Grevă la CNSAS

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au declanşat astăzi un protest spontan nemulțumiți de situația salarială.

Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor întreprinse atât de angajaţii C.N.S.A.S., prin intermediul organizaţiilor sindicale, cât şi de conducerea C.N.S.A.S., în materie salarială, angajaţii instituţiei se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici,susțin reprezentanții angajaților într-un comunicat remis cotidianul.ro.

Ei precizează și că diferenţele salariale aflate în discuție sunt foarte mari. Considerând inacceptabilă perpetuarea acestei situații, angajații au recurs la această formă de protest, pentru a susține următoarele:

REVENDICĂRI :

Majorarea salariului de bază cu 25% ;

Calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă ;

Încă din 2018, instituţia a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări.

In funcţie de evoluţia evenimentelor, angajații CNSAS își rezervă dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Pai sa-i plateasca Petrov , ca l-au tinut presedinte 10 ani. Abia dupa plecarea lui si-au adus aminte ca a fost” turnator” la securitate .A venit ” ciuma rosie” la gowernare si toti pun de grve ? La Sica ,caCatzu si maCiuca nu au avut curaj ? Am pus ghilimelele pentru a nu-i jigni pe cei care-s turnatori ca meserie ( otelari ,de mase plastice ,aluminiu,etc)

  2. Ia uite cine face greva pentru salarii, niste insi/inse care nu fac altceva decit sa serveasca citiva asa zis istorici sa-si rotunjeasca veniturile din scrieri „istorice” tendentioase, care baga doar dzbinare in societatea romaneasca. Alo, dar de lucratorii de la arhivele statului, v-ati gandit?

  3. si eu fac greva spartana: MAI PUTINI PARAZITI BUGETARI!! DOAR UN SFERT DIN VOI SA MAI RAMANA! DOAR 300 PARLAMENTARI! REDUCEREA BUGETELOR PARTIDELOR CU 50%! STOPAREA CRESTERII PENSIILOR INCEPAND CU SUMA DE 5000 LEI! IMPOZITAREA OENSIILOR DE PESTE 5000 DE LEI! ANULAREA LEGISLATIEI PRIVIND IESIREA LA PENSIE LA 45 DE ANI! VARSTA DE PENSIONARE PENTRU FEMEI ESTE DE 60 DE ANI! A BARBATILOR 63! NU TE MAI ANGAJEAZA NIMENI DUPA 40 DE ANI! de ce Dumnezeu nu protestati mah? ati vazut ce l-a gonit sosoaca pe baiatul acela, frizerul, care se revolta impotriva manariilor lui ciolaNU, pretinu’ secret a lui soso si cu pretina firea? si ma mir ca nu se unesc? hahah! cea mai buna metoda de spargerea unui protest – o aducem pe sosaca, tipa – urla da din picioruse si gata. orice om de bun simt o ia la goana cu asa o gura, cat o sura. frumoasa ai fost faa, urat imbatranesti! pacat de faptele bune, care, acum incep sa le vad, populiste…

  4. @ Neagu Mircea , te simteai cu ” musca pe caciula ” sau te-ai dus dupa repartitoare ?

  5. DIVERSIUNE de toata frumusetzea…Ideea DIVERSIUNII ar fi ca flacaii NU ASCUND REALITATILE DOCUMENTATE, adica NU SUNT PLATITI LA GREU, ei spunand doar „adevarul”!? Cati OFITERI de Securitate din tara si strainatate au fost DEVOALATI? Dar ILEGALII care TRAIAU si TRAIESC PRINTRE NOI fiind STALPII DIN UMBRA ai STATULUI SECURIST? Singura varianta ca functionarii de acolo sa fie corecti ar fi
    ca ARHIVA PRIMITA SA FIE DOAR CU DOSARELE TURNATORILOR, nu si ale SUTELOR DE MII, MULTE, de OFITERI si ACOPERITI si ILEGALI!!!

  6. dau afara rozatoarele de la arhiva,merita majorarile salariale solicitate,e o munca titanica,nu au pisici,ei miauna personal

  7. Securicii forumului s-au prezentat revoltati ca flacaii in loc sa se facaca lucreaza si „sa taca Dracului”, doar Securitatea lu Dej si Ceausescu, CRIMINALII POPORULUI ROMAN, a fost „patrioata”, ii demasca pe TURNATORI si prin TURNATORI se poate ajunge cu putina MOTIVATIE la OFITERII care-i aveau in lucru si prin ei la SUPERIORII care TRANSMITEAU ORDINELE lui Dej si Ceausescu!!! Monstrul ceausist justinian-US olah-US Anonim-US hemo roid-US SECURISTIM-US SUPREM-US se AUTODEMASCA din nou, ji vina vrea „fara dezbinare”, adica sa lasam TRECUTUL DE CRIME CONTRA UMANITATII pe seama „istoricilor bolsevici”, nu A PROCURATURII dupa DEMASCARE vorba unui PROFI extrem de filosofard…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.