Grup neo-nazist interzis în Germania

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a interzis grupul de extremă dreapta Hammerskins Germany, o măsură pregătită de peste un an cu ajutorul autorităţilor americane, a anunţat marţi Ministerul de Interne de la Berlin, relatează dpa.

O organizaţie afiliată grupului numită Crew 38, precum şi filialele regionale ale Hammerskins sunt, de asemenea, afectate de interdicţie.

Poliţiştii au făcut percheziţii în apartamentele a 28 de membri ai grupării din zece landuri germane, inclusiv din Berlin şi Bavaria, la primele ore ale dimineţii de marţi, a anunţat ministerul.

Grupul acţionează împotriva ordinii constituţionale şi împotriva ideii de înţelegere internaţională, a precizat ministerul în justificarea deciziei. Scopul şi activităţile grupului sunt contrare dreptului penal.

Concertele organizate de grup au fost folosite pentru a-şi răspândi ideologia extremistă şi printre persoanele care nu sunt membre ale organizaţiei, a subliniat ministerul.

Conform ministerului, guvernele federal şi cele ale landurilor au colaborat timp de peste un an pentru a pregăti interdicţia. Ele au cooperat, de asemenea, cu autorităţile din SUA în acest sens.

Acest grup neo-nazist german este o ramură a grupării de adepţi ai supremaţiei albilor Hammerskins creată în SUA şi există în Germania de la începutul anilor 1990.

Conform Ministerului de Interne german, aceasta este cea de-a 20-a organizaţie extremistă de dreapta interzisă în Germania până în prezent

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Acesta mesaj este un PAMFLET!
  Doamne fereste! Astia din Germania nu inteleg sa ii aresteze pe interlopii care fac trafic de persoane in Germania?
  Mai nou, interlopii selecteaza familii cu probleme din Romania, ii pun pe asanare si ii reduc mintal sau le creeaza o schizofrenie prin grafene pentru ca mai apoi sa ii desproprietareasca de case si de bani si sa ii prostitueze!!! De ce nu se sesizeaza nimeni???
  Sunt multi cetateni care dau spaga la interlopi pe astfel de vendete! Este incredibil …

 2. Sunt tot felul de nazisti, unii colaboreaza, altii ba. Unii sunt rai, dar in minutul urmator ar putea sa fie buni. Nazismul a fost creat de prefidul albion si criptoevreii Illuminati, care au facut comert cu Germania nazista pe tot parcursul razboiului. Singura diferenta dintre nazisti si bancheri precum Rockefeller si Prescott Bush erau uniformele frumoase pe care germanul trebuia sa le poarte. Nu este o coincidenta ca nu au bombardat niciodata complexul IG Farben. Cum nu este o coincidenta ca se fac ca lucreaza in Germania impotriva nazismului, iar in Ucraina se folosesc de ei.

 3. De ce au avut nevoie nemtii de „autoritatile americane” ?
  Germania e tara bananiera ?
  Sau in semn de supunere?

 4. dar anuntul ministresei de interne ca vrea sa dea drept de vot la nivel regional oricarui migrant/refugiat care sta in Germanica de mai mult de 6 luni l-ati vazut? a dah, chestii din astea nu se discuta pe agentia asta de propaganda

 5. „Nancy”? CLAR aghientă a autorităţilor amerloce! Guvernul german e o anexă a Departamentului de Stat de la Washington.
  La fel ca și la Kiev, din 2014, unde după porcăria din Meydan (făcută cu ajutorul lunetiștilor plătiți de C.I.A. = 101 cetățeni asasinați în piață din întuneric, crimele mușamalizate pînă azi!) au adus cetățeni ai altor țări (Estonia, Israel, Lituania), care nici nu cunoșteau limba, le-au dat cetățenie ukraineană în următoarele 3 zile, și după 5 zile erau în guvern, ca „miniștri”……[Rumburak]

 6. Dodicaaaa, in Romania sunt direct in guvern si parlament, toti sunt impotriva tarii si compatriotilor romani! Stati cu ei la vorbe, la afaceri, bot la bot si nu va deranjeaza, dar va deranjeaza cei din propria tara ca nu exe uta ca politicienii romani tot ce li se cere! Al naibii concept.

 7. Cu extremistrii din AUR si USR cum ramane?ii desperechiati pana nu trec la atentate si violuri sau ii mai lasati sa se joace prin curte?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.