Guardiola, fără egal

Pep Guardiola este „de departe” cel mai bun antrenor din lume, a spus Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal Londra, despre omologul său de pe banca lui Manchester City, înaintea derby-ului de duminică din etapa a 30-a a campionatului de fotbal al Angliei, scrie L’Equipe.

„Admiraţia mea pentru el cu siguranţă nu s-a schimbat. Părerea mea este că este cel mai bun antrenor din lume, de departe, şi este unul dintre cei mai simpatici oameni pe care i-am întâlnit în fotbal. Dar rolurile noastre în acest moment sunt cele care sunt şi trebuie să ne adaptăm situaţiei. Probabil aş prefera să înving pe altcineva ca să nu am aceste sentimente, dar asta nu este o alegere. Amândoi vrem să câştigăm”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Arteta, care a fost secundul lui Guardiola la Manchester City înainte de a prelua banca tehnică a lui Arsenal.

Arteta şi-a invitat jucătorii „să se bucure de clipa prezentă”.

„Noi am făcut deja multe pentru a fi în poziţia în care ne aflăm, iar acum trebuie să ne bucurăm de clipa prezentă şi să mergem înainte”, a afirmat spaniolul.

„Tunarii” nu s-au mai impus de nouă ani pe terenul adversarei lor de duminică. Arsenal este acum lider în Premier League, cu 64 de puncte, câte are şi Liverpool, pe locul trei fiind Manchester City, la un punct.

„City a ridicat foarte sus ştacheta în acest campionat şi în fotbal în general, la un nivel care nu a mai fost atins până acum. Asta e frumuseţea acestui sport, asta te face mai bun, te provoacă şi trebuie să ţii pasul cu acest ritm. Asta încercăm să facem”, a spus Arteta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Lasa domne vrajeala fotbalul e un joc masonic cu sorturi un joc pentru controlul maselor.

  2. Total gresit ! La jocurile de echipa, meritul la victorie este al echipei si la infrangere al antrenorului. Rolul unui antrenor este sa le abata gandul jucatorilor de la femei, droguri si tatuaje, nicio legatura cu fotbalul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.