Un alt turist a murit pe fondul valului de căldură din Grecia, țara fiind cuprinsă de temperaturi de 44 de grade Celsius și împânzită de incendii de vegetație.
Germanul în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort în Creta, a declarat luni poliția. Acesta este cel de-al șaselea deces de turist de când cronicarul de la Mail, dr. Michael Mosley, și-a pierdut viața pe o altă insulă din Marea Egee, la începutul acestei luni.
Asemenea doctorului Mosley, germanul a pornit duminică singur într-o drumeție într-un canion din regiunea Sougia. După câteva ore, și-a sunat soția pentru a-i spune că nu se simte bine.
O operațiune de căutare și salvare a început imediat și o unitate specială de salvare cu drone a reperat corpul în canionul Trypiti’, a declarat un oficial de poliție.
Decesul cetățeanului german este cel mai recent dintr-o serie de morți și dispariții de turiști în timpul caniculei neobișnuite din iunie. Multe dintre victime au fost date dispărute în timpul plimbărilor, situație care evidențiază pericolele expunerii la temperaturi de 40 de grade C sau mai mult.
Echipele de salvare continuă să caute două franceze, în vârstă de 73 și 64 de ani, pe insula Sikinos.
O căutare frenetică este, de asemenea, în desfășurare pentru Albert Calibet, polițistul din LA, în vârstă de 59 de ani, care a dispărut marțea trecută în timpul vacanței pe insula Amorgos.
Un american de 55 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Mathraki din Marea Ionică săptămâna trecută, iar un turist olandez pe insula Samos din Marea Egee la începutul lunii.
Cadavrul prezentatorului TV britanic Dr Mosley a fost găsit pe Symi pe 9 iunie, după o operațiune de căutare de patru zile cu avioane, drone și bărci. Făcuse o plimbare singur la temperaturi ridicate înainte de a dispărea.
Incendii peste incendii
Tot din cauza temperaturile deosebit de ridicate, numeroase incendii uriașe fac ravagii în toată țara.
Pompierii greci au declarat luni că au rămas în alertă maximă, temându-se că temperaturile extreme și vânturile puternice ar putea reaprinde zeci de incendii de tufiș declanșate în weekend și care au distrus aproape 9.000 de acri de pădure.
Avertismentul vine în momentul în care 13 membri ai echipajului unui superyacht de lux vor fi miercuri în sala de judecată pentru a depune mărturie în legătură cu acuzațiile legate de incendiere. Ei sunt acuzați că au tras focuri de artificii peste insula Hydra (estul Peloponesului) vineri seara, provocând un incendiu masiv de pădure și devastând insula plină de de conifere.
Acuzații – 9 bărbați și patru femei – riscă fiecare până la 20 de ani de închisoare și amenzi severe de 200.000 de euro.
Cei 13, toți greci, au fost acuzați duminică. Aceștia au primit o prelungire de 48 de ore pentru a depune mărturie în fața unui procuror din orașul-port Pireaus miercuri. Ei rămân în custodie, iar luxosul yaht Persefoni I a fost confiscat de autorități.
Oficialii pompierilor care conduc investigația au spus că incendiul a fost declanșat vineri seara, când membrii echipajului au tras un număr necunoscut de petarde pentru a-și distra oaspeții, care se presupune că ar fi cetățeni kazahi.
sursa foto Εποχικοί Πυροσβέστες/Facebook
Reîncălzitul ciorbei. De pe contul twitter al lui LezLuthor:
Iar o luăm de la capăt cu campania de înfricare vacanța de vară. Pt cei ce nu știu, am fost anut trecut în Grecia cînd speriau turiștii cu valul de căldură ucigător și incendii. Au fost plăcute călătoriile cu scuterul, la bustul gol, 9-10 ore pe zi. Aveam chiar un termometru digital în timp ce filmam.
Obținerea de biocombustibili este la fel de toxică precum prelucrarea petrolului
Catalin Dumitrescu
24 iunie 2024, 17:49 CE PĂRERE AVEȚI? UNDE-ȘI BAGĂ SAVANȚII NASUL?DAR INDUSTRIAȘII?
Ăștia nu au probleme din cauza căldurii. Vaxatii tre să știe că efortul le pune cruce. Nu mai funcționează mădularele la parametri optimi fiind afectate de vax (proteina Spike,daca nu ați auzit ) . Așa că mai încet cu voiniciile pe munte și la drumeții că se oprește orologiu. Hai pa, vaxerilor.
Emisile de co2, gogorira ideologica pentru idoti. ” De ce am nevoie de dioxid de carbon?
Pe lângă îngrășămintele minerale și organice, instalațiile de udare și de temperatură necesită dioxid de carbon. Unii grădinari îl numesc îngrășământ. Participă la fotosinteză – „metabolism” în corpul plantei. De aceea este foarte important ca sistemul de alimentare cu dioxid de carbon din seră să fie organizatGazuxl din seră stimulează înflorirea timpurie și mai activă, crește fructul. Este mai important decât îngrășămintele minerale. CO2 este implicat în sinteza materiei uscate vegetale cu 94%, iar doar 6% se formează cu ajutorul îngrășămintelor minerale. În plus, crește rezistența plantelor la boli și dăunători.”