Guvernanța globală, cu Klaus Schwab și Ana Birchall

În urmă cu o săptămână s-a încheiat World Government Summit, în Dubai, un eveniment ce se află la a noua ediție și care, la fel ca și Forumul Economic Mondial de la Davos, lasă să scape în fiecare an câte o frântură din viziunea elitelor de astăzi despre lumea de mâine.

Firește, de la un ”Summit al Guvernului Mondial” nu putea lipsi Klaus Schwab, ”domnul Marea Resetare”, fondatorul Forumului Economic Mondial de la Davos. Discursul său a fost o mostră de limbă nouă, de ”novlimbă” a lui Orwell. Iată un exemplu. ”Va mulțumesc pentru această inițiativă de a defini o narațiune pe termen lung (am putea folosi chiar barbarismul ”narativ”, care se pare că prinde tot mai mult în cercurile progresiste din România – n.red.) pentru a face lumea mai rezilientă, mai incluzivă și mai sustenabila”, a spus Klaus Schwab.

”Revoluția se va încheia când limba va fi perfectă”, scria Orwell. De ce „narațiune” sau „narativ”? ”Pentru o democrație, propaganda are rolul violenței într-o dictatură”, spunea jurnalistul William Blum. Iar cum termenul propagandă nu sună deloc bine într-o democrație, de câțiva ani încoace, presa progresistă preferă cuvântul ”narațiune”. Apariția și evoluția acestui termen este similara cu cea a ”Indo-Pacificului” – care nu are vreo semnificație geografică, ci geopolitică, este o modalitate de a avertiza China că revendicările din Marea Chinei de Sud și de Est vor duce la o reacție nu numai a SUA, ci a tuturor statelor din regiune, din Asia de Sud-Est, și a Indiei.

Klaus Schwab a vorbit, în 2021, tot în Dubai chiar despre ”Marea Narațiune”, prezentată ca următoarea etapă a ”Marii Resetări”. Că narațiunea înseamnă propagandă, cu toată trena ei de minciuni, ar trebui să deducem din compania în care apare Schwab atunci când vorbește despre ”narațiune”, compania emirilor din această monarhie salafistă cunoscută pentru încălcarea drepturilor omului, pentru încălcarea libertății presei și pentru impunerea Shariei.

După Schwab, la Summitul din Dubai a vorbit președintele Atlantic Council, Fred Kempe, fost jurnalist la The Wall Street Journal și la CNN, dar și fost consilier al președintelui George W. Bush. Atlantic Council a avut o prezență însemnată la World Government Summit din Emiratele Arabe Unite, unde au fost și directoarea din Turcia a acestui think tank, și directoarea pentru Energie. Atlantic Council este un think tank american creat în 1961, cu rolul de a întări legăturile dintre SUA și Europa. Primește donații de la zeci de guverne, printre care și monarhiile salafiste din Golf, dar și de la marii producători de armament din SUA. În SUA are membri din ”aripile internaționaliste moderate” ale Partidului Democrat și Partidului Republican. În conducerea Atlantic Council s-au aflat Chuck Hagel, fost șef al Pentagonului în administrația Obama, Susan Rice, ambasadoare la ONU. Aici a activat și Richard Holbrooke, reprezentant special al secretarei de Stat Clinton în Afganistan si Pakistan, implicat anterior in războaiele iugoslave, în administrația Bill Clinton.

În 2018, Atlantic Council a devenit ”arbitru al adevărului” pentru Facebook. Atunci, Facebook a anunțat începerea unui parteneriat cu Atlantic Council, care va oferi ”analize în timp real și actualizări despre amenințările și campaniile de dezinformare din întreaga lume”. Rezultatele s-au văzut câteva luni mai târziu, când Facebook a închis peste jumătate de milion de pagini, considerate ”dezinformare rusă”.

La Summitul din Dubai s-a discutat mult despre conflictul din Ucraina, cu participarea lui Maxim Timcenko, președintele DTEK, cea mai importantă companie privată din domeniul energetic din Ucraina, despre care site-ul evenimentului nu spune însă că este deținută de oligarhul Rinat Ahmetov, după cum nu spune nici că Timcenko este și el un oligarh ucrainean.

Conflictul din Ucraina a fost abordat și în cadrul discuției ”Renunțarea la gazele din Rusia: pași practici pentru Europa”, de data aceasta cu participarea unui reprezentant al României – Ana Birchall, proaspăt numită Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale la Nuclearelectrica. Birchall nu a vorbit împotriva utilizarii gazelor naturale, ci, dimpotrivă, a arătat că gazele (și energia nucleară) sunt fundamentale pentru securitatea energetică a Europei.

La această dezbatere a participat și unul dintre „dinozaurii” administrațiilor Bush și Obama, Richard Morningstar, fost trimis special pentru energie în Europa și Asia Centrală, unul dintre promotorii gazoductului Nabucco, dar și unul dintre groparii lui, câtă vreme a refuzat alimentarea lui cu gaze din Iran.

Au existat și discuții despre ”meta-orașe” (”axate pe necesitățile și aspirațiile oamenilor”), dar și despre ”Guvernul invizibil – eliminarea birocrației prin tehnologie”. ”Guvernele invizibile sunt mai agile, cu reacții rapide, axate pe oameni și pe informații”, se arată în prezentarea acestei dezbateri, fără a se spune însă că un guvern ”invizibil” poate fi și un guvern ai cărui politicieni și tehnocrați cu greu pot fi trași la răspundere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 30

27 de Comentarii

 1. A-in acest moment = Ungaria , Serbia si Rusia & anexele – au aceeasi coloratura politica .

  B-Pericolul razboiului a intarit coeziunea intre tarile europene din NATO .

  Iata cum s-au creat deja motivele unei Conferinte de Pace si trasarea unei noi LINII DE DEMARCARE dintre Lumea Civilizata si Lumea mai putin civilizata , dintre West si Est .

 2. Summitul s-a încheiat aproape perfect, narațiunea neomarxistă merge mai departe, iar noul comunism, ăla de-adevăratelea, cască de plăcere. Știe că mai e doar puțin și, când se va opri din căscat, își va închide fălcile peste o lume întreagă de adormiți.
  De ce zisei ‘aproape’ perfect?
  Pentru că doar domnul salatist (n.a.) din poza de la articol a zis că domnul Șvab, tot dând din mâini ca ventilatorul, i-a mutat perdeaua de pe cap, allah să ne ferească, tot pe stânga.

 3. Globalismul neoliberal al SUA facut dupa REGULI americane pe care sunt obligati sa le respecte toti oamenii este noul Sclavagism, noul Colonialism adus in scena de Occident…Trebuie spus ca la randul lor si Sclavagismul si Colonialismul s – au facut tot dupa niste REGULI pe care trebuia sa le respecte toti oamenii…Atunci reguli erau civilizarea salbaticilor sau catolicizarea acestora pentru a fi educati in spiritul de supunere al lui Isus Cristos.
  . Isus Cristos cel din tabara iezuita, numita si Oastea lui Cristos… Azi regulile le stim, democratia de tip Capitalist, condusa de Oligarhi miliardari validati la putere de idiotii utili care reprezinta 95 la suta din populatie…..Propaganda rebotezata NARATIV are acelasi rol de manipulare, indictrinare, inselare, pacalire, ascunderea adevarului, mascarea realitatii.

 4. Sint Extrem de Ingrijorat !
  S-au Inmultit nepermis de mult Klausii, acesti Paraziti cu Magnitudine Globala. In Principatele Unite, Iobagii aflati sub tortura Regimului Fanariot Iohannis – Klaus Iohanis – urmaresc cu Atentie Colapsul Societatii Medievale Mioritice pentru a Nu Rata Momentul Operatiunii „Toporul Neamului” si Inceputul Deratizarii Nationale.
  Cimpanzeul cu 4(patru) Stele Dr. Nikulaie Magnificul nu mai stie ca Care-i Scaparea…

 5. Oare Ana Birchall, proaspăt numită Reprezentant Special o fi folosit ”novlimba” in discutiile la care au participat si „dinozaurii”,adica vechiturile din „clubul select” adulat de ea atita ? Cum necum si-a facut loc si la urma urmei nu conteaza cum, abilitatile ii apartin.
  Ma mir doar ca Klaus Schwab nu afost supus unei comisii de psihiatrii si inca nu i s-a dat un diagnostic si nici camasa de rigoare …

 6. @MYSEBI spune:
  7 APRILIE 2022 LA 15:15

  Mai, tu chiar esti sigur cu „trasarea unei noi LINII DE DEMARCARE dintre Lumea Civilizata si Lumea mai putin civilizata , dintre West si Est „/ vezi sa nu te ia astia cu masuratorile la „trasare” ca si „specialist” ce esti !

 7. Richard Morningstar, asta nu e ruda cu d-na Maia Luceafaru?

 8. Nu sunt de accord ca urmatoarea stire ,sa fie preluata de televiziunile din Romania.

  Una dintre cele mai cenzurate stiri de catre factcheckers ,vine tocmai din Japan , acolo unde a “transpirat” informatia precum ca : 4 roboti dotati cu inteligenta artificiala au omorit 29 de oameni de stiinta intr-un laborator japonez.
  17:01:2021 “La o companie de top din Japan,4 roboti construiti pt aplicatii militare ,au impuscat 29 de oameni din acel laborator . Partea Infioratoare este ca : tehnicienii , au reusit sa dezactiveze 2 roboti,sa distruga 1 , dar nr 4 ,a reusit sa se conecteze la un satelit orbital downloading info despre Cum Se Poate Restaura ,astfel incit sa devina mai puternic decit era inainte”
  Cam asa arata viitorul
  Sursa
  https://dailybuzzlive.com/4-artificial-intelligent-robots-killed-29-scientists-at-a-lab-in-japan/

 9. Naratiunea se refera la acea parte a realității ori a adevărului care ne convine noua. Iar naratiunea care-i place tovarasului Schwab e aia care-i plăcea cândva și tovarasului Basescu: ,,Votați, plecati acasă și lasati-ne sa guvernam!”. Cine mai vorbește despre democratia reprezentativa și responsabilitatea elitelor pentru votanți e rasist sau e cu Putin. Iar cine vorbește despre libertatea de exprimare e pe punctul de a comite hate crime. Altfel, despre doctoratele din Statele Unite în virtutea cărora dna Birchall a ajuns sa lucreze la Nuclearelectrica și sa-l întâlnească pe profesorul Schwab, nu scrieti. Nu vreți sa recunoașteți valoarea acolo unde este!

 10. In urma cu 5 ani, dacă vorbeai de nouă ordine mondială, erai catalogat adept al teoriei conspirației. Deci știrea asta este teorie a conspirației? Se pare ca era si este conspirație pe bune, nu teorie. Vorba aia, scapi de dracu si dai peste tac-su.

 11. Discutiile despre,, meta-orase, si ,, guvernul invizibil,, mi se par extrem de periculoase.In siteul Atlantic Coucil ,la titlu ,,REGIUNI,,apare EUROPA si EURASIA,dar Franta ,Germania,Moldova,Grecia,ITALIA<Polonia,etc sunt specificate separat pe cand Romania nu este cotata cu vreo importanta si este ,propabil in gramada de UE.Avem in schim acolo o specialista,,Anca Agachi,in siguranta si securitate energetica.

 12. cu Dreptul? Uimitor cum o jurista/avocata poate fi angajata acolo unde fie ar trebuie sa lucreze un fizician fie un economist, dar in nici un caz un jurist…

 13. Birchall, ca de obicei, tot cu capul sub volan … doar ca de data asta nu cu prostanaci autohtoni.

 14. Gata, adio globalizare.
  Rusia si China au schimbat definitiv axa geopolitica.
  Toata gargara asta neo-marxista isi va gasi sfarsitul cand China si SUA vor intra intr-un conflict grav (si vor intra).
  Atunci, pa-pa la tot ce inseamna ideologie neo-marxista. De ce?
  Sa ne amintim de Mccarty-ismul anilor ’50 in SUA.
  Credeti ca SUA va accepta vreodata ca Partidul Comunist Chinezesc sa sponsorizeze activitatile neo-marxiste din SUA?
  Stati sa vedeti explozia de ChinaLove in SUA in urmatorii 5 ani.

 15. Etee! și la asta : de la a prostănacului, a ajuns și la a globalistului ….
  Ce bine-i să știi mai multe limbi , dar să te folosești doar de una .

 16. Ana Birchall, proaspăt numită Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale la Nuclearelectrica.
  -unde freaca mangalu!

  (nu numai ca o parlita de centrala nucleara are „relatii internatzionale”
  ci si mai prozaicele c.e.t.uri pe carbune,
  aici e jalea!)

 17. Pe scurt niste smekeri care nu produc nimic util au parazitat sistemul capitalist si l-au confiscat. Sistem construit de investitori cu talent si cetateni care muncesc si care produce bunuri si servicii. Smekerii l-au luat de-a gata au distrus democratia si au instaurat o DICTATURA GLOBALA. Putin si Xi au dictaturi locale dar astia dicteaza la jumate de glob. Avem azi cenzura de tip comunist/fascit avem snataje finaniare si economice globale, legi de supraveghere si lupta „anticoruptie” adica puscarie pentru partidele care nu convin. Prin procurori si judecatori se elimina liderii care nu se supun mafiei sorosist-progresiste. Si problema este ca sunt foarte agresivi si foarte prosti in probleme economice, financiare si de stat.

 18. Unu dintre planurile lui Schwab si visul lui Bill Gates era sa se renunte la consumul de carne. Se pare ca in tari ca Spania si Portugalia, din cauza ca nu mai pot sa importe furaje iar industria laptelui nu mai e profitabila, au inceput sa sacrifice animalele, iar ce pastreaza sunt la „dieta”. Gates probabil isi freaca mainile dupa vaccin, acuma o sa scoata bani din carnea sintetica pe care a tot pedalat-o de vreo 4-5 ani.

 19. „Guvernul invizibil”?
  …ăștia încearcă să oficializeze Masoneria, ce conduce acum din umbră majoritatea statelor? …și ale sale State Paralele, organizate după modelul „Deep State” al Marelui Licurici?
  Adică măgarii vor să ia decizii pentru societate, dar să nu poată fi responsabilizați pentru ele? …chiar atît de siguri sunt că au adormit „lupta de clasă”? Ferguson le-a dat un avertisment, se pare că nu-l iau în serios…

 20. Nu era sotul lui Birchall pe lista prietenilor pedofilului Epstein?….deci se califica!

 21. Asta si altii ca el impreuna cu progresistii lor trebuie internati !

 22. Păi observ cum mulți nu pricep. Nu au IQ necesar să pricepaă ce vrea ”marea resetare” și cum vor unii să fie europa. Nu pricepe românu nici rostul imigrației ilegale și nici acest război ukran. Se leagă toate și uite cum afli acum OFICIAL de ce ți se pregătește,… musiu gender român patriot.

 23. @George Kriegman
  Dom’le aveti in mine un admirator . Indraznesc sa va intreb daca Aurescu vine de la Goldstein sau de la Goldberg . Sau cine stie de unde vine …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.