Ghinion pentru românii care se află în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde miercuri este programată o grevă în sectorul transportului public. De asemenea, la Atena vor avea loc proteste.

MAE a transmis, marţi, că în Grecia au fost anunţate, miercuri, greve şi perturbări în sectorul transportului public.

”Potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, nu vor circula, timp de 24 de ore, navele/feriboturile şi ambarcaţiunile din porturi. Trenurile (din reţeaua OSE şi cele suburbane/Proastiakos) vor circula cu modificări de orar, iar trenul electric/ISAP (care deserveşte linia Kifisia – portul Pireu) va circula între orele 09:00-17:00. Autobuzele şi troleibuzele nu vor circula între orele 05:00-09:00 şi 21:00-24:00, iar în restul zilei vor fi întârzieri. Reţeaua de metrou (liniile 1, 2, 3) şi tramvaiele din Atena vor funcţiona între orele 09:00-21:00”, a arătat sursa citată.

Totodată, manifestări de protest vor fi organizate în centrul Atenei, începând cu ora 10:30.

Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească anunţurile autorităţilor elene pentru eventuale actualizări.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi https://salonic.mae.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. nu conteaza, ca la voi se intra la telefoane cu harta.

  2. oi-oi-oi rumanii au plecat in vacanta…au o Tara frumoasa si bogata dar vor la straini, mah. ca-i mai frumos acolo, ca prostalaul ia ce i se „vinde”. ori Grecia, da, chiar stie sa se vanda: o adunatura de pietroaie, istoria este scrisa. frumos, da…dar strainii vin la noi, iar noi visam meleagurile strainilor. o Tara ci APA SI RESURSE OCUPATA DE IDIOTI CARE HABAR N-AU CE DETIN…avem ce meritam! d-aia Marea Neagra este distrusa si otravita as we speak…Marea Neagra CU FLUCII SUBTERANE, PE CARE NENOROCIRILE SUGACE LE VOR PENETRA SI VOR OTRAVI APELE SI FLUVIILE … MAREA NEAGRA ESTE UNICA IN LUME. IN REST ESTE DOAR „MEDITERAMA” – APA SARATA SI CALDA. apa MN este asemanatoare Oceanului Pacific si nu are rechini (mari)…pacat de coltul nostru de rai…peste tot in lume unde sunt colturi de rai oamenii stiu ce detin…noi iubim strainii…avem un cult al „”germaniei”…toti prostalii cand aud ca vine din „germania” nu se uita pe dosu’ produsului ca este din CHINA. vai de noi…cu asa…boi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.