Simion propune un memorandum pentru a nu o vota pe Ursula von der Leyen

Preşedintele AUR, George Simion, a propus ca toate partidele conservatoare şi suveraniste din Uniunea Europeană să semneze un memorandum comun prin care să îşi asume că nu o vor susţine pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la şefia Comisiei Europene.

Simion a făcut propunerea la Conferinţa Internaţională „Make Europe Great Again” organizată de AUR, care a avut loc, sâmbătă şi duminică, la Palatul Parlamentului.

„Au fost zile interesante, sper că aţi avut experienţe frumoase la Bucureşti. Eu am întâlnit foarte mulţi prieteni, mi-am făcut alţi prieteni. Trebuie să ai o piele foarte groasă ca să poţi lupta în aceste zile şi am foarte mult respect pentru oamenii care îşi pun pielea la bătaie pentru a lupta împotriva răului. Eu, în aceste zile, sunt mândru că sunt român. (…) Am făcut o propunere îndrăzneaţă: toţi conservatorii şi suveraniştii, indiferent de afilierea lor politică, ar trebui să semneze un memorandum public prin care să promită că niciodată nu vor vota pentru Ursula von der Leyen (la preşedinţia Comisiei Europene – n.r.)”, a afirmat Simion, în finalul conferinţei.

El a adăugat că a făcut această propunere „cu toată seriozitatea” şi speră ca reprezentanţii partidelor prezenţi la Bucureşti să meargă la comitetele directoare ale formaţiunilor cu acest demers.

„Ursula von der Leyen a făcut foarte mult rău Uniunii Europene şi cetăţenilor săi, cu vaccinurile ei, cu pandemia, cu certificatele verzi, cu noul pact verde şi de aceea noi trebuie să spunem ‘stop Ursula’ şi să nu o mai lăsăm să ne gestioneze destinele. Vrem ca ea să plece şi să fie oprită. Şi nu pentru că am fi extremişti, conspiraţionişti, vrem ca ea să plece pentru că Ursula este exemplul perfect al tipului de politician de care oamenii s-au săturat: superficial, corupt, înşelător şi dictatorial. Ne-am săturat de bideni, de ursule, de macroni din toată lumea asta. Sunt practic politicieni cu două feţe care promit una şi fac alta după ce sunt aleşi. Nişte ipocriţi care îşi bazează campaniile pe minciuni, pe divizare, pe neadevăruri. E momentul să stopăm aceste lucruri, să nu ne placă nici milionarii, cum ar fi Soroş, care finanţează astfel de campanii cu fonduri nesfârşite. Noi apreciem dragostea de ţară”, a adăugat Simion.

El a mai spus că mişcarea conservatoare din Europa trebuie să-şi reunească forţele pentru a ajuta ţările să iasă din această situaţie.

„Ajunge! Trebuie să redăm măreţia Europei şi Americii. Trebuie ca toate ţările noastre să-şi recapete măreţia. Suntem liberi pentru că suntem cu toţii copiii Domnului, suntem patrioţi pentru că suntem fiii şi fiicele naţiunilor noastre, suntem conservatori pentru că avem inimă şi majoritatea populaţiilor din Europa: Franţa, Spania, Anglia şi din America simte la fel ca noi”, a mai spus Simion.

Conform AUR, printre participanţii la eveniment s-au numărat, alături de preşedintele AUR, George Simion, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, şi reprezentanţi internaţionali, precum dr. Robert Malone, Sherronna Bishop, europarlamentarii Nicolas Bay şi Ryszard Czarnecki, Morten Messerschmidt, preşedintele Danish People’s Party, Bruce LeVell, reprezentant al administraţiei Trump, şi Eduardo Verastegui, fondator şi preşedinte al „Viva Mexico Movement”.

George Simion, alături de Alveda King, nepoata lui Martin Luther King, la conferința Make Europe Great Again/ Facebook

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

14 Comentarii

 1. „I have a dream …” … Mda … asta spuneam acum vreo 35 de ani, prin ’89 … intre timp visul frumos s-a cam transformat in cosmar …

 2. Succes !
  De astfel de oameni are Romania nevoie acolo la Bruxelles, nu de nevertebrate.

 3. Acum sa fie taaare atent când va traversa strada la la Bruseli- totuși candidata a fost ministrul apărării..

 4. Jos la groapa de gunoi
  Vin tarandu-se amandoi
  Ursula si mos Bideu
  In catare de veceu

  Caci de-atata miselie
  Ei s-au cufurit in vrie
  Europa-i vrea’ngropati
  De Istorie uitati

 5. ‘Cap are, minte nici poveste’, iată de ce AUR ‘nu va pupa’ puterea niciodată iar reprezentanții săi la Bruxelles vor face doar act de prezență! Politica necesită diplomație, nici nu au avut loc alegerile europarlamentare și ”Sim_Ion’ dă cu băta în baltă, cu cine ‘o fi pus’ de un așa ‘memorandum’, ‘ … si clopoteii…!’.

 6. In principiu de acord.. Actuala garnitură sub tutela PPE și a socialiștilor nu mai e de răbdat in fruntea europei. Corupția este maximă și tupeul de asemenea. Dar problema e și cu acel curent de ”statele unite ale europei, care nu poate fi in continuare scopul unei europe care vrea state naționale partenere, cu tradția creștină și cultura europeană..Aici nu ai de luptat doar cu ursula.. DE francezul neamțul, olandezul și restul continua cu același garnituri din țara lor, evident că nici la UE nu vor fi schimbări spectaculoase..De altfel problema actuală e de vrei pace ssau război,. De i europa azi nu e pacifistă, e cu lichele care susțin războiul.. Astfel trebuei pusă problema. ”VREI PACE SAU RĂZBOI..”

 7. Ursula avea un BOU. Si BOUL nu avea nimic impotriva.
  Asa esti si tu asta de te semnezi UN_OM. Pai ce-i gresit in atitudinea lui Simion si a tuturor suveranistilor si nationalistilor din Europa, ca nu mai rabda tirania si ordinele anti-populare, tiranice si discretionare ale Bruxelului si Ursulei? Ti-a facut viata mai prospera, mai senina, mai demna domnia Ursulei si a clicii ei ca s-o aperi? Putin probabil, in caz ca da inseamna ca si tu faci parte din ciocoimea progresist-globalista si nu intelegi ce cauti pe-aici.

 8. „Un membru al Parlamentului European a fost cenzurat după ce a început să o critice pe Ursula von der Leyen. Europarlamentarului german Christine Anderson i s-a redus vocea la tăcere după ce a expus corupția contractelor de vaccinare de tip „amical” ale Ursulei von der Leyen cu Pfizer.
  Microfonul lui Anderson a rămas deschis până în momentul în care a declarat că un „parlament care acoperă această corupție este la fel de corupt – și jefuiește…”. Apoi, microfonul este inchis. Un bărbat a strigat că vrea să audă ce are de spus Anderson, dar această cerere a fost respinsă. Iată cât de mult respectă Parlamentul European democrația. Democrația este moartă în Europa.

 9. La un moment dat, vrand-nevrand, se va ispravi si cu abordarea asta tembela a politicienilor europeni din tabara Ursulei. Ma refer in primul rand la idiotenia denumita „Green Deal”, care, pornind de la motive iluzorii, risca sa distruga de-adevaratelea economia si bunastarea Europei, atata cata mai e. Nu stiu daca revenirea va aparea acum sau mai tarziu (probabil ca mai tarziu, din pacate), dar cu siguranta va aparea. Probabil va trebui sa ne ajunga de-a binelea cutitul la os si sa suferim serios pentru a ne dezmetici, dar macar cred ca odata si odata se va intampla „trezirea” si revenirea capului pe umerii politicienilor de la varful Europei.

 10. Alături de King, iese in evidenta Simion-bulibasa-de culoare. Iar delirul de grandoare si occidentalofobia de conjunctură il califica drept un kremlinez fara antidot. Ca si „unirea”, memorandumul propus de Simion Iscariotul este o brânză in burduf de câine.

 11. Acest individ fara scrupule si de o dezolanta josnicie, care se consideră o valoare, percepe poporul roman ca o gloată. Suveranismul destrăbălat si obtuz este identic cu cel însușit in comunism. In realitate, acesti suveranisti de grota nu sunt constienti de repercusiuni. Ce au facut concret pentru Simion, Tarziu etc pentru unitatea si siguranță Romanilor, de cand s-au vazut cu sacii in căruță, cu sau fara coviltir? Cu ce proiecte, cu ce solutii la problemele tarii s-au remarcat? Cu un melanj toxic de lozinci antieuropeniste, pro-putiniste, extremiste. Toată ura lor naste grave pericole pentru România. Se încearcă totusi declansarea unor focare de anarhie in general si a focarelor neo-legionare in special, si izolarea internaționala a Romaniei. Facand aceasta conspiratie, „Abjectia Urii impotriva tuturor Romanilor” spera ca intreaga Natiune si intreg mapamondul se vor ralia, din primul ceas, la banda de AiURiti. Acesta este adevarul!

 12. Ba sa va dati cu ciocu’-n, kur de ciuda precum cioara. VOTAM AUR !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.