Grevă la Lufthansa. Pasagerii trebuie să verifice zborurile

Greva de avertisment de trei zile a personalului de la sol din departamentul tehnic al Lufthansa a început în această dimineață. Este de așteptat să dureze până vineri seara. Zborurile de pasageri nu au fost încă afectate.

Greva a început conform planului la ora 6 a.m., a declarat negociatorul sindicatului ver.di, Marvin Reschinsky. Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că niciun zbor nu a fost anulat astăzi din cauza grevei de avertisment. Nici în următoarele zile nu se așteaptă niciun impact. Totuși, pasagerii ar trebui să verifice întotdeauna starea zborului lor.

Mesajul companiei

„Presupunem că greva de trei zile planificată de sindicatul Verdi pentru personalul tehnic nu va avea niciun impact major asupra programului nostru de zbor de miercuri (28 februarie). Cu toate acestea, vă rugăm frumos să verificați întotdeauna starea zborului dumneavoastră pe lufthansa.com sau prin aplicația Lufthansa înainte de a călători la aeroport.
Efectele grevei Verdi asupra programului de zbor de joi (29 februarie) şi vineri (1 martie) sunt în curs de examinare. Orice actualizări privind acest lucru vor fi publicate prompt la lufthansa.com și prin aplicația Lufthansa“, precizează reprezentanții Lufthansa.

Personalul tehnic a chemat la grevă

Compania vrea să negocieze din nou cât mai repede posibil. „În mod concret, am dori să continuăm negocierile pe 4 martie, adică în prima zi lucrătoare după încheierea grevei”. Următoarea rundă de negocieri a fost programată anterior pentru 13 și 14 martie.

Sute de anulări de zboruri săptămâna trecută

Până acum, ver.di a desfășurat deja două greve de avertisment în litigiul negocierilor colective. Câteva sute de zboruri au fost anulate – cel mai recent săptămâna trecută. Majoritatea zborurilor Lufthansa au fost anulate pe un total de șapte aeroporturi germane, inclusiv Hamburg. Aproximativ 100.000 de pasageri au fost afectați. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.