Gura păcătosului. Varianta israeliană

Scandal în Israel. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a calificat miercuri drept „praf în ochi” ideea că am putea „face să dispară” Hamas, împotriva căruia Israelul luptă în Fâşia Gaza, atrăgându-şi aproape imediat un apel la ordine din partea guvernului, transmite AFP.

„Hamas este o ideologie, nu putem elimina o ideologie. A spune că vom face să dispară Hamas înseamnă a arunca praf în ochii publicului”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-un interviu pentru postul de televiziune israelian 13.

În timp ce guvernul israelian pare divizat de săptămâni întregi cu privire la problema viitorului Fâşiei Gaza odată războiul încheiat, amiralul Hagari a adăugat: „Dacă nu prevedem o alternativă, în cele din urmă, vom avea Hamas” la putere în Gaza.

„Distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas este unul dintre obiectivele de război definite de cabinetul de securitate, prezidat de prim-ministrul Benjamin Netanyahu”, a reacţionat rapid biroul lui Netanyahu într-un comunicat lapidar.

„Tsahal este evident obligată să facă acest lucru”, a adăugat textul, cu referire la armata israeliană.

Aceasta din urmă a publicat ulterior un comunicat potrivit căruia căruia „în afirmaţiile sale”, purtătorul de cuvânt „a vorbit despre distrugerea Hamas ca ideologie şi idee”, adăugând că declaraţiile sale au fost „clare şi explicite” şi că „orice alt comentariu ar echivala cu a scoate lucrurile din context”.

În timp ce Statele Unite încearcă să obţină un armistiţiu care să permită eliberarea ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza în schimbul celei a palestinienilor închişi de Israel, Netanyahu continuă să repete că va continua războiul până la eliminarea Hamas.

Mişcarea islamistă palestiniană, considerată organizaţie teroristă de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, cere, la rândul ei, o încetare permanentă a focului şi o retragere totală a Israelului din Fâşia Gaza înainte de orice eliberare de ostatici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

5 Comentarii

  1. Asta e lumea „libera” in care traim. O lume in care adevarul e tot nai des spus doar involuntar si ce-l care-l spune va avea mari probleme!

  2. TELEVIZIUNILE” AU PRIMIT ORDIN, SA OCOLEASCA SUBIECTUL GAZA , 37 MII DE VICTIME ALE ” POPORULUI CUCERNIC ALES ..!!

  3. Sa fim bine intelesi: Israelul vrea spatiu vital si il va avea. Oricum, mai bine in Gaza decat in Romania, cum s-a mai incercat.

  4. „Hamas este o ideologie, nu putem elimina o ideologie”

    Baieteii platiti de Gyuri bat campii, ideologia ramane, dar fara sustinatori. Si Gyuri nu intra in Israel si Hungaria cat mai traieste ! E bine asa ? Esti o oaza in mijlocul oceanului de teroristi si tu esti dezbinat. Aveam alta parere despre fratii mei de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.