Se turează motoarele pentru prezidenţiale! Anunţurile lui George Simion şi PSD

Liderul AUR, George Simion, a declarat că sâmbătă va avea loc congresul pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. 

”AUR va avea şase mandate, sperăm şi la al şaptelea, în funcţie de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei şi să vedem ce fac cei de la UDMR şi de la SOS. Avem consilieri în toate consiliile municipale şi judeţene, cu excepţie Harghita şi Covasna. Suntem bucuroşi că aceste. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare”, a declarat Simion.

El a precizat că AUR ”atacă cu tărie alegerile prezidenţiale”.

”Avem o şedinţă de Biroul Naţional diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poţi să zici că ai şanse reale la nişte alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur şi sunt decalate cu patru luni”, a mai spus Simion.

Întrebat dacă candidează la prezidenţiale, George Simion a afirmat: ”Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcibnă la bun sfârşit cu şanse.

Marcel Ciolacu a anunţat că este posibil ca, marţi sau miercuri, să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi a adăugat că va discuta, luni, cu Nicolae Ciucă.

„Posibil. O să stau de vorbă astăzi cu domnul Ciucă. Am vorbit de dimineaţă cu dumnealui. Urmează să avem o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat când va avea loc şedinţa coaliţiei, luni la sediul PSD din Capitală.

Întrebat  dacă PSD şi PNL vor decide sa facă alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, liderul PSD a răspuns: „Dacă facem o alianţă politică asta inseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie”.

„Din punctul meu de vedere, atunci când o alianţă electorală are cu 5 în faţă, e un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianţă. Cu adevărat sunt toate premisele de a se crea o alianţă politică, dar vom vedea decizia, pentru că politicienii decid acest lucru. Nu se conturează nimic”, a adăugat liderul PSD.

Chestionat mai departe dacă PSD trebuie să dea candidatul la prezidenţiale, din postura de câştigător, Ciolacu a replicat: „PSD momentan a câştigat alegeri”.

„Este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”, a completat el.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat luni că există o cutumă, ca preşedintele partidului să candideze la alegerile prezidenţiale, iar decizia în coaliţie cu privire la acest candidat ar trebui luată în această săptămână.

Paul Stănescu a fost întrebat dacă PSD va merge la alegerile prezidenţiale în alianţă cu PNL sau separat şi când ar trebui să fie decis candidatul respectiv.

„Azi este prima zi după alegeri. Probabil că vom avea o coaliţie imediat, nu ştiu, mâine, poimâine, vom sta de vorbă cu partenerii noştri. Avem nişte rezultate, deja ştim ce vor românii şi noi cei de la PSD şi cei de la PNL. E posibil să avem candidat comun, e posibil să nu avem candidat comun. (…) Fără discuţie, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidenţiale. Nu l-am întrebat dacă îşi doreşte, dar e o cutumă în PSD, preşedintele partidului candidează la funcţia prezidenţială şi eu cred că domnul Ciolacu îşi asumă lucrul ăsta, are curajul. Decizia ar trebui să vină săptămâna asta în care suntem astăzi, pentru că deja săptămâna viitoare, şi cred că nu mă înşel ca termen, trebuie să se dea hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Deci cred că săptămâna asta va fi hotărâtoare în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale în această coaliţie”, a spus Stănescu la sediul central al PSD.

El a adăugat că „PSD nu îşi permite să nu aibă candidat la alegerile prezidenţiale”.

„Vom avea un congres, vom hotărî la congres. În statutul nostru spune clar la funcţia prezidenţială se stabileşte prin congres. Cred că vom avea un congres săptămânile următoare”, a afirmat Paul Stănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Ce sa faci la presedentie cu 14 karate ? Ca sa fi ales ai nevoie de peste 6 milioane de voturi. Tu ai facut decat 1,2 milioane, adica de 5x mai putin. Mincinosul asta nu stie nici aritmetica. Cine iti da voturi cand tu n-ai guvern sa poti da ceva la schimb ? Bietul asta are capul gol ca balerinele !

 2. Parca ziceati ca faceti alegeri interne pentru desemnarea candidatului la presedentie.simion iepurasul joaca in alta echipa,aia din padure.parerea mea

 3. Corabia lu’Neo-legionarul a luat apa, mai ceva ca Titanicul lovit de aisberg și se duce… La fund, pe apa sâmbetei.

 4. KKtul de Simion se bucura degeaba. Si-au dat seama neprezentatii la vot ce mare prostie au facut. Simion este disperat ca nu a obtinut cat sapera. Va mai amintiti de PRM? PSD face aceeasi rocada. Doar ca vor lua teapa si unii si altii,la toamna mu-ie psd.

 5. IATA CIRCARII CARE SE FOLOSESC DE IMAGINEA PATRIOTILOR CARE AU PLATIT CU CAPUL PENTRU ROMANITATE….MARS JAVRE IMPOSTOARE , INCOMPETENTE!!!

 6. ce sa atace?
  nu vezi ca ne ataca astia cu sobolanii iarasi ?
  iar ai pus poza cu Vlad Tepes cu sabia?
  pune tepe!
  mai arunca niste paine la porumbeii sobolani sectoristi 1 😀

 7. Toti astia de sus: sa il votati pe Ciuca sau Ciolacu! Ca unul din ei merita sa fie presedinte! Sa ii puneti langa icoane pe astia doi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.