Gestul lui Karl Nehammer îi dă speranțe premierului Ciolacu

Cu ocazia Zilei Naționale a României, când Marcel Ciolacu s-a aflat la recepție la Palatul Cotroceni, cancelarul austriac, Karl Nehammer, i-ar fi  transmis premierului „La mulți ani României”.

Acest gest este pentru premierul Ciolacu  motiv de speranță. Marcel Ciolacu crede, așadar, că gestul lui Karl Nehammer poate fi o punte în dialogul pentru continuarea negocierilor în vederea aderării la spațiul Schengen.

E  un prim pas pozitiv în negocierile privind aderarea României la Schengen, crede premierul.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a arătat în toate discuțiile de până acum  că Austria își menține veto-ul în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei la Schengen.  Nehammer a afirmat că nu este momentul potrivit pentru extinderea spaţiului Schengen.

”Extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecţia frontierelor externe funcţionează”, a spus acesta.

La Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), programat la Bruxelles pe 4 şi 5 decembrie, pe a cărui agendă provizorie se află şi aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, nu va exista un vot pe acest subiect.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. La mulți ani România se poate traduce: La anul și peste mulți ani Schengen!

 2. „La multi ani Romaniei”,nu garoilor.Si de unde stii tu fa,ca urarea asta l-a umplut de sperante pe cioroi?!

 3. scapati voi de Ardeal, Banat, Moldova si Dobrogea, ardevar focu de tatari turci magraoni de Bukres si teleorman. Ca de cutremurile si bombele alea mari nu scapati. Se linistete si tara de voi. Darar ciuma paste casle voastre bulibasa de Buzau.

  van ghura de milogi. Sa va zica dusmanu tarii „la multi ani”, adica voi sanki, nu stiti cat e ceasul. Borameas phullan neamu vostru de tatari magraoni de Buzau, Bukres si teleorman. Vau abandonat turcii pacolo, sa scape de voi.

 4. scapati voi de Ardeal, Banat, Moldova si Dobrogea, ardevar focu de tatari turci magraoni de Bukres si teleorman. Ca de cutremurile si bombele alea mari nu scapati. Se linistete si tara de voi. Darar ciuma paste casle voastre cioroi da Buzau.

  van ghura de garoi milogi. Sa va zica dusmanu tarii „la multi ani”, adica voi sanki, nu stiti cat e ceasul. Borameas phullan neamu vostru de tatari magraoni de Buzau, Bukres si teleorman. Vau abandonat turcii pacolo, sa scape de voi.

 5. scapati voi de Ardeal, Banat, Moldova si Dobrogea, ardevar focu de tatari turci magraoni de Bukres si teleorman. Ca de cutremurile si bombele alea mari nu scapati. Se linistete si tara de voi. Darar ciuma paste casle voastre de cioroi da Buzau.

  van ghura de garoi milogi. Sa va zica dusmanu tarii „la multi ani”, adica voi sanki, nu stiti cat e ceasul. Borameas phullan neamu vostru de tatari magraoni de Buzau, Bukres si teleorman. Vau abandonat turcii pacolo, sa scape si aia de voi.

 6. Karl Nehammer, i-ar fi transmis premierului „La mulți ani României,cu executare”.pana se vede in schengen’
  Nici in gluma nu mai pomeniti de Austria

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.