George Simion, interdicție pentru încă cinci ani în R. Moldova

Preşedintele AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker.md de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul General pentru Migrație a precizat că de la începutul războiului din Ucraina a luat măsura asiguratorie de declarare ca indezirabili în cazul a 98 de străini.

„S-a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă cinci ani. În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a informat Inspectoratu General pentru Migrație de la Chişinău.

„Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autorităţile din România despre decizia adoptată. (…) Actualmente, Inspectoratul General pentru Migraţie se află într-un litigiu cu cetăţeanul român care a contestat în instanţă măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.

Reacția lui George Simion

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat, în legătură cu prelungirea pentru încă cinci ani a interdicţiei de intrare a sa în Republica Moldova, că „nu e vorba de o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi”, menţionând că pe această chestiune se judecă cu autorităţile moldovene din octombrie 2023.

„Eu de când mă ştiu am fost interzis în Republica Moldova. Nu e vorba despre o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta, deci nu e meritul domnului Ciolacu, ci doar dorinţa lui de a folosi în interes propriu atitudinea celor de la Chişinău faţă de unionişti”, a precizat Simion, pentru AGERPRES.

El a adăugat că poziţiile AUR rămân aceleaşi, respectiv „unirea celor două state româneşti şi dispariţie a graniţei de la Prut”.

„Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor. Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională. Spre deosebire de restul politicienilor, prefer să rămân integru şi să spun adevărul. Indiferent de consecinţe, indiferent de faptul că nu mă pot vedea cu fraţii şi surorile mele din Republica Moldova. Mergem înainte, de-a pururi şi pentru totdeauna: Basarabia e România”, a transmis liderul AUR.

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Potrivit TV8, interdicţia a fost pusă în aplicare după ce, la 27 august 2018, unui grup de cetăţeni români, participanţi la Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova.

Motivul iniţial a fost comportamentul inadecvat şi provocator al unor persoane, refuzul de a se conforma procedurilor legale şi o serie de ameninţări în discuţiile cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. În acelaşi timp, autorităţile din România au negat afirmaţiile, spunând că tinerii au avut un comportament adecvat, notează NewsMaker.

În martie, 2021, deputatul român George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Poliţia de Frontieră de la Vama Leuşeni i-a transmis oficialului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023. Nici în iunie 2022, deputatul român George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, unde avea loc şedinţa comună a parlamentelor Republicii Moldova şi României.

De ce are George Simion interdicție în Ucraina şi Republica Moldova

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

47 de Comentarii

 1. Pe cand interdictie in Romania ? Sa nu spuneti ca nu v-am spus-o. El are liber in Rusia.

 2. AUR parca era cu Romania nu cu Republica Moldova. Relevant este si va fi in Romania cu un contingent parlamrntarii livrat in PE si un altul in Parlamentul Romaniei.

 3. Inca o dovada ca autoritatile sorosiste moldovene nu doresc revenirea la tara mama.

 4. R Moldova vrea sa fie stat de sine statator, NU VREA sa se uneasca in urmatorii cinci ani cu Romania, dar nici sa intre in UE.

 5. …va puteti pisa pe prelungirea interdictiei…fiind prieten cu putin, in cateva luni va circula pe acolo, circuland prin propria-i tara!…este inimaginabil cum oamenii aflati la butoane nu pot vedea, nu pot simti realitatea, nu au viziune!… cine crede ca acei 50 miliarde de euro vor schimba ceva in ecuatia viitorului se inseala amarnic…dar, problema mare consta in faptul ca interdictiile sunt nominale, asa incat si motivele sunt personalizate…ar fi interesant sa stim care este motivarea in fapt a interdictiei aplicate lui simion?…sper sa nu fie aia care suna a suspiciuni rezonabile!… recunosc aici pregatirea de artilerie pt acuzatiile de om al rusilor, spionaj…dupa cum spuneam, contrazicandu-l pe mut, in servicii sunt numai idioti!…

 6. Inca o dovada ca Maiei Sandu nu-i plac circarii marlani. Nu vrea sa riste ca moldovenii sa primeasca palme peste ceafa din partea acestui maimutzoi si sa aiba scene de mahala in Parlamentul moldovenesc, cum suntem noi oropsiti sa le acceptam din partea gibonului haurit.

 7. Cam de atât sunt bune serviciile noastre, să comande lovituri de imagine de la frățioara soroșista Sandu. Care Roșia Montană, Pfizer… fleaxuri

 8. Deci clar Oaia Sandu, („superba doamna”, apud prostacii de serviciu) nu vrea unirea cu Romania, ea vrea doar banii nostri. Prostanilor nu mai puneti botul la unirea cu moldovenii. Moldovenii nu vor pentru ca ei vor pierde mii de posturi la presedintie, parlament, guvern, administratie plus fonduri europene. Mai mult nici putorile westeuropene nu agreaza unirea. Intrebare pentru prosti: de ce putorile westice au marsat pentru dezmembrarea Cehoslovaciei si Yugoslaviei?

 9. Cu o așa frumusețe trebuie să fie mai deșteaptă..De unde..

 10. Cu o așa frumusețe trebuie să fie mai deșteaptă..De unde.. ?!

 11. Puteti sa crapati de ura, la ordin sau din proprie initiativa, AUR VA CISTIGA ALEGERILE !!!!!

 12. Lui @ tomlin, AI DREPTATE :
  Ca românu nu-i niciunu
  Unde-s doi trădează unu 🙂

 13. Inca o dovada ca Maiei Sandu ii plac 🥳ii PIANIzDi, că CĂntă fără MÂINI.
  Și CioVrigarii piZediști, că dau cu bănutZul. Al altora…măRog 😜
  {■ RăuPorKKaK-Cititorul de Clasici Ruși ■}

 14. Su Ghitza Simion este persecutat politic,ce sa o mai dam prigojin, El se ducea in Republica Moldova sa-si preia sarcinile de la FSB,acum e mai dificil,trebuie sa treaca pe la ambasada Rusiei,are o teama ca se compromite

 15. Alții care au frica de proteste 😂😂😂nu cred că se grăbește cineva sa se mute în moldova

 16. Obiectiv vorbind, daca iese președinte, republica moldova s-a dus pe copca cu ajutoarele de la Romania cat și vizitele mafaldei de peste Prut. Acest individ, culmea, intra din în magazine și în piețe, vede cu ochii lui ce de marfa e importata din republica moldova plus ukraina și e normal sa reactioneze. Că politica e pe baza de mânării, toți știm asta mai ales că mafalda trebuie sa execute ce i se cere de la București. A nu se înțelege că Simion-dugheana stadion e pe aceeași lungime de unda cu Rusia, este manipulare ordinară.

 17. Esti aerian.
  Maia Sandu nu doreste unirea cu Romania ptr ca deocamdata asa ceva este imposibil, la o populatie din care nici 30% din moldoveni nu sunt favorabili unirii cu tzara cea mai corupta si inapoiata a Europei.
  Nici perspective de unire nu sunt, din moment ce Romanuia este o tara condamnata sa ramana inapoiata in continuare din cauza clasei politice execrabile si imposibil de ameliorat. Auzi: parlamentar care a furat un ceas in aeroport! Cu alde astia n-avem nicio sansa sa avansam.
  Daca Romania ar fi precum oricare alta tzara occidentala, s-ar fi rugat moldovenii de noi sa ne unim, indiferent de etnia lor……[Rumburak]

 18. Lu’ tribu’ lu’ trotoneta Gaia i fricâ să nu rămâie făr’ di ciolan…

 19. „Ca românu nu-i niciunu
  Unde-s doi trădează unu”

  Ai dreptate, ungurii din Tg.Secuiesc care au luat si au executat cate 4 ani de puscarie erau ambii cablati, se inregistrau unul pe celalat la o betie, planuind sa bubuie o petarda de 1 Dec. hahaha !

 20. Păi dacă AURarii sunt pe felie cu Rușii, ce păZesc PĂDURENII de atâta amar de vreme ?
  Să pună mâna și ei și să citească la Clasicii Ruși, pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite…
  Nopți în șir, măRog…🤣
  {● RăuPorKKaK-Cititorul de Clasici Ruși ■}

 21. „Maia Sandu nu doreste unirea cu Romania”

  Lasa-ne de considerentele tale imaginare, Mamaya nu stie cum sa scape din menghina americana cu pacea in Ukraina !

 22. Omul care promoveaza unirea Romaniei cu Rep Moldova interzis de guvernul Moldovei. Cred ca asta spune multe despre Maia, guvernul Rep Moldova si sponsorii lor sorosisti+UE. Intodeauna in istorie marile puteri au vrut ca romanii sa fie cat mai divizati. La toate unirile noastre ei s-au opus. Nu s-a schimbat nimic la ei noi insa am adormit.

 23. Haha! Psd-PDL fac varza Romania si voi urlati ca Aur este rau. O sa aveti ce ati votat!

 24. Aiureli $$oroșizde!
  Oaya $$andu va cădea de la putere, cu toată gashka ei $$oroșizdă, în cîteva luni! N-o văz ghini, dup’-aia, niși macar dacî uo ye$$trag amierluoșii, stapînii iei……[Rumburak]

 25. „O sa aveti ce ati votat!”

  Au vazut deja 7.500.000 de salariati si de pensionari, in avans. Pensionarii vor mai vedea de 2x, 1.200.000 prima data si inca 5.000.000 a doua oara. Pacalitii sunt aia care primesc poze facute cu telefonul in Parlament, poze de adio.

 26. Tarabostes „revenirea la tara mama” nu se face sub influenta Rusiei. Odata intrata in UE Moldova este deja parte din uniune si in concluzie granitele dispar.Doar papagali ca tine bateti campii de dragul de a va baga la inaintare patriotismul de proasta calitate.

 27. Asa si nu este intocmai o democratie la Maia. Dar irelevant, chiar un atuu pentru Simion, seful AUR. Alegerile din PE si parlamentare trebuie castigate, blocarea unui partid sau membri, zadarnicirea pe o cale sau alta arata doar ca actualei ii este cu adevarat teama de o opozitie si comptetitie reala nu mimata cum fac al de Grindeanu, Ciolacu, Bolos eu fiind de fapt PNL II extensie la partidul prezidential, parandarat la carutza lui Iohannis si asigiurare ca se poate plimba pe unde are chef prin Africa, America de Sud, pe la arabi, sa-si ocupe mult ravnitul post caldutz la Brucsel.

 28. Normal! Dacă Simion de 20 de ani încoace mâzgăleşte zidurile cu „Basarabia e România”, la ce se aştepta?

 29. Lui Simion i s-a creat, prin aceasta interdictie, aceasta legenda de patriot de catre Serviciul de Securitate moldovean infestat de KGBisti. Avea nevoie de aceasta aura de luptator pentru unire ca sa prosteasca lumea pe aici. In Moldova partidul unionist sustinut de Simion si ai lui au luat 0.5% la ultimele alegeri

 30. bouleducat Voteaza,dar sa va duceti in Rusia. Dar ia spune,ce asteptari ai de la AUR si ce crezi ca va face acest partid? Ce a facut pana acum concret? Zi-mi un proiect de lege, un amendament. Zi-mi daca in afara de scandal a mai facut si altceva acest mascarici.Apoi te mai intreb odata,de ce votezi AUR? Te regasesti?

 31. proEueuropean a devenit echivalent cu hoț.
  Cîțu a fost cap de afiș la furturi în plandemie, cum i-a cerut Ursula. Liberalii se ascund după AUR prin deturnarea atenției, cum fac ei de obicei. În lipsa de covid-19 orice tertip, salvarea P$D, PNL sau U$R cu PNRR.

 32. Parca se facea zicere ca Moldorusia e Romania.Cum adica un roman are interdictie in tara lui iar rusoaica MAIA nu are in Romania…

 33. Moldovenii sunt in majoritatea lor blonzi. Ar fi o explicatie ca nu-l vor pe Gigel pe capul lor.

 34. sa intelegem ca Ciungu (Ciolac=ciung) paseaza la (Ma)maia din Moldova si nea Georgica primeste „interdicție pentru încă cinci ani în R. Moldova”. Expresia „există indicii temeinice” pare cunoscuta din legislatiile statului paralel din Ro.

 35. Ghinion pentru Moldova 😂 important acum e sa mergem la vot sa dăm jos mafia PSDnl care ne fura de 34 de ani

 36. @ mai prosti ca tine , mai rar – iar ai aparut pupincurist amerloc ? Sau tu esti ” Ion” al lui maCiuca .Ai grija sa nu se intrerupa ” corentul” , ca nu are cine sa te reseteze……stai colo linga ” Hoover dam” ca sa fii alimentat in permanenta .

 37. Spui ca au disparut granitele in Europa in timp ce noi suntem tinuti la marginea Schengenului.Tot ii dati cu rusofilia AUR in timp ce il muscati de fund pe Putin de o sa va rupeti aia cativa dinti care ii mai aveti ,dobitocilor.

 38. buna!
  Maia Sandu este in mod cert si ferm impotriva unirii cu tara mama! EA crede ca va intra in UE si se va aseza la masa bogatilor!
  AIUREA! Sandu este ahtiata dupa putere si nu are viziune. De peste 30 de ani Moldova cu conducatori rusofili ,rusofoni si chiar tradatori orbecaie in negura imperiului. Limba rusa domina in Moldova!
  AUR si SIMION sunt INTERZISI IN MOLDOVA TOCMAI CA PROMOVEAZA UNIREA CU ROMANIA! Chestia ca AUR si SIMION sun in siajul MOSKOVEI este smecheria celor de la Chisinau in frunte cu SANDU!

 39. Basarabia nu e Romania zice unul.
  Basarabia e Rusia?
  Basarabie e un teritoriu al neamului romanesc .Basarabia a fost taiata din din corpul Moldovei de ocupantul rus si supusă deportarilor si deznationalizarii. Asa s-a ajuns la un hibrid care nu-si recunoaste neamul. Vai de ei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.