Guvernul modifică OUG privind siguranţa rutieră

Guvernul modifică ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu. El a precizat că, în situaţia în care rezultatul testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală nu vine în maximum 72 de ore, şoferii cărora le-au fost suspendate permisele le primesc înapoi.

„Aşa cum am anunţat, modificăm ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră, mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de Interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să îi pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, a declarat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că autorităţile vor monitoriza foarte atent, în continuare, problema testării antidrog. „Doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai”, a subliniat Ciolacu.

„Ministerele Sănătăţii şi Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog. Vor fi gata în cinci zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă de azi. Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor”, a menţionat premierul.

 Ciolacu l-a criticat pe ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, și i-a transmis ”să nu mai pună căruța înaintea boilor!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Ok,iar eu ce fac,stau trei zile fara permis chiar daca sunt nevinovat? Bai,la cocaina rezultatul fals pozitiv e de 85% la aparatele politiei,daca vrea un politist sa-si bata joc de tine te pune la drugtest,nu mai suntem nevinovati pana la proba contrarie? In tara unde Pascu mort de drogat era oprit de seful politiei Constanta si lasat sa plece chiar daca nu avea rca,eu stau pe bara 3 zile pentru un covrig cu mac,mizerabila colonie am ajuns!

  2. daca nu protestau soferii ce sa inteleg ca ordonanta era bine merci cum au „gandit-o” militienii ? garcea si ciolacul…sacul si petecul!…avant la letre premiere penibil , avant la letre!!!

  3. Niste incompetenți! In loc sa măsoare de 7 ori și să taie odată, ăștia întâi taie și pe urmă măsoară! Fisa de modificări! Vai de țara noastră condusă de handicapați!

  4. Mama tatuata ,fiica tatuata! Succesuri guys! Ursul să trăiască și Marcel!ce fel de creștini se nasc în România?

  5. Am mai zis și mai repet, România este țară experiment pentru toate inepțiile și bagabontelile globalișto sataniste ,in funcție de rezultate și gradul lor de acceptabilitate a plebei ,sunt apoi exportate către occident actuală clasa politică alogenă și trădătoare ,nu are nici o empatia fata de cetățean și țară

  6. …eu iau aceasta iesire a superinteligentului premier drept cenusa in cap…adica, baieti, suntem niste dobitoci, am gresit, dar o dau pe grija pt voi, poate ma mai crede cineva!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.