Google îşi extinde operaţiunile în Europa

Reprezentanţi ai companiei de internet Google au declarat, vineri, că îşi vor diversifica operaţiunile europene administrate de la birourile din Dublin, investind 75 de milioane de euro în crearea unui centru de date care va crea 30 de noi locuri de muncă.

Google are circa 2.000 de angajaţi în cele cinci birouri de la Dublin, unde şi alte companii precum Facebook, Zynga, LinkedIn şi Twitter şi-au înfiinţat sedii în ultimii doi ani.

 Veniturile Google au crescut cu 32% în trimestrul al doilea al lui 2011, la peste nouă miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 35%, la 2,5 miliarde de dolari, depăşind şi cele mai optimiste estimări de pe Wall Street.

Motorul de căutare Google a împlinit recent 13 ani de la înfiinţare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.