Hackerii Anonymous au blocat site-ul Interpol

Mai mulți hackeri, presupuşi membri ai cunoscutei organizații Anonymous, au fost arestați, joi, în urma unor atacuri cibernetice lansate din Argentina, Spania, Chile și Columbia. Patru hackeri au fost arestaţi în Spania, zece în Argentina, şase în Chile şi cinci în Columbia, au anunţat reprezentanţi ai Interpolului.

La doar câteva ore după operaţiunea botezată Unmask, site-ul Interpolului a devenit nefuncţional, scrie New York Times. Pe reţeaua Twitter, hackerii Anonymous au revendicat atacul cibernetic şi şi-au încurajat simpatizanţii să ţină siteul blocat prin suprasolicitarea serverelor sale.

Site-ul Interpol a redevenit funcţional între timp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.