Alt stat european va legaliza consumul de canabis

Germania urmează să legalizeze canabisul, permițând posesia a până la 25 de grame și cultivând până la trei plante pentru uz personal, scrie Daily Mail.

 

Germania este astăzi pregătită să se alăture listei țărilor care au legalizat canabisul pentru uz personal.

Parlamentul țării este pe cale să voteze o lege care va legaliza cultivarea și consumul unei cantități limitate de drog.

Dacă parlamentarii votează da, fumatul de canabis în multe spații publice va fi legal de la 1 aprilie.
Această decizie este luată în efortul de a regulariza comportamentul celor 4,5 milioane de germani despre care se estimează că vor folosi planta.

Conform propunerilor aduse de coaliția tripartită de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, cultivarea a până la trei plante pentru consum privat și deținerea a până la 25 de grame (0,88 oz) de canabis ar fi legalizată.

Între timp, producția de canabis la scară mai mare, dar încă necomercială, ar fi permisă membrilor așa-numitelor cluburi de canabis.

Aceste cluburi ar avea nu mai mult de 500 de membri, toți ar trebui să fie adulți și doar membrii clubului ar avea voie să-și consume producția – această parte a legii ar intra în vigoare la 1 iulie.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat: „Scopul este de a reprima piața neagră și criminalitatea legată de droguri, de a reduce volumul de tranzacții și de a reduce numărul de utilizatori”.

Mișcarea ar face Germania a noua țară care legalizează consumul de droguri în scopuri recreative – este, de asemenea, legal în unele jurisdicții din Statele Unite și Australia.

Multe mai multe țări permit utilizarea sa medicală ca analgezic, care este o practică pe care Germania intenționează să o reglementeze într-o lege separată.

Este important de reținut că, totuși, canabisul ar rămâne ilegal pentru minori și extrem de restricționat pentru adulții tineri. De asemenea, consumul acestuia în apropierea școlilor și locurilor de joacă ar fi ilegal.

„Această restricție este necesară, deoarece canabisul este deosebit de dăunător pentru creierul aflat încă în creștere”, a adăugat Lauterbach.

„Nimeni nu ar trebui să înțeleagă greșit această lege: consumul de canabis este legalizat, dar asta nu înseamnă că nu este periculos”.

Cu toate acestea, dezbaterea cu privire la dezincriminarea canabisului face furori de ani de zile în Germania.

Canabisul este cel mai utilizat drog ilegal din lume, iar consumul lui în Germania a crescut în ultimii ani, în ciuda legilor actuale care îl interzic.

Numărul de adulți din Germania cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care au consumat cel puțin o dată canabis aproape sa dublat în 2021 față de deceniul precedent, la 25%, potrivit Ministerului Sănătății.

Conservatorii din opoziție se opun noilor reguli, despre care spun că sunt prea complicate pentru a le aplica autorităților și ar putea duce la un consum mai mare.

Legislatorul creștin-democrat Tino Sorge a declarat: „În loc să protejeze copiii și tinerii, coaliția acționează ca un traficant de droguri de stat”.

În plus, unii experți se îndoiesc că noile reglementări ar avea un mare impact asupra comerțului, deoarece cei care nu doresc să-și cultive propriul canabis sau să se alăture unui club de canabis ar putea prefera totuși să cumpere drogul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

26 de Comentarii

 1. Stat bolnav, care a pierdut lupta cu drogurile!
  Asa va ajunge si Romania sunt influenta cozilor de matura ale Bruxellesului: REPER, Ciolos, Johannis, PDL, USR.

 2. începutul e bun ,sfîrsitul va fi jalnic….nu va exista drum de întoarcere……

 3. „DUPĂ CUM A EVOLUAT TEHNOLOGIA -PLANTELE DE CÂNEPĂ -HANDURII-VOR ATINGE ÎNĂLȚIMEA DE 5 M .ȘI 20 KG DE FRUNZE ! POFTĂ BUNĂ ! DECÂT UN NEAMȚ RĂZBOINIC MAI BINE UNU DROGAT-PARDON -CANABISIZAT!

 4. O nouă metodă de a cuceri voturi!…droghezi populația și votează cu cine trebuie…unde a ajuns lumea!…

 5. Da curgă drogurile legal prin orice tara, își spun caposii bolnavi după decimare prin orice mijloace. Apropo, în România, au făcut ședința CSAT și niciun răspuns privind combaterea! Eu doar întreb și va răspundeți singuri:
  – Exista bază cu absolut tot ce trebuie pentru combaterea consumului și traficului? Nu cred!
  – Exista interes pentru combaterea traficului și consumului atâta timp cât, procurori, judecători, capi din Secu, asta in afara de plantațiile descoperite? Nu cred!
  – Ce program legal au la bază pentru combaterea acestor infracțiuni? Niciunul! De mințit sunt primii dar la fapte pro sănătatea și viața copiilor în România, nicicum!

 6. Foarte bine, să fie şi cocaina subvenționată 90% de stat, heroina gratis iar fentanilul să se dea fără rețetă. Astea, împreună cu LGBTQ+, wokismul şi cancel-culture sunt avantajele democrației occidentale.
  Mulțumim UE şi SUA!

 7. Să fim serioși, cine-i neamțul care-i rabdă pe ăi de conduc Germania fără anestezic…În fond, despre asta-i globalismul: umple-le burțille cu greieri prăjiți, dă-le frunze, prafuri și alcool, umple-le capetele cu parascovenii, bagă-i în cutii-dormitor cu ecrane unde să și-o tragă la liber, fă-le avort la botul calului, laudă-i pentru „decizia responsabilă de a nu avea un copil , din grijă pentru planetă”, carbon, prostii, și în caz de depresie, dureri de dinți etc. dă-le acces rapid la sinucidere. Apropo, era unu, Clemens, zis și Twain, care zicea acu’ un veac-jumate:”politicienii și scutecele trebuiesc schimbați cât mai des, din același motiv”.Om deștept, nu ca noi…

 8. Pai si ce,rumanii nu consumau canepa fara sa stie ca este un fel de drog. Sau maselarita.Batranii mai stiu.

 9. La noi, consumul de canabis ar trebui permis numai la sectiile de votare ! Dupa vot, alegatorul restituie stampila ,isi recupereaza buletinul si primeste cadou un trabuc de canabis !

 10. Rammstein Uite lache, in Olanda se consuma legal.Dar atat cat le permite legea. Si ? Cum se traieste in Olanda si cum se traieste in Dacia libera de minte ? Va kakati pe voi dar de sarbatori beti de nu mai stiti pe ce lume traiti.Mergi din sat in sat sa vezi oameni degradati de la bautura.Oameni ratati.Voi nu intelegeti ca daca anumite droguri sunt controlate de stat se combate traficul de droguri.Iar canabisul este in scop medical.Medicamentele din farmacii sunt tot droguri si se dau prin prescriptie medicala. Destupati-va la minte sa vedeti in ansamblu, nu imbuibati de nestiinta.

 11. Poi dac’ nu mai au di halit batâr s-aive di droganjit…Oricum, niamu’ aista ari mutră di retarz, uitatâ-vă la al nost’…

 12. Ce faci cu 25 de grame de canabis ? Ca de la 2 grame de canabis se moare !

 13. NU ma intereseaza DELIRul German …
  AUD iar de COMBATEREA DROGangelii, cu TOT CE tine de ASTA.
  NU ComBATERE ci, EXTERMINAREA far’ de MILA a TUTUROR Celor Implicati, mai PUTIN Amaratii de DROGATI, care au intrat in Cestia ASTA prin Metode SPECIALE ale INTERLOPILOR.
  INterlopii EXTERMINATI si DROGATii Recuperati.

 14. O noua metoda de a ascunde urmarile vaccinarii ???, ti-e rau, tragi un cui si mori fericit. Traiasca canabis varu lu iohanis.

 15. @cana bis: restul de 23 grame íl dai la încă 11 prieteni să nu mori singur!

 16. Nu stiu ce fac!!
  O sa fim o lume de drogati.
  Noi, romanii, stim cel mai bine ce se intampla dupa ce 34 ani s-au dat legi gresite. Ex ”specialele”.
  Legalizarea drogurilor pot duce la niste efecte dramatice pe care nu le vor mai putea controla.

 17. Pe masura ce nivelul de trai scade si se inmultesc limitarile drepturilor omului, pentru a anestezia constiintele se da drumul la placerile imorale sau ilegale, adica sexul promiscuu, perversiuni, deviatii sexuale si drogurile.

 18. O să ajungem și la altele..
  Nici îndoială am fost impuși.. Undeva, în liniștea biroului, cineva, cu glas liniștit dar aspru, a pus condiții.. Nu cred că ideea a venit în cap proștilor noștri din senin.. Cineva a introdus-o acolo acestor blegi. ..

 19. Dac-o iei pe dunga agricol-medicală găsești o boliște și pentru fentanyl.Sociologic vorbind, omul, ca și șobolanul, nu se atinge de drog dacă are o viață rostuită unde ce face mai bine îi aduce bani și satisfacție și are femeie și copil.Droagele, incluzând alcoalele în capitolul ăsta,sunt pseudoaventuri pentru ratați care nu suportă rahatul în care sunt aruncați.De ce sunt ratații așa, e altă halima, Gabor Mate știe și zice cui vrea să afle.Toți cască gura la varii „oameni cu aparență asiatică” loviți de imamdileală când dau cu cuțitele-n te miri cine sau se-nalță la Allah rapid de tot împinsi de bomba de sub târtiță, și se-ntreabă ce-au în cap.Etimologia zice că vorba”asasini” vine de la „hașișini”.Acu’ drept e că și un buhai loco umplut cu trăscău mai are scăpări dar mai rar.Mult mai rar.De aici reținerea la prafuri, prafuri care fac creierul tinerilor să semene cu o strecurătoare de macaroane și cânepa care dă oricui schizofrenie paranoidă după numai câțiva anișori.

 20. Ce a facut si CIA in SUA, a linistit protestul, l-a terminat de tot, definitiv.

 21. Pas cu pas se vor legaliza si celelalte substante considerate pana acum ca facind parte din categoria drogurilor.Si asa la ora actuala exista mai multi care consuma aceste substante ,comparativ cu cei care nu au inceput sa prinda gustul lor.Asta o poate vedea cu ochiul liber fiecare din noi ,daca sintem atenti la comportamentul celor din jurul nostru.Comportamentul,deciziile luate, curajul si buna dispozitie exagerata, se datoreaza acestor substante ,nu este ceva normal .

 22. Foarte bine s-a legalizat consumul de droguri, injectiile, incestul, avorturile si majoritatea bolilor psihice! Dar pentru noi astia din usr, cand se v-a legaliza pedofilia, zoofilia si necroifilia?

 23. Am in gazda 216 moldoveni luati sub acoperisul meu pt viitoarele alegeri. Daca avem voie la 3 buruieni fiecare, imi trag plantatie de canabis 🙂

 24. Orice lucru care nu mai este Interzis ishi pierde din Importantza! In copilarie mi s-a spus: nu pune mana pe soba ca te arzi, am pus, m-am ars. Sau nu-tzi lipi limba pe tzevea de metal inghetzata, am simtzit durerea limbii. Cred ca lovitura in afacerile cu iarba shi frunze o primesc cei care au vrut-o in pastrare ilegala (legea). In Europa exista alcolul, in America frunze shi iarba, in Asia macul (in Germania este interzis macul).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.