Germania: Percheziții la membrii unei rețele care sprijină terorismul

Şapte persoane, de cetăţenie germană, kosovară sau marocană, suspectate că sprijină financiar gruparea Stat Islamic din Siria, au fost arestate în mai multe regiuni ale Germaniei, a anunţat miercuri parchetul federal, citat de France Presse.

Aceste şapte persoane – patru femei şi trei bărbaţi – au fost arestate în baza unui mandat emis de un judecător de instrucţie în mai multe regiuni din vestul Germaniei – Bremen, Hamburg, Renania de Nord-Westfalia, Baden-Wurttemberg şi Renania-Palatinat.

Au fost efectuate percheziţii în aproape douăzeci de locaţii din Germania şi Ţările de Jos, potrivit unui comunicat al parchetului federal.

Suspecţii vor fi prezentaţi judecătorului pentru o eventuală plasare în arest preventiv.

Suspecţii „fac parte dintr-o reţea internaţională care sprijină activităţile teroriste ale Statului Islamic (SI) în Siria prin donaţii financiare”, a declarat procuratura federală.

Fondurile strânse, în jur de 65.000 de euro, „au fost folosite în special pentru a îmbunătăţi aprovizionarea persoanelor deţinute” în tabere din nordul Siriei.

„În unele cazuri, fondurile au permis deţinuţilor să evadeze din tabere”, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. uite-asa o sa va aresteze in Romania si pe voi astia de pe forum care il sprijiniti pe Putin.

  2. Eu, adevaratul Valah sustin eliberarea teritoriilor rusesti de sub ocupatie Ucrainiana

  3. @ valah 13:22 Nu uita sa-i arestezi si pe anti-vaccinisti, sa facem odata curatenie, chiar daca n-ar ramane piatra peste piatra.
    Si in general oricine isi pune intrebari sau face propriile cercetari, in loc sa creada versiunea oficiala, e suspect si trebuie arestat.
    Pai ori facem ordine ori nu mai facem!

  4. auzi-auzi? da pe ala de l-au arestat acum vreo luna jumate, poate doua, sub acuzatia ca pregatea antrax sau ceva de genu’… ce se mai aude? intoxicatii vandute prostimii germane…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.