Giorgia Meloni și ”Europa patrioţilor!”

Viitorul premier italian, Giorgia Meloni, a pledat duminică pentru o ”Europă a patrioţilor”, într-un mesaj video transmis la un miting, la Madrid, al partidului de extremă dreapta spaniol Vox, informează France Presse.

În mesajul său, lidera partidului Fratelli d’Italia s-a pronunţat pentru a ”o Europă mai curajoasă (…) pentru a răspunde marilor crize internaţionale”.

”Trăiască Europa patrioţilor!”, a spus Meloni, care a început negocieri cu partenerii săi de coaliţie, Liga condusă de Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia, al lui Silvio Berlusconi, pentru a forma un guvern ce ar urma să îşi preia mandatul până la finalul lunii octombrie.

”În câteva zile în Italia, vom fi chemaţi să transformăm aceste idei în politici guvernamentale concrete, aşa cum fac deja prietenii noştri în Polonia”, a susţinut ea.

La fel ca Ungaria, Polonia se află într-o dispută cu Bruxellesul legată de nerespectarea valorilor statului de drept.

Giorgia Meloni a dat asigurări că va lucra pentru ca ideile familiei sale politice ”să ajungă la guvern într-un număr tot mai mare de naţiuni europene”.

”În Spania, în Italia şi probabil în toată Europa, o majoritate a cetăţenilor nu se mai regăsesc în utopiile şi ideologia stângii şi noi cerem să ne asumăm responsabilitatea de a guverna”, a accentuat politiciana italiană.

Ea a salutat recenta victorie electorală a unei alianţe de dreapta şi extremă dreapta în Suedia, din care face parte partidul Democraţii Suedezi, ce a luat naştere din mişcarea neonazistă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

11 Comentarii

 1. Insula Lampedusa este luata cu asalt de imigranti afro-asiatici ,italienii nu mai pot face fata !Asaltul poate fi oprit,.dar vorba aia, „nu se doreste”
  Sa speram ca Meloni pune picioarul in prag UE ,dar e greu de spus ca va avea succes

 2. moment propice pentru Basescu sa faca un traseu prin Mediterana sa scoata 2 milioane de romani pana la Constanta folosind hartile cu iesirea din Egipt din manualele celor mici.

 3. Hai sa mai vedem și fapte, că palavre ne servește toată ziua și DOCTORUL măCiucă al nostru…?

 4. Ce mare rahat vor patriotii lui Meloni de trebuie noi sa ii bagam in seama? Vor dizolvarea NATO cumva? Nu cred. Atunci despre ce patriotism si despre ce Suveranitate vorbesc acesti patrihoti? Este Italia in situatia de a fi atacata militar de cineva? Nu este. Atunci la ce ii foloseste NATO? Eu cred ca ii foloseste doar sa o ajute sa fure resursele energetice din Rusia, din Algeria….

 5. „extremă dreapta”? …”Vox”?
  „extremă dreapta în Suedia”, „Democraţii Suedezi” „a luat naştere din mişcarea neonazistă”?
  Bă, voi nu știți ce scri’ți!
  Sunt partide legale, parlamentare, nu le mai puneți etichete mincinoase $$oroșizde…..[Rumburak]

 6. „Patrioţii” de carton traşi la xerox la aceeaşi fabrică de prostit proştii. Aceleaşi steaguri, aceeaşi vorbă multă, tare şi proastă, aceeaşi lipsă de soluţii şi aceiaşi oameni de nimic. Vrăjeala de doi lei nu ţine de foame.

 7. Italienii au fost invadați de migranți încă de la început #i s-a pus problema redistribuirii lor după lupte grele la Bruxel. Mercenarii occidentali (capturați) care au luptat pentru Statul Islamic au fost abandonați să fie hrăniți de Trump și nimeni nu voia să îi reprimească aczsă. Ei au depus jurământ față de un stat nerecunoscut; statul nu e recunoscut, dar jurământul e valabil, după principiile statului…. de drept, normal, nuu?

 8. Doctorul Măciucă și președintele „pe se deee” sunt împotriva României și nu au nicio legătură cu lumea noastră. Măciucă nu este în stare să scoată decât „ăaăaaă” la un discurs citit de pe o hartie scrisă la Washington, iar tembelul Ioh-anus nici nu poate vorbi…

 9. Singura salvare a Europei este sa cada America de tot in genunchi si extrem a dreapta care este impotriva drogatilor ,poponarilor ,gunoaielor de emigranti infractori Bravo Italia si la gunoi cu drogatii amerlicani si pedofilii poponari UE

 10. ” o ”Europă a patrioţilor” = a mercenarilor; „lucreaza” pentru cine da mai mult.
  o ”Europă a patrioţilor” NU E a natiunilor, a neamurilor manjite cu alogeni de fapt…. ci a corporatiilor, adica a celor care tiparesc banii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.