Gică Hagi respinge orice critici

Munca depusă de Gică Hagi prin înființarea cele mai bine puse la punct Academii de fotbal precum și a unei echipe preluată din divizia C și transformată în campioană poate fi numită o mare excepție pozitivă.

 

Regele s-a înhămat la un efort uriaș pentru se autofinanța prin vânzarea celor mai buni jucători formați la Academie, dar, mai ales, pentru a oferi alternative de valoare pentru fotbalul nostru la nivel de echipă națională. Foarte mulți dintre jucătorii de la Academie au îmbrăcat și îmbracă tricourile diferitelor reprezentative, funcție de nivelul lor de vârstă. Mai multe voci însă contestă parte din meritele lui Gică Hagi. Acestea afirmă că nu se poate vorbi despre nici un jucător, incluzându-l aici și pe fiul său, care să fi reușit să devină vedetă.

Vizibil deranjat de aceste critici, Gică Hagi a ținut un discurs manifest despre ceea ce a făcut și face la Academie, precum și despre faptul că pentru a ajunge cât mai sus e nevoie ca fotbalul nostru să beneficieze de bugete sănătoase, nu să trăiască de pe azi pe mâine, majoritatea din banii obținuți din drepturile de televizare ale echipelor lor.

”Pot să zic un singur lucru. Nu vreau să vorbesc doar despre Coman, că s-au spus multe lucruri spuse despre mine, că am făcut jucători, nu am făcut. Mitriţă e cel mai bun, Ianis a fost cel mai bun din play-off, Cicâldău a fost cel mai bun la Craiova, Manea căpitan la CFR şi joacă titular. N-am făcut jucători, aşa se zice.

Am debutat în circuitul naţionalei 20 de jucători în 10 ani, care sunt pe piaţă şi pot fi mai mult sau mai puţin. Chiţu e aproape să fie golgheter, e jucător tot de la noi, Iancu a fost golgheter, au şi ei perioadele lor.

Am scos jucători buni şi pe unii chiar cei mai buni, au dovedit până la nivelul naţionalei că sunt valoroşi. Asta nu e muncă? Aaa, că vreau să dau jucători la cele mai mari cluburi… E de muncă, e de muncă. Eu am limite ale mele şi ale clubului, dar să vedem cum putem face.

Mazilu, Louis Munteanu, noi facem, dar noi nu scoatem jucători buni. Tănase a fost căpitan la FCSB. Îmi pare rău că această muncă se aruncă uşor, uşor”turile de televizare ale echipelor lor.

N-am dat jucători la Real Madrid sau Barcelona. Să mă scuzaţi, dar din România să ajungi acolo? Noi când avem 6-7 milioane cu un miliard cum să se ducă direct un jucător de aici acolo? Suntem departe.

 De asta muncim, încercăm să facem, ne dorim, învăţăm, vrem să fim mai buni zilnic. Nu dintr-o dată facem lucruri şi ne batem cu cei mai buni, că mai avem de învăţat şi nu mă refer doar la mine, că muncim toţi din departamentul tehnic. Nu facem lucrurile perfect, dar e loc să creştem.

Dacă se vor construi în România echipe competitive în Europa, avem o naţională care deja a făcut un lucru fenomen, cu media de 24-25 de ani, una bună şi care cred că o să ne dea contionuitate în următorii ani.

Naţionala poate creşte valoarea jucătorului român, ca să recuoaştem că valoarea s-a pierdut, că am lipsit de la turnee finale, din Champions League şi Europa League” –a spus Hagi la Orange Sport.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Academia Hagi s-a construit din donatii. Copii care au frecventat academia au platit toata scolarizarea. A lucrat cu arbitrii si a castigat un campionat si bani. A vandut jucatori asta fiind de fapt afacerea machedonului. Ii vinde ca pe oi. Si pe fiu-sau l-a vandut si le-a dat teapa. Nu e talentat fiul.Abia face fata si se vede ca nu il baga nimeni in joc. Hagi se plange ca e sarac. Nu le ajunge banii la machedoni o etnie lacoma dominata de lipsa de scrupule.Daca nu ar avea protectie ANAF ar merge la puscarie toti de la Farul.Hagi nu e sportiv este doar un oier ajuns fotbalis jucand de foame si odata chivernisit s-a apucat de negustorie cu jucatori. Apoi se plange ca nu vin oameni cu bani sa ii dea lui la echipa.

 2. & ”Prințul”, ca orice prinț, este privit ca un prinț, care probabil că se va retrage din activitatea fotbalistică cu același statut de, ”Prinț” ?

 3. & De reamintit că pe Hagi, ,,munca și talentul” l-au făcut ceea ce este, ?

 4. blatistul nr. 1 nu accepta critici pentru el si academia lui adica academia ratatilor. Nu a scos nici macar 1 jucator de valoare. Si cind te gindesti ca unguri au vindut unul cu 70 sau 80 milioane ce naiba sa mai spui. El si cu nasul sau finul lui nu au vindut decit tepe .

 5. Vă spui io ce a făcut efectiv impostorul ăsta gură-mare: timp de mulți ani, prin turneele făcute prin Rro’, a COLECTAT de la antrenorii de copii și juniori (fără a le cere voie, judeci!) toți copiii talentați la fotbal ai căror părinți au fost de acord să-i mute la el în kAkademiie, la Kanara pă malu’ Mării. Unde, prin grija măzăricilor, a primit teren, și i-au fost dirijate sponsorizări grase dă la contractori cu ministerele dă la Bukale. Sigur că „organili” n-au fost deloc străine dă toate mizeriile astea privilegiante! Așa că acum se laudă cu „efort uriaș”, cînd de fapt el „dăcît” a urlat la copii, de pe marginea terenului, iar din ăia au ieșit niște rebuturi, interne șî ye$$terne, în frunte cu fiu’-s’u. Nu a fost în stare să realizeze nici măcar ce a făcut Lucescu la Hunedoara în anii ’80! Ăla a scos, din satele și orășelele de pe o rază de 100 de km., o generație puternică la nivel de echipe de club, ce a fost scheletul reprezentativelor de juniori
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/romulus-gabor-am-refuzat-steaua-si-a-fost-vina-mea-694457.html
  și de seniori
  https://www.youtube.com/watch?v=xLoTbGGB1H8
  în anii ce au urmat – reprezentative ce nu s-au făcut de rușine, ca cele de azi ce se luptă vitejește cu Kosovo, Faeroe și Andorra – și personalități din antrenoratul de ieri și de azi (Andone, Rednic, Gabor).
  Ar putea mai bine să ne spună de conexiunile cu Mafia Transferurilor și cu Mafia Pariurilor, că e de mulți ani pe lista de DUBIOȘI a F.I.F.A.! „Dăcît că” F.I.F.A. nu vrea să „sape” prea mult șî prea adînc, că ar distruge întreg sistemul fotbalistic mondeal. Bine că l-au găsit pe băiatu’ ăla de la Sepsi O.S.K. că a luat „Nurofen”, dupe ce oili saivanului se cinsteau în timpul meciurilor cu „vitamine”, fără să le controleze cineva…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.