Guvernul face pasul în spate în scandalul testării şoferilor

Guvernul va proroga în şedința de joi o parte din prevederile Ordonanței de Urgență privind testarea antidrog.

Institutul de Medicină Legală urmează să intre într-un program accelerat de dotare cu aparatură cu fonduri de la Banca Mondială.

Prorogarea urmează să se realizeze tot prin Ordonanță de Urgență.

După valul de reacții față de Ordonanța care prevede testarea şoferilor, premierul Marcel Ciolacu a convocat întâlniri cu mai mulţi miniştri.

Înaintea discuțiilor, Ciolacu a subliniat că trebuie găsită soluţia pentru a nu fi abandonată lupta împotriva drogurilor şi să nu se facă o nedreptate unor oameni nevinovaţi.

„În primul rând, categoric, răspunsul (la analizele de sânge pentru şoferi – n.r.) trebuie să fie între 48 de ore şi 72 de ore de la IML. Până acum se făcea imediat dosar penal, în urma testului făcut. Toate aceste lucruri se vor lămuri joi”, a susţinut Ciolacu.

El a fost întrebat ce ar trebui să facă un şofer care rămâne fără permis deşi a luat o simplă pastilă de răceală.

„Nu s-a întâmplat până acum acest lucru, ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră. Îmi puneţi o întrebare ca şi cum s-ar întâmpla acest lucru. Eu v-am spus: joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”, a conchis premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. De ce tocmai joi și nu azi sau ieri, mă refer la zi de lucru nu că e weekend, de fapt, politicienii sunt nonstop in slujba celor care i-au votat, asta prevede Constitutia României!

 2. Ăsta-i nivelul de”expertiză”la guvern.Pentru cei care încă mai cred că suntem conduși de „superdotați”.

 3. Mercenica Metoprolol, medicament din grupa medicamentelor beta-blocante selective da rezultate pozitive la testele antidrog. Asta e doar unul din f.f multele ,,medicamente” care dau rezultate false pe testare antidrog. Tu esti unul din cei care vor dreptate cu orice pret sau esti batut in cap pur si simplu?

 4. Unul spune:
  08 IUL. 2024 LA 16:57
  In America, primul amendament din constitutie scrie ca: cetatenii au dreptul de a purta arme. Deci, ce zici, o facem ca in America, sau dam doar exemple care ne convin, din America?

 5. Ce legătură au armele cu drogații și bețivii de la volan care iau vieți nevinovate? Esti și tu rudă a vreunui ticălos de ăsta sau esti cu musca pe căciulă?

 6. Toți amarii zboară cu avionul! Săracilor, avionul e un taxi de lux! Plătiți de 10 ori mai milt daca timpul are valoare! Toți bruneții nespălați pleacac in vacante cu avionul la London! Plătiți nespalatilor batausi dacă vreți să zburați dincolo de nori!

 7. ca de obicei, a 1000 ordonanta scoasa de tampiti, va fi modificata de 1000 de ori. ca nu citeste nimeni , sau nu pricepe? realizam nivelul de competenta.

 8. @ ,,Entropie
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  În termodinamică, entropia este o măsură cât de aproape de echilibrul termodinamic; este o proprietate extensivă a unui sistem termodinamic. Noțiunea a fost introdusă de Rudolf Clausius. Este o funcție de stare”
  -Echilibru termodinamic
  -Sistem termodinamic
  etc. ,

 9. Pentru amărăștenii fară mașini și permis care cred că traficul e totuna cu drogul: SRI, STS, Vama, Poliția locală, Poliția judiciară trebuie sa se ocupe de droguri, iar șmenarii de pe marginea șoselelor dealte alea, colateral de vreun groggy.Dar primii fac”teren” numai daca faci foc sub ei(vezi Caracal, de aici prostiile cu retragerea unui drept doar pe o bănuială.

 10. Singurul lucru pe care l-au făcut îngrămădiții ăștia a fost că au pus pe turbo boost șpaga.De acum orice garcea poa să zică”nenicule ,pari cam „prăfuit!” iar „nenicul”, cu gâmdul la tevatură, „lasă nea, c-o dăm la pace!” D-astea nu vreți să vă știți, nu?

 11. Haoleu ! Ce-ai facut,nea Marcele ? Te pomenesti ca ai gasit capatul de tara ? Ca de capatai,inca nu se pune problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.