Grecia: Au crescut tarifele la ferry

Iubita Grecie devine o destinație din ce în ce mai scumpă. Și nu doar pentru români. Obișnuiți să călătorească pe meleaguri elene cu mașina și, eventual, cu ferryboaturile, românii vor avea parte de surprize nu prea plăcute.

Tarifele la ferry au crescut considerabil, scriu jurnaliștii eleni care precizează că pentru mulți greci vacanțele pe insule au devenit un vis. Spre exemplu, o familie din Atena are nevoie de un salariu doar pentru a călători pe o insulă. Dacă mai pun la calcul și cazarea și mâncarea, nu le iese prea bine.

După cum subliniază agenții turistici, este de preferat ca familia grecească să caute un pachet de vacanță prin agenții turistici străini, mai degrabă decât în ​​mod tradițional.

 

Chiar și pentru o călătorie de trei ore către o destinație din apropiere, costul biletelor de feribot este acum prohibitiv pentru o familia medie, potrivit unui raport MEGA.

 

Feriboturile de coastă, prețuri în creștere

Părinții cu doi copii de până la 10 ani care vor călători la începutul lunii iulie, de la Pireu la Paros cu o mașină, vor trebui să plătească 530 de euro. Dacă puștii au peste 10 ani, costul voiajului ajunge la 632 de euro. Din portul Rafina până în Tinos, aceeași familie cu copii de peste 10 ani va plăti 414 euro, în timp ce pentru un cuplu cu o motocicletă de cilindree mică costul ajunge la 200 de euro.

 

„Acum, pentru o familie greacă obișnuită, cele mai multe dintre frumoasele insule din Ciclade sunt inaccesibile. În consecință, guvernul va trebui să se aplece asupra problemei specifice, astfel încât prețurile să poată fi menținute dacă nu micșorate”, a punctat un agent de turism.

 

Operatorii pieței prevăd noi creșteri de preț în vară

Prețul tarifelor este șocant, consideră ziariștii greci, dacă familia din Atena alege îndepărtatul Rodos (aprox. 18 ore), caz în care va fi nevoie de o cabină. Dacă își iau și mașina, costul călătoriei dus-întors urcă la 1.014 euro, cu aproape două sute de euro mai mult decât salariul minim.

 

Președintele Asociației Birourilor de Turism din Creta a declarat: „Feriboturile de coastă au raportat o creștere mare în 2022 odată cu creșterea combustibilului care a ajuns la 40%. Această creștere nu a dispărut, a rămas”.

 

În consecință, pentru Lemnos din portul Lavrio (Atena), costul unei familii cu mașină și copii sub 10 ani, în clasa economică, este de 346 de euro. Dacă puștii sunt mai mari de 10 ani, voiajul ajunge la 403 de euro. În cazul în care aleg o cabină, costul ajunge la 755,40 euro. Cu toate acestea, jucătorii de pe piață nu exclud posibilitatea unor noi creșteri de preț în timpul verii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. salariul minim este 800 de euro, la noi a fost 2079 lei si va fi 2217 lei deci peste intre 400-450 de euro…pare ca o duc mai bine cu un salariu minim dublu…iar 800 de euro nu primesc debutantii cu studii din invatamant poate rezidentii si magistratii…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.