Hai cu votul! Urna a ajuns și la cei din penitenciar

Un număr de 103 deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc au votat, duminică, la alegerile europarlamentare, iar doi şi-au exprimat opţiunea de vot pentru alegerile locale.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea-Ciuc, subcomisar Teofana Baltă, în prezent, în custodia unităţii se află 191 de persoane private de libertate, dintre care, pentru alegerile europarlamentare, au avut drept de vot 187 de persoane.

Dintre acestea, 104 şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota, iar 83 de deţinuţi nu au vrut să voteze.

Din cei 104 deţinuţi care au dorit să voteze, 103 şi-au exprimat, duminică, opţiunea electorală.

În ceea ce priveşte alegerile locale, doar cinci persoane private de libertate, din cele 191 aflate în custodie, au avut drept de vot, având domiciliul în Miercurea-Ciuc, iar două au depus cerere şi au şi votat la scrutinul de duminică.

Sursa citată a precizat că procesul de votare s-a desfăşurat fără incidente, într-o sală din incinta unităţii, unde au fost amplasate două cabine de vot, la faţa locului fiind prezenţi, cu urna mobilă, reprezentaţii secţiei de votare la care Penitenciarul este arondat.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Harghita, Adrian Pănescu, până sâmbătă seara, s-au depus în Harghita un număr de 2.182 de cereri pentru urna mobilă.

În judeţul Harghita sunt înscrise în listele electorale permanente un număr de 263.842 de persoane cu drept de vot, iar în listele electorale complementare, care cuprind persoanele din Uniunea Europeană cu drept de vot în România, 872 de cetăţeni.

La nivelul judeţului au fost constituite 292 de secţii de votare, cu una în plus faţă de precedentele alegeri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Asa se obtin voturi „legale”, si sunt foarte multe!
  Ei (cei de la putere) au spus ca penitenciarele dunt pline )) .
  Serviciu contra serviciu!
  Intrebari?

 2. Nu avem incredere in ei sa fie in libertate dar ii lasam sa ne voteze candidatii pe gustul lor.
  Aceasta „Democratie” extinsa este de fapt o bataie de joc a democratiei reale care nu mai exista demult, din vremurile ateniene cand votul era direct si cand functiile in statul -oras erau voluntare si daca nu se ofereau voluntari se tragea la sorti cine va fi seful statului.
  Cine mai crede in acest cuvant ultra vanturat si uzat: „democratie”?

 3. @CD : confunzi democratia cu republica. democratia e o forma de dictatura. asa a fost conceputa.. Republica e o forma de libertate cum a fost SUA pana in 1913.. dupa aia a inceput sa se indrepte catre dictatura din ce in ce mai repede.

 4. Dar la Cimitire cind va ajunge urna ,ca doar sintem obijnuiti in Romania sa voteze si mortii ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.