Gerhard Schröder. Soluţia de urmat cu Putin

Fostul cancelar german Gerhard Schröder susţine în continuare că prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin ar putea contribui la încheierea războiului din Ucraina, notează joi DPA, conform Agerpres.

”Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani. Poate că acest lucru poate încă să ajute la găsirea unei soluţii negociate, nu văd o altă modalitate”, a spus Schröder într-un interviu acordat agenţiei de presă germane.

Gerhard Schröder este prieten cu Putin încă din perioada când primul era cancelar al Germaniei (1998 – 2005). El continuă să lucreze pentru majoritatea companiilor ruseşti participante la proiectul energetic Nord Stream din Marea Baltică.

Deşi a descris atacul rus contra Ucrainei drept o ”greşeală fatală”, Schröder nu a renunţat la relaţia sa cu Putin. Conducerea Partidului Social-Democrat (SPD) l-a marginalizat din acest motiv, dar o procedură de excludere a sa din această formaţiune politică a eşuat.

Atunci când a fost întrebat de ce nu renunţă la prietenia cu liderul rus, în pofida zecilor de mii de decese şi a crimelor de război comise de Rusia în Ucraina, Gerhard Schröder a răspuns: ”Este adevărat că aceasta este o dimensiune care e diferită”.

El tinde să se plaseze în favoarea contribuţiei relaţiei sale personale cu Vladimir Putin la soluţionarea unei probleme politice extrem de dificile. ”De aceea cred că ar fi complet greşit să uităm toate lucrurile pozitive care s-au întâmplat între noi în politică, în trecut. Nu este stilul meu şi oricum nu fac aşa ceva”, a afirmat fostul şef al executivului german.

Schröder s-a referit la misiunea sa de mediere din martie 2022, la scurt timp după începerea invaziei ruse în Ucraina, când a spus că s-a întâlnit la Istanbul cu actualul ministru al apărării ucrainean Rustem Umerov, pe atunci parlamentar, după care s-a deplasat la Moscova pentru a discuta cu Putin. Totuşi, acea iniţiativă a eşuat, adaugă DPA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

8 Comentarii

 1. Economia Germaniei pe timpul lui Schröder duduia cum trebuie.. Nu ca prin colonii.. Acum prin Europa niste gunwale conduc lumea..

 2. Soluția pașnică a eșuat fiindcă 🥳ul Ciufulici l-a convins pe 🥳ul PIANIzD că armata de Ruși desculți, inarmatî cu lopeți și tancuri cu blindate din cartoane de ouă o va lua la sănătoasa văzând MINUNĂȚIA de armament Occidental … măR😜g
  ●{StatMajoriZdu’}●

 3. Catastrofa din Ukraina este rezultatul lăcomiei și vanității fără măsură a persoanelor care îi coordonează pe „liderii lumii libere”, care s-a suprapus, în mod evident, peste eșecul de proporții al serviciilor de informații din Occident, care au livrat adevărate DEZINFORMĂRI către beneficiarii lor. Toate cu acompaniamentul total al presei „libere”, plătite cu simbrii grase, și în numele unei democrații și a unor principii cvasi-inexistente. Mai mult, acești pseudo-lideri acționează exact împotriva voinței electoratelor! Mai grav, mulți dintre acești nenorociți nici măcar nu au fost votați de cineva pentru a ne conduce!!! Niciun om normal nu-și dorește sărăcie, moarte și distrugeri. Numai psihopații pot spera la o soluție rezultată din prelungirea acestui război inutil!

 4. Cati ani are tanarul bosho ? Altul care se simte dator sa ne faca program !

 5. Poate schroder să scoată pe americani din germania?Asta-i întrebarea și dorința multor nemți. Cu riscul prăbușirii,pe moment ,a economiei Germaniei?

 6. Cu Putin o rezolvi rapid…Retragi NATO la Berlin de buna voie….Daca nu retragi NATO la Berlin de buna voie il vei retrage fortat…De aici rezulta si soarta Ucrainei… A fost o Golaneala extinderea NATO, dovada lacomiei Occidentului, dovada lipsei democratiei, dovada nerusinarii de a iesi la furat cand Paznicul doarme.

 7. Schroder viseaza cai verzi pe pereti. Ca si in cazul lui Stalin, nimeni nu poate crede ca poti fi prieten cu naparca actuala de la Kremlin. Putin nu are prieteni. Daca ma-sa ar mai trai si i-ar spune sa inceteze razboiul, ar trimit-o in puscarie in Siberia.
  Putin este un mincinos si un prefacut, jucand teatru dupa cum ii este interesul. Interesul naparcii este ca razboiul sa tzina cat mai mult, pana cand ucrainenii epuizati svor ceda si vor fi cotropiti total. Criminalul a vazut ca interesul SUA si UE de a ajuta Ucraina a scazut dramatic, fapt care ii favorizeaza rolul de reintregitor al fostei URSS. Acum face totul in asteptarea leprei de Trump care va pune punct ajutorului ptr Ucraina……[Rumburak]

 8. Adineauri vroiam sa va mulțumesc pentru publicarea postării mele,crezând in voi,însă ,paradoxal,..s.a constatat un duplicat!!!Mai oameni buni,chiar nu realizați ridicolul situației cu astfel de afirmații mai mult decât mincinoase.!!Pentru ce cerșiți sa postam,daca voi nu admiteți postările decente,voi chiar doriți postări obscene,cu cuvinte greu de reprodus.!!Promit că nu va voi mai deranja cu nimic,fiindcă nu meritați atenția publicului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.