Hagi își apără puiul

 

Gică Hagi a răbufnit la adresa criticilor fiului său Ians: La anul va fi cel mai bun!

Farul are meci decisiv vineri, 8 martie, când de altfel sunt programate toate cele cinci meciuri în care sunt implicate aspirantele la ultimele două poziții în grupa 1-6 a SuperLigii, în ultima rundă a sezonului regulat. Dobrogenii par a avea misiunea cea mai ușoară, pentru că merg pe terenul lanternei roșii, FC Botoșani. Însă la conferința de presă, antrenorul campioanei sezonului anterior, Gică Hagi, a deraiat complet de la tema principală, meciul pentru calificare în play-off, în momentul în care a fost întrebat despre faptul că Ianis Hagi, fiul său, nu își găsește loc la nici o echipă pe unde a ajuns și că Alaves nu dorește să îl cumpere în vară iar Glasgow Rangers vrea să scape de el. Conferința s-a transformat într-un iureș verbal al Regelui, care a ținut o lungă pledoarie despre calitățile enorme ale lui Ianis, pe care, din păcate suntem incapabili să le vedem și să le apreciem.

A jucat foarte bine după revenirea de la accidentare

„Ianis vine după un an în care a fost accidentat. Înainte de noul an competițional, cu câteva zile înainte să se închidă perioada de transferuri, s-a întâmplat ceva la Rangers și a rămas surprins (n.r. – antrenorul îl lăsase în afara lotului de Champions League).

A reacționat cât a putut în câteva zile, s-a dus în al doilea cel mai bun campionat din lume. A jucat în acest an competițional 21 de meciuri până în momentul de față. Țineți cont, după un an și ceva de accidentare, când multă lume nu mai credea!

A jucat anul ăsta, a apărut la echipa de club cât a putut. Cât a jucat titular, a jucat foarte bine din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu are reușite sau nu s-a impus ca titular… În septembrie, octombrie și noiembrie a fost la echipa națională. A lipsit în fiecare lună cel puțin 10 zile, fiind jucător nou. Așa că adaptarea lui a durat mai mult.

E într-un fotbal de elită, cel mai bun, cel mai creativ și tehnic din lume. A apărut de vreo 21 de ori, titular sau mai puțin. Nu e titular de drept, așa cum ne așteptam. Tot ce s-a zis în ziare de unii colegi ai dumneavoastră sunt doar răutăți, prostii, minciuni. S-a ajuns să se spună că Rangers nu-l vrea pe Ianis.

Despre viitorul lui Ianis la Glasgow Rangers

„Ianis are contract cu Rangers, la vară revine acolo. A ieșit în sondaj, când s-a votat, că e dorit de toți. E jucătorul lui Rangers, nu îl salvează tata, între ghilimele. Nu se mai poate, îmi vine să râd când văd asta! Nici dacă vrem nu mai poate veni înapoi.

A ajuns la un nivel. Cred că nivelul lui Ianis este de primii 3 ai României ca experiență internațională. A jucat afară, a reușit afară, are meciuri în cupele europene.

A câștigat premiul de cel mai bun jucător și la noi în țară, și afară! Sunt fapte, lucruri concrete. În toamnă, când a fost greu și presiune mare, a făcut diferența. A făcut diferența! A ieșit cel mai bun, jucătorul cu randamentul cel mai bun! Ce vreți mai mult ca să vă convingeți? Ce vreți mai mult de la un jucător care iubește România?

Vă amintesc că s-a calificat la seniori, s-a calificat de două ori la U21. În octombrie, toată toamna, a făcut diferența venind după un an de accidentare (n.r. – marcând golul victoriei în meciul decisiv cu Israel)”

Cei de la Alaves au avut prea multe pretenții

„Poate cei de la Alaves, văzând că juca așa bine la echipa națională, au avut pretenții, exigențe. Dar Ianis nu era adaptat, iar orice jucător are nevoie de adaptare când merge într-un campionat de elită.

A excelat la echipa națională, a demonstrat încă o dată că este jucătorul român care are personalitate pe teren, reacționează foarte bine la cele mai mari meciuri, dar dintr-odată vedem că unii colegi de-ai dumneavoastră încep anul cu o minciună!

Ianis a jucat în ianuarie cu Atletico Madrid, Bilbao și Betis. Această diversiune se duce la exagerare extremă, până la minciună! Și în martie se scrie că Ianis n-a jucat. Cum n-a jucat? Atenție, e jucător care vine după un an și ceva de accidentare. Cât vreți să joace? El apare. Că era ideal ca el să fie titular, da. Dar nu vine totul deodată.

Promisiunea lui Hagi senior

Mă risc public să vă zic un lucru: la anul, Ianis va fi cel mai bun. Se spune că atât cât stai îți trebuie să revii la ce erai înainte (n.r. – a fost 1 an accidentat). Chiar nefiind cum era înainte, a făcut diferența. A demonstrat, e iubit de români, dar sunt câțiva care… mă rog, numele e mare, trebuie să scrie, să zică de lucrul ăsta.

Ce s-a scris din decembrie până acum despre el, câte prostii s-au scris, e incredibil. Inclusiv că nu e dorit de Alaves și Rangers. E ianuarie și voi vorbiți despre vară? Cine știe ce va fi peste 4-5 luni? S-a scris că nu are echipă și că îl salvează tata. Eu?! Sunt sărac și nu am bani să-l aduc pe Ianis. A ajuns la alt nivel!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Ianis cu mâinile în buzunare pana la genunchi la nunta, e un fel de Carlito care i-a zis „tu” Regelui Spaniei! Daca nu ai 7 ani de acasă și codul bunelor maniere conspectat, nu ai nimic în viata!

  2. Domnule, dumneata n’ai ce să scrii ? Atâți mahalaua ?Lăsați’l pe tânărul ăsta în pace !

  3. E bun la batut turca.Valoare de maidan la dat cu stangul in dreptul.E ca-n ciocoii vechi si noi:ce naste din pisica sorici de porc mananca.Am trecut pe la caricatura,scoala de fotbal hagi.un cotet, o baraca care seamana mai bine cu o hazna de CAP comunist.

  4. @Rammstein:te contrazic,’mai dragă’,la faianta si gresie trebuie putină doxa,e mai indicat pentru minerit
    ‘Cât a jucat titular, a jucat foarte bine din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu are reușite sau nu s-a impus ca titular..’hal de dus-intors..ce a jucat?berbunca?

  5. Că „Prințul” e mediocru, știe tot omul care a văzut câteva meciuri de fotbal. Dat este din ce in ce mai evident că „Regele” delirează continuu. Dacă n-ar fi așa agramat ar dispare si ultima brumă de umor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.