(VIDEO) Eroina din Sydney. Puteau fi mai multe victime

Sase persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney.

Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur si că nu exclude o pistă „teroristă”.

Atacatorul, în vârstă de 40 de an, a fost împușcat de o polițistă, iar momentul în care aceasta l-a alergat prin centrul comercial pentru a-l prinde a fost filmat.

Poliţista care l-a împuşcat mortal pe atacator a fost elogiată drept o eroină care a salvat vieţi.

Politista din statul New South Wales a fost una dinte cele câteva zeci care au fost desfăşuraţi sâmbătă, în jurul orei 15.30 locale, după un atac cu cuţitul în centrul comercial Westfield Bondi Junction.

Ea a părut însă să fie singură atunci când a tras asupra atacatorului, după ce acesta s-a îndreptat în direcţia ei, a precizat poliţia.

Poliţista a încercat apoi să-l resusciteze pe bărbat până au venit paramedicii, dar el nu a putut fi resuscitat.

Au apărut mai multe imagini pe social media în care poliţista poate fi văzută cum încearcă să-l resusciteze pe agresor, precum şi un clip în care ea încearcă să resusciteze o victimă care stă nemişcată la sol în centrul comercial.

Un client a povestit pentru ABC News cum a decurs situaţia.

„A început să vină către noi şi tot ce am auzit a fost ‘pune-l jos’ şi apoi l-a împuşcat. Nu aveam nicio îndoială că dacă nu îl împuşca ar fi continuat. Era într-un acces de furie”, a afirmat el.

„Apoi a mers până la el şi i-a făcut mişcări de resuscitare. Avea un cuţit mare asupra lui, ea l-a îndepărtat”, a mai relatat martorul ocular.

„Curajul agentei de poliţie, care a intrat de una singură în situaţia de la faţa locului, evident foarte periculoasă. Este cu siguranţă o eroină”, a declarat premierul Anthony Albanese.

„Nu există nicio îndoială că a salvat vieţi prin acţiunea ei şi asta ne reaminteşte de faptul că acei oameni care poartă o uniformă sunt cei care se îndreaptă spre pericol, nu departe de el, şi le mulţumesc fiecăruia dintre ei pentru acţiunile întreprinse până acum şi cele pe care le vor întreprinde în zilele următoare, care vor fi de asemenea o perioadă dificilă”, a adăugat el.

Tragedia s-a produs în marele complex comercial Westfield Bondi Junction, care era plin de clienţi sâmbătă după-amiază.

Martorii oculari au descris scene de panică, clienţii alergând pentru a se pune la adăpost în timp ce poliţia încerca să securizeze zona.

Imagini surprinse de camerele de securitate difuzate de media locale arată un bărbat alergând cu un cuţit mare în mână prin centrul comercial, în timp ce persoane rănite zac la sol.

„Primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă spre cei care sunt afectaţi şi spre apropiaţii lor”, a scris pe reţeaua socială X prim-ministrul Anthony Albanese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Capitalism adevarat. Democratie, tata! Civilizatie. Un adevarat model pe care romanii se inghesuie sa-l urmeze.

 2. Ce „eroină”? …o tîmpita ‘lii! …vrea să-l „resusciteze”, după ce l-a împușcat mortal?!
  Putea să-l împuște altfel: îi făcea-praf genunchii, și ăla cădea imediat, fără a muri pe loc, dacă „eroina”-i voia „spowedaniya”…
  Așa, a pierdut timp cu el, în loc să ajute o victimă. Asta nu-i „eroism”, îi PROSTIE! Cu caru’.

 3. Era vreun ABORIGEN care isi cauta STRAMOSII in timp ce detecta pepitele de AUR ????

 4. DOAMNE IARTĂ-MĂ ! ÎN MULȚIMEA ACEEA DIN MOL NU A FOST NICI UN BĂRBAT CA SĂ SARĂ CU O STICLĂ DE PE UN RAFT ȘI SĂ LUPTE CU CRIMINALUL ÎNARMAT CU UN CUȚIT? O MY GOD!FICARE-NU MĂ BAG-POARE EU SCAP ! PUR ȘI SIMPLU NIȘTE–B—OȘI! MÂINE VA APĂREA: CREMENALUL A FOST TRIMIS DE XI PING LA CEREREA LUI PUTIN !VAI DE TINE ȚARĂ DE ORNITORINCI!

 5. Mall-urile nu sunt magazine, ci temple ale lui Mercur. Pentru cei ce observa detaliile.

 6. Ei hai să nu exagerăm. Femeia a făcut ce scria în fișa postului. Poate alta ar fi așteptat întăriri deci a avut ceva curaj. În plus când ăla se îndreaptă spre tine cu un cuțit și tu ai un pistol nu poate fi așa greu.

 7. @Elena Popa
  -a facut ce scria in fisa postului si in plan-de-tie!

  spoiler alert:
  -măstile AU CAUZAT!

 8. @ 17:08
  …că s-a găsit un bărbat care a ținut agresorul departe !
  Da’ bărbatul se pare că era Rus !
  Ce ghinion că n-a fost Urcac, măR🤣g…
  ●{RumburKK- Cititoru’ de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite, nopți în șir -RumburKK}●

 9. In Romanica probabil ca ea ar fi fost arestata pentru uz de arma.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.