Grupul Țiriac a cumpărat 5% din Hidroelectrica

Un sfert din acțiunile Hidroelectrica scoase la vânzare de Fondul Proprietatea a fost acontat de familia Țiriac. Ion Ion Țiriac, fiul mai cunoscutului Ion Țiriac, a dezvăluit că în acest moment Grupul Țiriac deține 5% din Hidroelectrica. “Este o investiţie pe termen lung pentru noi şi sper să fie doar un început. Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găseşti ceva mai bun în Europa în acest moment! Însă investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie”, a Țiriac jr.

Înainte de listarea Hidroelectrica pe bursă, a apărut informația că s-au acontat acțiuni în valoare de 2,24 miliarde de lei, în condițiile unei oferte de 8,8 miliarde de lei. „Trei grupuri de investitori instituţionali români (“Investitorii Principali”) au fost de acord să fie investitorii principali în cadrul Ofertei şi au încheiat un acord de investiţii cu Societatea şi Acţionarul Vânzător. Investitorii Principali s-au angajat să achiziţioneze în total 2,24 miliarde de lei în acţiuni la Preţul Final de Ofertă, sub rezerva anumitor condiţii uzuale”, se spunea în comunicatul de presă care anunţă publicarea prospectului Hidroelectrica. Practic, un sfert din cei 17,34% scoși pe bursă a fost dat înainte de listare. Și Țiriac jr. a dezvăluit cine a fost în spatele aceste tranzacții.

„Cu o producţie de peste 60% din nevoia românilor, şi la hidro poate fi zi, noapte, ploaie vânt sau linişte, apa curge 24 din 24, 365 de zile pe an. Iar randamentul, din punct de vedere economic, este şi va fi uriaş mulţi ani de acum înainte”.
“Consumul de curent creşte vertiginos, an de an şi cu electrificarea din ultimii ani şi planul 2030 am putea, ca ţară, să fim extrem de importanţi regional”, a afirmat Țiriac jr.

Hidroelectrica a fost listată miercuri la Bursa de Valori București sub simbolul H2O. Prețul acțiunilor creștea cu 1,5% în această dimineață, la 111,5 lei/acțiune.

Fondul Proprietatea, care a vândut deținerea sa la companie, a anunțat un dividend uriaș de 1,49 lei/acțiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4496 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. Punem pariu ca dupa aceasta listare, preturile la energie electrica produsa si vanduta de catre hidroelelctrica vor creste?asteptam trei luni si veti vedea.

 2. GRUPUL. Cati s-or ascunde sub racheta lui mosulica…
  Numai grupuri in tara asta!

 3. Ha ha ha ! Dai 100 de lei pe 1 actiune si-ti da dividente de 1 leu si 50 de bani ! Mai bine investesti banii in blocuri !

 4. „Dai 100 de lei pe 1 actiune si-ti da dividente de 1 leu si 50 de bani !”

  Ala era dividend la Fondul Proprietatea unde actiunea era 2 lei si ceva. Templetonii americani au facut afacere, au dat actiune la ei de 2,x lei pe 100 lei. Cadou de la Ponta, 2012.

 5. Bravo Tiriac, rascumperi 1/4 din ce a dat Taricel si Basel Scaraoschi gratis la Fondul proprietatea, urmat de lantul de retrocedari „adapate” din acest fond, majoritatea supraevaluate sau ilegale!!! PS. Ce s-a dat ca producrie noua la Hidro dupa 1990? Mai nimic, doar hidro de pe Olt, de la Robesti, dar facuta deja , cca80%, de socialisti pina in 90!

 6. Vezi Tomlin, cadoul e de la Basel Scaraoschi si Taricel, aia care au facut Fondul proprietatea. mai citeste..

 7. „cadoul e de la Basel Scaraoschi si Taricel”

  Confunzi, Ponta a omorat Fondul Proprietatea in 2012, la cererea UE de grabire a despagubirilor (!!!). Eu am dat in judecata statul de 2x dupa 2012 si am castigat, prima data pe despagubirea pe Basarabia. Inainte am fost despagubit (parintii mei) de 4x prin Fondul Propritatea infiintat de premierul liberal Tariceanu. Basescu n-a avut vreo contributie de niciun semn. Nu mai scrie cand habar nu ai si nu mai lauda confiscarile fara drept ale comunistilor-legionari din 1948, anul infiintarii lui Dinamo Bucuresti. Oricum, putine despagubiri au fost in natura, majoritatea la cam 1/3 din valoarea reala. Tovarasa Merkel n-a mai acordat despagubiri ale Germaniei, cum a promis, pentru furtul proprietatilor facute cadou de nazisti, comunistilor lui Stalin, prin pactul Ribbentrop-Molotov. Cand a venit la Sibiu tremura de frica la orice zgomot. Acele proprietati ale minimum 100.000 de familii romanesti au fost cedate de tovarasul Severin ukranilor, dupa 1996. Vad ca azi, dupa puscaria facuta la zi, este socotit la Coti „om serios, de incredere”. Asa ca, nu te mai baga tu unde nu-ti fierbe oala. Vezi ca acum te fura Templeton (americanii) cu actiuni cumparate de ei cu 0,52 pana la 2,2 lei si vandute romanilor, adica proprietarilor de drept, cu pretul de 104 lei bucata. Vad ca la furtul asta, economie de piata in toata regula, toti taceti ca pelicanii. Continuati, pentru ca meritati, ca ascultati cum va minte numele de cod „Manolea” ca e bine, ca Hidroelectrica s-ar fi capitalizat in vederea de investitii. Nu intelegeti ceva, investitia a fost a lui Tiriac si a inca doi, voi ati luat o punga de Pufarin !

 8. Ce auzi,Titiac Jr.mare investitor!Ce scoli o fi terminat si acest pui de romano-egiptean?Hai,hai cu trasioara ca te asteapta Lazariuc cu traista goala ce trebuie umpluta!Manole de la banca invirte la manivela,dupa Hidro alta la rind!Aia cu aurul de la Londra si cu cel din aluviuni s-a zbircit.Tara de secaturi..Oct.Goga.

 9. Cand trei persoane fizice cumpara prin negocieri anterioare (cuvantul imi suna cunoscut) 3/4 din oferta la un pret atat de mare imi suna a spalare de bani. Poate am eu urechi din tabla, nemuzicale.

 10. „vanatorul” animalelor prinse tarc, pentru a fi ucise cu arme cu luneta, loveste din nou…

 11. Mai bine ar construi o Hidrocentrala si ar avea Dividente pentru 100 de Ani .

 12. Hydro-Québec, 100% de stat, este „responsabilă de producția, transportul și distribuția de energie electrică în Quebec.
  Între 2017 și 2021, compania a plătit dividende de 11,12 miliarde de dolari canadieni guvernului Quebec, garantând în același timp tarife la energie electrică printre cele mai scăzute din America de Nord”.

 13. Ma intreb cine este fondu proprietatea, tot ceea ce detine au fost construite de catre romani care accepta aceasta mascarada. Securistii nu au mai vrut sa retrocedeze ceea ce isi luasera ei in proprietate si au decis acesta gogorita financiara condusa tot de catre ei. Uite asa cei care au construit hidrocentralele (cati or nmai fi in viata) au fost din nou furati si nu numai ei , intregul popor. Banii din aceste vanzari credeti ca vor fi utilizati in despagubiri ? Ma indoiesc sunt multe guri de hranit la guvern. Securistii au invins din nou poporul roman , ma intreb a cata oara ?

 14. o escrocherie pusa la cale de niste gunoaie guvernamentale prin instrainarea unor parti din avutul romanesc unor alte gunoaie mincinoase prin crearea fondului proprietatea… 2005… de basescu sint legate multe: omv-ul- actiunea de aur data din mina statului, privatizarile psal, fondul proprietatea…

  asa se albeste o afacere de tip mafiot… o speli pe bursa, sursa escrocheriilor…

 15. „compania a plătit dividende de 11,12 miliarde de dolari canadieni guvernului Quebec”

  Guvernul din Quebec n-are bani sa traiasca, ii dau „chinezii” din Vancouver.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.