Germania discută despre serviciul militar OBLIGATORIU

Temerile privind un eventual război extins în Europa par să fie reale. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, consideră că, având în vedere situaţia de securitate şi nevoile armatei, Germania trebuie să ia în considerare introducerea serviciului militar obligatoriu, notează AFP.

„Trebuie să ne întrebăm cine urmează să apere această ţară când lucrurile devin serioase”, a declarat Boris Pistorius miercuri în cursul unei dezbateri asupra bugetului în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

„Nu putem ignora această dezbatere”, a spus el, fără a se angaja în problema serviciului militar. „Fiecare model are nevoie de o majoritate politică şi de o societate care să-l susţină”, a continuat ministrul apărării.

În plus, el a reafirmat nevoia de a întări Bundeswehr-ul, armata germană, şi, prin urmare, de a creşte cheltuielile pentru apărare.

Pe de altă parte, ministrul a salutat faptul că Germania a atins pentru prima dată după decenii obiectivul NATO, potrivit căruia ţările membre trebuie să aloce cel puţin 2% din bugetul lor pentru apărare.

Cu un buget federal la apărare cu o sumă record de 72 de miliarde de euro, este vorba de 2,1%, a precizat Boris Pistorius.

„Acest lucru merge în direcţia corectă şi este adaptat la gravitatea situaţiei”, a declarat el, referindu-se la invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani.

La sfârşitul lui 2023, ministrul a promis că va face din Bundeswehr „coloana vertebrală a apărării colective în Europa” şi a prezentat noi directive. Ultimele directive ale armatei germane datau din 2011.

În orientările sale, guvernul insistă ca Bundeswehr-ul să se poată angaja şi pe scena internaţională, aşa cum a făcut în Balcanii de Vest şi în regiunea Sahel.

Ponderea cheltuielilor militare era de 5% din PIB-ul Germaniei în anii 1960, apoi a scăzut sub 2% din 1990 şi destrămarea URSS, cu doar 1,3% în 2021.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

37 de Comentarii

 1. Fritzii se gandesc la copiii turcilor, romanilor si ai altor etnii stabilite pe capul lor. Ar fi tocmai buni sa-i apere pe cei ai lor mergatori pe tocuri inalte.

 2. probabil vor prinde shparanghelisti comunitari
  sau neo-nazisti* drogatzi.

  *tefelisti,dap.

 3. La noi odată cu lichidarea lui Ceaușescu,străinii care au preluat puterea au lichidat și armata. Primul pas a fost desființarea armatei obligatorii spunând că ne vor apăra americanii pe gratis. Daca Ucraina își desființa armata obligatorie acum rușii erau la București. Tineretul bovin din ziua de azi nu știe decât să se drogheze și să fugă din țară,nu să-și apere glia vândută la străini.Nici la moartea părinților nu vin in tara la înmormântare!

 4. @inaltatradare, dacă rușii vroiau, îi făceau supica de multă vreme pe ucrainieni. Acum, ei știu motivele pentru care se poartă cu mănuși. Iar dacă dumneata vrei să mori apărând interesele americanilor, ale lui Johannis, Ciolacu & company, fă-o. Eu nu vreau. Din a fi pribeag prin lume și a muri în tranșee pentru alții aleg prima variantă. Conducătorii vorbesc de război, dar ei vor sta la caldurica, mâncând bine, iar eu, tu, ceilalți, în frig, noroi și flămânzi, cu șansa de a muri oricând.

 5. Daca vor fi obligate si femeile sa faca serviciu militar ca barbatii atunci sa o impuna. Barbatii trebuie sa lupte pentru drepturile lor si sa nu mai accepte sa fie carnea de tun a politicienilor si corporatiilor. De prea mult timp genul masculin a fost sacrificat pentru aberatiile unora sau al altora.

 6. Intai a fost sperietoarea cu incalzirea globala, apoi cu guvidu’, acum cu rusii. Ha ha, s-a speriat calu’ de basina. Bah, degeaba umpleti armiile de racani. Industria si resursele sunt la ailalti.

 7. Plantoane, bosul rusesc are tot interesul sa lungeasca supa cat de mult. Nu stie exact ce vremuri vin. Are astfel sprijinul majoritatii populatiei si a putut face si continua marile schimbari in tara orientand viata sociala si economia spre cea de razboi. Rusia este caracterizata acum de analistii militari straini ca fiind prima armata a lumii ca dotare, antrenament si eficienta.

 8. toti vor arme peste arme ….cît mai multa armata…astea vor duce pe calea distrugerii…vor sa distruga alte tari…ce va urma ?dezastrul nuclear…

 9. Acest Pistorius ar fi fost un bun conducător SS. Vedeți cât de mult seamănă toți actualii şefi de țări, guverne, NATO şi alte ONG-uri cu naziştii care-l înconjurau pe Hitler? Şi care la Nüreberg l-au luat pe „am fost un dobitoc” în brațe şi că de fapt ei au fost buni, dar au fost obligați de Führer… La fel vor face şi aceşti maimuțoi când se va întoarce roata… Doar să se întoarcă înainte ca criminalii ăştia să bage omenirea în război! Fiindcă situația devine foarte asemănătoare cu ceea ce se íntâmpla acum 90 de ani, iar istoria nu ne-a învățat nimic!

 10. Fiți siguri că și Romania va adopta metoda cât de repede posibil. Deh, Franța, germania și America, pe rand, sunt date exemplu demn de urmat pentru cetățenii români, exemplu dat permanent de bugetarii de lux din politica românească în frunte cu Plavanul de lux nesimtit.

 11. România se găsește între fosta Iugoslavie și fosta Ucraină. Ce va fi în continuare ?

 12. …pt alexe…raspunsul este simplu: intre cele doua foste se va regasi una mai noua, tot fosta…ma tem ca in cocioc este o imposibilitate sa se reintroduca serviciul militar obligatoriu, asa cum il stiam…de ce?…foarte simplu: suntem prea saraci si prea putini!…sa incep cu sfarsitul: nu poti sa incorporezi decat un anumit segment de varsta, exact segmentul de care ai avea nevoie ca forta de munca…noi aducem mana de lucru din tari de care multi nici nu stiau ca exista…vor spune unii ca sunt multi taietori de frunza care ar putea fi inregimentati…pai, or fi, dar ce te faci daca sunt drogati, alcoolici, bolnavi?…si partea financiara…trecerea la profesionalizarea armatei a avut urmari…a fost distrus armamentul, chipurile nu mai corespundea acestor timpuri…au fost demolate unitatile militare, care nu erau amplasate aleatoriu, dpdv strategic ele fiintau acolo din ratiuni bine fundamentate…au fost inchise majoritatea intreprinderilor specializate, care produceau in mod constant armament…au fost lichidate intreprinderile care puteau fi trecute in doar cateva ore pe productie de razboi…dragi, lgbt-isti, nu va fie teama, cociocul nu-si permite sa tina pe casa, masa si dotari 200000 de oameni timp de unu, doi ani…poate ceva de genul mergi 8 ore la instructie, fara pauza de masa sau gustare, dupa care te duci frumos acasa si mananci ce ai, dormi in patul tau, pecheltuiala ta, samd…oricum am o certitudine: in 24 de ore de cand ar da o lege pt asta, am ramane fara it-isti in tara, fara corporatisti, am ramane fara vreo 70/80% dintre cei incorporabili, i-am gasi cu ucranii tineri prin ioropa…

 13. Sa inceapa cu populimea de emigranti musulmani si africani, azilanti si economici primiti cu japca si care traiesc pe ajutor social.

  Cei mai bun test social si politic pentru ambele parti.

 14. ca avem 1500 de generali!
  Slava-Domnului, ii caftim si pe americani si pe rusi la gramada!
  Vom fi unici, regimentul de generali!

 15. PROBLEMA e c-o sa-i coste cat nu pot duce
  mai ales ca-s in RECESIUNE din cauze de NORDSTREAM si …acum: lipsa de LNG americanesc !

  NASOL ! La nemti or sa cada (oy wey israel) guverne !

  SHALOM ! (ca evreu mi deja sila cat de prosti suntem , o soun ca evreul FINKELSTEN … ne-am prost it ! )

  😢😢😢

 16. E de mirare,cum aceasta nație fabrica BMW-UL și nu se pricepe că anglo-saxonii îi folosesc mereu și în calitate de idioți utili ..

 17. DACA rascolesti in ARHIVA
  gasesti prophetia 8pe cale de implinie azi) a straniu-misticului
  PROHET MISHTEAUX
  cum ca nemtzalaii vor ramane (SHALOM!) pe un MALDAR DE EUROI fara valoare … FIAT MONEY cu incredrea in ei cazuta ! 😀

  E OK ca si-au dat MARFA BUNA pe FIAT MONEY acum inflationabili ( 😀 😀 😀 ) in bancile lor NEMTESTI !
  ( a fi foarte harnic nu implica a fi destept ! si boii-s harnici -> SHALOM ! 😀 )

  IMAGINATI-va ca nemtii a vandut MARFA FIZICA in valoare de 1000 de miliarde de koko de cand sunt in UE si acum
  au banii astia in bancile lor ca suma a economiilor lor privat-populationale si PATRONELE
  ce valoarea au hartiile , numerele astea din cont ~1000 de miliarde daca inflatia e 20% ?
  … unde s-au BUUUUU doar prin inflatie … 200 de miliarde ? 😀 !
  Care 200 de miliarde sunt numeric tot acolo insa …nici-o tara care-i i-a dat MARFA contra bani nule va da inapoie ACEESI MARFA pe aceeasi bani-infaltionati azi !

  MDA ! Multi vad putini pricep … insa INFLATIA e posibila doar in sistemul FIAT-MONEY-cesc si e
  FURT-PE-FATA peste niveleul de intelegre al prostimii !
  Oamenii de rand NU POT calcula cu NUMERE MARI , au jena saracaului s-o faca !

  -> GERMANIA ramane pe un MALDAR de EUROI …cu MARFA deja data ! 😉

  IQ=?
  😉
  (ca fac pe prosstul inseamna ca chiar sunt asa … insaaaaaaaaa sunt si VESEL 😉 😀 ❤️❤️❤️🤐)

 18. „GERMANIA ramane pe un MALDAR de EUROI …cu MARFA deja data ! ”
  pe banii dati atunci nemtilor pe marfa
  acum dupa INFLATIE
  GERMNAIA nu-si mai poate cumpara dina aceeasi marfa vanduta mandru candva
  decat 80% 😀

  N-au fost „campionii astia la EXPORT” f-ti pe toate gaurie minti lor garnice nemtesti ?
  desi-l aveau pe eresticul evreu MARX K. sa le explice cum e cu
  FIAT MONEY-ul si 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 cine ❤️ si de ce l-a inventat (pe FIAT MONEY)

  … dupa disparitia ETALONULUI AUR … lumea a innebunit de tot si …azi am ajuns trisst la
  limitele traiului din TIPARNITA ! (desi „unii” = cred ca pot traii la infinit DIN DOBANZI … 34 trilioane accelerat
  e o suma colossal imensa …coarda ISTORIC verificat se rupe …curand : „NINGE PE FED!” 🙁 N-o spun ne-trist ❤️! )

 19. mai baiete , studentule
  TU pe toate le sti (general vorbind)

  IQ=?
  (cred ca ai un IQ multr peste 145 ! dara esti plictisit -> urmeaza un urat FALSE FLAG in …TEXAS ? intreb pentru ca el prea des nimeresti ca sa nu fie ceva deja pus la cale … SUBTRAN 🙁 🙁 🙁 !)

  SHALOM totusi ! Finutzule ! ❤️❤️❤️

 20. DACA cei din saptele FED-ului nu inventau DOLLARUL de TIPARNITA (pur si fara aur in spatele lui)
  URSS nu cadea in fata bogatiei ILUZORII TEMPORARE din pur CREDIT (FIAT MONEY) sprijinit
  global prin sute de baze militare !

  Cei cu IQ>125 inteleg ce ca eu insumi cu IQ>145 aluzionez aici !
  URSS-ul na-cazut din stramba IDEOLOGIE (desi TOATE-s strambe) ci din cauze … bancher-complotiv-mondual-subterane 😉
  multi vad … doar geniile si/sau initiati stiu !

  Azi DE-DOLARIZAREA globala a USA …e sigura ei moarte (atentie !) ORICE-AR FACE !
  ca REAL PROPHET stiu fff multe !
  (am cu cine?) 🙁

  [PE THEMA AASTA e de discutat saptamani intregi ca geniu … explicand unui mediocru ! 🙁 = PLICTISS , am facuto o singura data ! si-a fost regional de rau dupa … 🙁 PROSTII trebuie sa ramana PROSTI ! 😐 ]

  SHALOM ! (unii cred ca ma laud cu GENIUL meu , mai bine nu-l aveam ! 🙁 )

 21. CEL MAI TARE din
  PARCAREA-n zona asta galactica …❤️

 22. -> GERMANIA ramane pe un MALDAR de EUROI …cu MARFA deja data ! 😉
  _________________________
  in exemplul tau IPOTETIC desi cele 200 de miliarde sunt NUMERIC inca in cont pe MARFA deja data altora pe ei 😀
  suma e fara valoarea deoarce 1000-a are valoare de 800 acum desi e NUMERIC inca 1000-e
  NASOL
  in exemlul tau GERMANIA sta pe un MALDAR de 200 de miliarde fara valoare acum !
  😀 😀 😀

  NASOL cum prin INFLATIE-PROVOCATA 😉 se pot prostii si fura POPOARE INTREGI !
  Mistocare … stii enorm ami multe decat zglobiu-pueril lasi sa se vada !

  In PLUS … pur informational („paianjenii din retea”) n-as vrea sa stiu cate ante sti ! 🙁
  E de rau in … TEXAS 🙁 ?
  Urmeaza ? sau se taraganeaza ? Intreb pentru cineva foarte ocupat … 🙁

 23. Iar s-au inmultit belicosii. Iar vor sa cante „Lili Marlen” in Siberia! Iar vor sa iasa din criza economico-sociala prin razboi! Eu cred ca o sa se lupte pe strazile si autostrazile din Tara lor cu tractoarele, combinele agricole si alte unelte grele de pe santiere diverse. Lumea s-a desteptat, nu mai poate fi prostita cu lozinci si fantome. Atentie Elitelor, din nou sunteti in opozitie cu nevoile si nazuintele cetatenilor onesti de pe PAMANT! In al doilea razboi mondial, un comandant italian ordoana: „Avanti Camaradi!”. Din transeie soldatii raspundeau: „Que bela voce comandante’, dar continuau sa ramana la adapost in transeie.

 24. Nu le-a reusit cu vaxxinarea obligatorie. Acum vor servitute militara obligatorie. Cata lipsa de elegantza.

 25. Hahaha retarzii de comunisti isi dau arama pe fata melodiile alea care vi le-am dat nu erau naziste unele erau prusace iar altele folk patriotice sau militare gen panzerlied care-i imnul tanchistilor iar Grun ist unser Fallschirm este al parasutistilor si ambele se canta sia cum in trupele NATO ale germaniei banditilor comunisti tradatori ce sunteti. Tineti cu Putin si cenzurati melodiile NATO! Aha v-am prins! Daca sunteti prosti ce sa va fac mah. Si tineti minte Rusia a castigat contra lu Germaniei doar cu lendleasul american. Fara era halita si hitelrica fara frica avea timpul si resurselor sa pape la micul dejun uk-ul dupa care probabil ca ar fi poftit si la niste burgeri cu sushi.

 26. @Năvrăpăscu
  Intr-una din scrierile lui Mircea Horia Simionescu am dat peste o expresie care atunci când am citit-o prima dată, pe mine ca inginer, m-a surprins neplăcut, dar în timp am realizat că cel care a scris ciclul „ingeniosul bine temperat” are perfectă dreptate. Sună cam așa: „mărginirea inginerului care a inventat un șurub”.

 27. „mărginirea inginerului care a inventat un șurub” = PIULITA 🙁 !

  asta-i marginirea lui a inginerului fara CULTURA GENERALA
  mai ales @crocodile plangand
  daca unu-i cu filet pe „dreapta” si alta-i cu filet pe „stanga (politic aurit vorbind !)
  ____
  ‘ntzelegi ca GENII REALE exista ? si ca-s greu pricepute la timp de mediocrii ?

 28. Înțeleg și geniul rău al celor care tiptil au scos CULTURA GENERALĂ și lecturile obligatorii din școli. Tata, fără studii superioare, avea în bibliotecă Platon și Hegel și Schopenhauer, și putea recita ore din Eminescu.

 29. hotărăsc că singura definiție
  a Adevărului(mereu schimbător)
  e aceea că este acel lucru sau acțiune
  sau credință pe care mulțimile o
  resping
  Charles Bukowski

 30. „crocodilul sătul spune:
  01 FEB. 2024 LA 21:05”
  🙂
  si pe … Kurt Vonnegut ! 🙂

 31. When the last living thing
  has died on account of us,
  how poetical it would be
  if Earth could say,
  in a voice floating up
  perhaps
  from the floor
  of the Grand Canyon,
  „It is done.”
  People did not like it here.

  Kurt Vonnegut
  ❤️❤️❤️

 32. „a man without a country” nu stiu ce asteptari putea avea de la samsara…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.