Gregorian Bivolaru, eliberat din pușcărie: „Scriu cărți”

Update Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, miercuri, din Penitenciarul Bistrița, în condiţiile în care decizia de eliberare condiționată luată de judecători a rămas definitivă. Decizia de eliberare condiționată, luată de Judecătoria Bistrița pe 7 septembrie, nu a fost contestată de procurorii Parchetului de la lângă Judecătoria Bistrița, astfel că „guru” este de azi un om liber.

Întrebat, la ieşirea din închisoare, cum se simte, Bivolaru a răspuns: ”Foarte bine”.

De asemenea, întrebat ce planuri are, acesta a răspuns: ”O să văd, o să scriu cărți”.

Totodată, Bivolaru a declarat că nu este vinovat şi nu va da statul român în judecată.

„Guru” a fost aşteptat la ieşirea din închisoare de o adeptă MISA.

Conform avocaților liderului MISA, Gregorian Bivolaru a solicitat eliberarea condiționată întrucât legislația prevede că persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani pot fi eliberate condiționat după ce au executat o treime din pedeapsă.

În iunie 2013, Bivolaru a fost condamnat de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare.

Bivolaru a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie 2016 a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris.

Liderul MISA a fost adus din Franța în România în luna iulie a anului trecut.

„În urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Franța, la data de 22 iulie, polițiștii din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — IGPR au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor”, anunța IGPR la acel moment.

Recomanda
Author