când reacționez la atacurile la persoană, comise de altă perlă a propagandei proruse și antiromânești_ Ileana Rollanson, constat că cenzura patriotică de la COTIDIANUL intervine. NU vă e rușine să promovați antiromânismul și prorusismul în halul ăsta? Dacă în voi ar exista un strop de dragoste pentru de adevăr, ar trebui să vă fie!

 11. Si latraii urlau ca e extremist, ca jicneste natiunea israeliana! Cum ramane cu minciunile propagandei careia a rahat pute?

 12. Te pufnește râsul când îl vezi pe acest fante de mahala vorbind despre Holocaust. Bulibașă mojic seamănă cu o eroare a Naturii care a ajuns în Casă Poporului sa facă scandaluri. Neavând conștiință națională, darămite politică, nici cât o zambila degerata, posesorul de scaun doar la fund, de unde își cotcodăcește cu tupeu obraznic opiniile sale sfidătoare, populiste se complace în rolul de vânzător de apa chioară. E un calvar pentru oricine să-i fie în preajmă. Cine să potolească abjecția AiURita? Cine să interneze sfertodoctul ce brodează la basmul lui de salvator? Vomitiva situație! Este limpede că individul suferă de o paranoia precoce. De aceea, oricât s-ar screme să para Precista, smardoiul Ghiță nu va învăța să se alinieze cu forțele pozitive.

 13. @axon: Delirezi. Cum ai ajuns la cifra de 3 milioane de victime civile ale armatei romane? Si te mai lauzi ca ai studii de matematica si inginerie, ba si ca esti si fermier. Si un grajdar ar fi mai destept si cinstit ca tine.

 14. Felicitari d-lui Simion pentru sprijinul israelian, in sfarsit sponsorii nu se dezmint!

 15. Victor Grigor….De ce nu te informezi, mai, nene?
  Datele scrise de mine sunt azi publice. Victimele Holocaustulu intern cu 280.000….350.000 victime sunt recunoscute de Guvernul roman de azi…Datele cu 3 milioane de exterminati civili in URSS sunt parte din totalul de 17 milioane de civili exterminati la ocuparea URSS si sunt cifre oficiale, recunodcute de ONU, etc…Faptul ca Romania fascista interbelica a fost coautor la Holocaustul german cu 6 milioane de victime este evident, si publicat in media din Germania…Faptul ca Armata romana a exterminat 70.000 de civili sovietici la Odesa in 1945 este azi notoriu iar cifrele masacrului sunt pastrate in seifurile MAPN…e vorba de rapoartele trimise in tara de ofiterii executanti ai Ordinului de represiune.

 16. AUR nu este partid Suveranist. Pentru ca este cu NATO si cu UE….AUR si Simion vor doar asa un pic de batzosenie…AUR si Simion sunt caricaturi si diversiuni Suveraniste….Un partid Suveranist adevarat ar cere limpede si clar iesirea Romaniei din NATO si din UE….Un partif Suvetanist adevarat ar avea in zprogram obiectivul irsirii Romaniei din NATO si din UE…Are AUR asa ceva scris in program? Nu are, e un suveranist basinos.

 17. touché … ”Când mergeți la școală și nu învățați despre istoria României, dar aveți lecții obligatorii despre istoria evreilor, se poate întoarce împotriva voastră.”, acesta este un lucru care ar trebui să dea de gândit celor care forțează nota. Un sondaj ”adevărat” în care intervievatul să nu se autocenzureze ar arăta cruntul adevăr din spusele lui Simion. Ceea ce mocnește înlăuntrul societății agresate cu excese sluganice la un moment dat vă exploda cu consecințe imprevizibile.

 18. Simion heterosexualul a si fost circumcis de un mohelim in prezenta rabinilor de la Israel Hayom
  Pe de alta parte Yediot Aharonot sustine ca traducerea corecta este „baiat de cartier”adica din/de gasca, adica din lumpenproletariat,nu buyet din cartier/khibutz „cum gresit a tradus(a cata oara?) Marchi..pardon, RC

 19. Vai tu Alina…
  -Ce este tu?
  Vai acest AUR vrea sa ne anihileze
  Tu este antisemit ,dar evreii nu-si dau seama tu Ei acesti extremisti au furat 20 de miliarde in pandemie si au facut o gaura de 100 de miliarde euro tu
  -Ai dreptate tu Ralucuta
  Tu care ai inaugurat barcuta
  Esti neluata in seama deloc
  Tu care esti savnta tu!
  Extremistii dracului
  Au ucis 11000 de tarani in 1907 tu
  Si spun ca noi suntem ucigasii!Vai pe evrei i-a ucis el George Simion
  Nu noi adevaratii extremisti !

 20. Mai multa analiza si mai putina inflamare ar prinde bine.

  Pentru cei interesati, vezi Telegraf, non.to/qg76aQ.

 21. Curve leproid pndlisteVa urasc din toti porii fiinte nebune si hoate !Mincinoase si gunoaie lingatoare de c.u.r.u.ri straine
  Adunatura de curve de tot felul ,de indivizi cu carnet de nebuni ,Condusi de un strain vanzator de copii Nu votati asaceva niciodata pentru ca ei va urasc

 22. @Haha Prea tarziu. Romanii au votat deja un presedinte care uraste romanii.

 23. Miron Manega pe Certitudinea punct com a tradus toate interviurile date presei israeline de Simeon. Se pare că a dedus altceva dacă a pus titlul: Este sau nu este George Simion tăiat împrejur? Dacă nu este, n-are nicio scuză!

 24. Romanii au votat numai presedinti antipatrie,antiromani cei mai ordinari tradatori de tara.Acum enoriasii s-au mai desteptat:voteaza unul pe care-l sprijina securitatea,B.O.R.jidanii si domnu jiji.Tin-te Praleo!

 25. @ Axon-ule, dacă nu m-aș fi informat, nu m-ar fi revoltat minciunile debitate despre așa zisul holocaust românesc. Acest holocaust s-a realizat din vârful pixului cu care a fost scris și Jurnalul Anei Fank ! Nu există nici o dovadă materială a uciderii unui număr atăt de mare de oameni. Nu poți suprima sute de mii de indivizi , fără să lași în urmă gropi comune. La Katin , crimele conaționalilor tăi au fost dovedite foarte ușor. Gropile comune ale celor 20 000 de polonezi uciși nu pot fi negate de nimeni. Unde sunt rămășițele celor 350m 000 de evrei pe care românii i-ar fi ucis în Transnistria? Azi, în Ucraina , cadavrele civililor uciși de către conaționalii tăi au fost descoperite cu ușurință. Numai cadavrele sărmanilor evrei uciși de români în Transnistria au dispărut, precum iepurașul în măneca scamatorului, ca să reapară peste șapte decenii pe listele scrise cu pixulețul lui Ioanid și Florian. Unde sunt gropile comune ale civililor uciși de români în timpul celui de-al doilea război mondial în Ucraina? Că la fântâna Albâ, s-au descoperit fără dificultate cele cinci gropi comune unde au fost aruncate cadavrele românilor uciși de bolșevicii ruso-iudeo-ucraineni! Un individ ca tine, azi în Rusia ta iubită, dacă ar defăima armata rusă , așa cum faci tu cea română , ar intra în pușcărie pe viață! Atunci ai vedea pe pielea ta ce bine e într-un regim suveranist! Ceea ce face la noi COTIDIANUL, acolo s-ar numi favorizarea infractorului și s-ar pedepsi drastic nu numai cu suprimarea publicației. Există un proverb românesc : PE CINE NU LAȘI SĂ MOARĂ , N-O SĂ TE LASE SĂ TRĂIEȘTI ! Asta faceți voi, ăștia care vă ascundeți sub pseudonime ca Rollanson, Axon, ICS, Rumburak etc. După ce AUR va ajunge la guvernare, bănuiesc că prima măsură pe care o va lua va fi crearea unui cadru legal pentru pedepsirea exemplară a celor care defăimează poporul român.

 26. Prin anii 2000 pe forumul de la Pravda în eng am citit prima oară că holocaustul nu e invenție germană (vorbesc, desigur, de povestea oficială). Măgăria a scris-o unul din cei doi moderatori. Dac-am întrebat pe ce se bazează n-a mai zis nimic, s-a făcut că plouă.
  Axoane mamă, pajalusta, pașolna jivapisdaia turbinca! (dar poate pricepe mai bine în ydiș)

 27. Bun interviu! Bine a răspuns. Este esențial sa-si păstreze modestia și cinstea. Tema Holocaustului a fost deja introdusa în programe în anii ’90, la fel ca în alte tari europene. Ea este, cu adevărat, prea importanta pentru a fi politizata.

 28. Axon fără neuron e un antiroman ,un dusman. Dacă e in înafara granițelor Romaniei trebuie declarat indezirabil

 29. Sunt de acord cu @axon si compania doar pana la un punct. Da, suveranismul este un lucru bun, da toate teritoriile straine acaparate de Ucraina trebuie sa revina tarilor de care apartineau, da AUR este o marioneta si nu un partid suveranist autentic, DAR: nu Romania este vinovata de extinderea NATO si implicit nici de razboiul actual din Ucraina, armata romana nu a omorat 3 milioane de rusi (va dati seama de absurdul cifrei?) si nici 350.000 de ebbrei (a executat cativa care s-au facut vinovati de acte de sabotaj, insa nici pe departe mii de oameni sau mai multi asa cum gresit se sustine).

 30. Hai Georgele dă- le peste nas la toți baronii de la pNL si pSD si scoate- i din competiție că nu fac nimica decât pentru clienții lor! Să moară Joianis de oftică si securitatea mafioată! Votăm AUR !!!

 31. Postarea „A catea sesizare” de la ora 17:15 nu a primit aprobarea de a fi publicata. Cineva se simte cu musca pe caciula?
  PS:Marii Ursi au bodiguarzii lor .

 32. Ce amenintare ca nu-i votati si veti fi cu SOS…Era o vorba cu puntea…Mai mult nu stiti cati vor fi sau daca nu va aparea o alianta de dreapta in care langa AUR sa mai fie si alte partide sau vor fi risipite pierzandu-se voturi si apoi vor fi date la redistribuire PSD-ului si PNL-ului. As vota AUR daca as sti ca are profesionisti capabil sa amerioreze o parte din problemele tarii. Cu vorbe, acuzatii nu se rezolva prapastia in care a ajuns tara. Ar trebui sa fie cumpatati pt ca in 2024 nu vor face 50%+1, Fara PSD nu vor putea ajunge la guvernare…Apoi degeaba castigi daca esti o adunatura de silfide precum USR…trebuie specialisti nu vorbitori

 33. Este prima data cand Georgica Aur vorbeste ca un politician profesionist chiar daca nu a fost sincer cu aia. Baiatu’ a invatat enorm in acesti ani dovedind ca nu este de teapa impostorilor din USR-ul sorosisto-securist cu creierele blocate. Din ceea ce se vehiculeaza pe piata politica romaneasca (Sosoaca este mereu omisa) AUR este cel mai convenabil romanilor nevanduti si in consecinta tradatori.

 34. Simion face valuri cand urineaza in apa de la strand. Ce vrea sa faca un asa zis politician care nu se imbogateste din politica, abia atunci devine pericol ! Oricum, niciun partid nu se aliaza cu un gitan pus in fruntea unui partid pseudo-legionar, deci, Giorgica este eterna oponenta, un fel de navalnic rus. Noroc ca aici nu are viata in pericol, deci, nu trebuie protejat in puscarie, ca la rusi.

 35. @axon:

  Tu, care pretinzi ca ai studii de matematica si inginerie, deci de stiinte exacte, cum ai ajuns la cifra de 3 milioane de civili morti, pusi pe seama armatei romane in campania din URSS si care este documentul ONU care spune aceasta?

  La fel, in ce document oficial se arata ca, la Odesa, au fost 70 de mii de oameni omoriti de armata romana? Zici ca ar fi in depozitele MApN. Ai vazut tu acele documente? Sint ele publice? Daca da, ce cota au si cum fi consultate?

  Daca romanii au fost asa de criminali, de ce sovieticii preferau sa se predea romanilor atunci cind aveau ocazia? Daca romanii au facut hecatomba, pe care o tot vinturi, de ce profesorul Alexianu, guvernatorul Transnistriei, a fost achitat de sovieticii care l-au capturat, si nu executat pe loc, asa cum au facut cu alti guvernatori de zone de ocupatie?

  Cu alte ocazii, ti-am mai pus si alte intrebari dar niciodata nu ai raspuns, cel mult ai injurat printre dinti, ca ultimul derbedeu. Esti doar o hazna fara fund, plina de mizerii antiromanesti.

 36. Se pare ca forumul e mai important decît articolul.Înverșunarea unora împotriva altora,face mai ușoară munca celor din umbră !

 37. Suveranismul lui Simion s-a pierdut pe drum. Baietii au fost lamuriti ca ca politicieni nu mai pot face ceea ce faceau ca mitingisti pietari. Au cedat (credeau ei ca provizoriu) in fata serviciilor sperand ca va veni si vremea lor. Nu va mai veni pentru ca deja au belciugul in nas.

 38. Cei mai mari furnizori de antisemitism și antirusism din România de azi sunt chiar evreii ruși, precum AXON sau Ileana Rollanson ! Agresivitate, nerușinarea și cosecvența cu care acționează ei este tipică agenților bolșevici de acum un secol. În 1921, după atentatul de la Senat, Partidul Iudeo-Bolșevic din România a fost, pe bună dreptate, scos în afara legii. Astăzi, Institutul Elie Wiessel, unde activează odraslele teroriștilor iudeo-bolșevici de altădată, face programa în învâțâmântul preuniversitar! Agenții iudeo-bolșevici fac valuri pe toate forumurile, dar lumea de la noi e îngrijoratâ de valurile pe care Simion Xenofobul și Antisemitul le face dând un interviu prin Israel. Mai sunt și unii românași(?) care exclamă: CORECT AXOANE! uitând să pună virgula între CORECT și AXOANE, probabil cu gândul la cei 70 000 de civili uciși de fașiștii romîni la Odessa, ori la martirajul bunicuțului lor, care și-a făcut studiile teroriste în acelși oraș, Max Goldstein, MORTO PER LA LIBERTA.

 39. Corect Axoane ..noi suntem esenta mincinosilor si nedreptatii noi globalistii care avem paranoia ca se incalzste globul… Vrei sa se raceasca scarbelor marxiste?Dupa atatea paduri facute scrum nu s-a incalzit pamantul? Prostia voastra nu are margini axoane Ard paduri langa ocean axoane Ce-ti trebue decat niste sisteme de hidranti automatizati care sa strabata padurile acelea care ard in fiecare an !Molusca care cade pe scari sa lase razboaiele si sa se ocupe de planeta ca daca plecam ,plecam in eter in 10 minute si atunci nu mai trebue razboaie Planeta este condusa de maimute fara judecata A adus populatia americana la stadiul de balene haplitoare Fura de la altii ca sa se ghiftuiasca ei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.