Guardiola și Inzaghi – Gustul victoriei și al înfrângerii!

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, care a câştigat în premieră Trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după 1-0 cu Inter Milano, a afirmat că importantă era victoria şi „maniera în care câştigat nu mai contează”, relatează AFP.

„Sunt obosit, calm şi mulţumit desigur. Acest trofeu este atât de greu de câştigat! Dar nu se putea întâmpla altfel, o ştiam. În prima repriză, noi am fost nervoşi, dar ne trebuia calm. Această competiţie poate înclina de o parte sau de alta, dar noi am fost acolo şi era scris că în acest sezon ne revine nouă”, a spus tehnicianul catalan la finalul meciului.

Deocamdată nu am suficientă energie pentru a mă gândi la sezonul viitor. Să câştigi această competiţie şi să reuşeşti tripla (campionat, Cupă, Liga Campionilor) este atât de dificil încât maniera în care am obţinut astăzi victoria nu mai contează, important era să o obţinem”, a adăugat Guardiola.

Antrenorul echipei Internazionale Milano, Simone Inzaghi, a declarat, sâmbătă seară, după pierderea finalei Ligii Campionilor, că este foarte mândru de jucătorii săi, iar formația sa nu merita să piardă.

„Avem regrete pentru că înfrângerea este cel mai rău lucru în sport. Dar trebuie să-mi felicit jucătorii, ar trebui să fie mândri de campania lor şi de jocul lor din această seară (sâmbătă). Nu am meritat să pierdem, Inter a jucat o finală excelentă. Pentru fani, este la fel, vreau să-i îmbrăţişez unul câte unul. Au fost perfecţi în fiecare moment al sezonului, chiar şi atunci când a fost dificil. Ar fi fost minunat să împărţim acest titlu cu ei, învingând cea mai bună echipă din lume. Vineri, la conferinţa de dinaintea meciului, am spus că nu mi-aş schimba jucătorii pentru nimic în lume, iar în această seară (sâmbătă) puteţi înţelege de ce. Această dezamăgire ne poate ajuta să creştem mai târziu. Să jucăm o finală împotriva unui adversar ca acesta… Am lovit bara transversală, iar mingea a fost aproape să treacă de linia porţii cu o altă ocazie, la doar câţiva milimetri. Uneori se mai întâmplă şi aşa ceva. Dar, încă o dată, jucătorii mei pot fi mândri de ei înşişi după jocul pe care l-au făcut”, a spus Inzaghi.

Manchester City a câştigat în premieră trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Inter Milano cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. Ca niciodată m-am uitat la tot meciul. N-a fost rău. Comentatorii de la Telekom și Digi, Prima n-am încercat…moartea pasiunii, pacă-i picura cu ceară, cineva i-a pedpsit să comenteze și nici nu le place fotbalul.
    De pe la min 15 am dat pe ceva post în arabă Bein Sport. Parcă era alt meci.
    Am încercat și-în engleză. La fel de plictisitori ca pe posturile-n romgleză. Nu cred că-i întîmplător.
    PS Dacă tot ce vedem la nivel mare în sport este regizat? Unii ar zice că-s prea mulți ca să nu răsufle. Dar ce-a răsuflat la plandemie din spitalele ce-au fost goale? Nimic! Ce medic sau asistentă a venit acasă și le-a spus neamurilor, cunoscuților și vecinilor să stea liniștiți că nu e nimic? Chiar la urgențe au fost, dacă au fost, mai mulți deoarece îi țineau 2-3 zile acolo fără să le facă nimic înă nu vine rezutatul pi-si-ar.

  2. Pep Guardiola e foarte bun. Titluri de campion cu Barcelona acum cu Man City.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.