Haideți s-o lăsăm pe Simona Halep în pace

La politică şi la fotbal ne pricepem cu toţii, dar nu ştiu cum naiba, guvernările sunt din ce în ce mai proaste, iar fotbalul stă la picioarele statuii lui Gică Hagi şi se roagă, însă fără succes, să-i dea talent, viteză, rezistenţă fizică şi disciplină tactică. Mai nou, noi, românii, am devenit specialişti şi în tenis feminin.

Acest lucru se datorează unei domnişoare din Constanţa, care de aproape 200 de săptămâni ocupă unul din primele zece locuri ale clasamentului mondial.

Hai, Simona, că se poate! Se poate să iei Roland Garros-ul şi să ataci prima poziţie a WTA. Ba uite că nu s-a putut. Dar de ce n-ai ieşit mai des la fileu, Simona, şi de ce nu ţi-ai plimbat mai mult adversara dintr-o parte a alta a terenului? Vai de capul tău, Simona. Ei, dar poate la Wimbledon. Hai, Simona, bate-o pe jucătoarea din cauza căreia Ilie Năstase nu mai este primit pe arenele internaţionale unde se dispută marile turnee de tenis. Hai, Simona, că dacă o baţi pe Konta, ajungi pe locul I în lume şi, cu puţin noroc, câştigi şi cel mai important turneu pe iarbă. Uite că nu s-a putut nici asta. Dar de ce ai stat doar pe fundul terenului, Simona, şi ai lăsat-o pe adversară să-şi facă jocul? Ăla-i drive, Simona, ăla-i forehand, ăla-i lob, ăla-i smash? Vai de tenisul tău, Simona! Lasă-te şi lasă-ne, Simona, au strigat românii, marii specialişti în tenisul feminin, în faţa televizoarelor, după care s-au repezit pe reţelele de socializare, unde au făcut-o praf, mai ceva decât a făcut-o Johanna Konta în setul trei al sfertului de la Wimbledon.

Totuşi, ce ne recomandă pe noi, românii, să o criticăm dur pe o domnişoara din Constanţa, care de mică a făcut tenis pe banii familiei ei şi pe munca ei? Suntem noi, românii, primii la ceva? La agricultură, la IT, la medicină, la educaţie sau la nataţie? Sunt cei care o critică pe Simona Halep cei mai buni agricultori, medici, profesori, ingineri, medici, poliţişti, jurnalişti sau analişti, nu din lume, dar măcar de la ei din oraş, din sat sau de la serviciu?

Simona Halep atât poate, atât joacă, atât câştigă. Haideţi s-o lăsăm pe Simona Halep în pace şi să ne întoarcem la calculatoarele, catedrele, strungurile, pixurile, tractoarele şi guvernările noastre.

Recomanda
Sorin Avram 177 Articole
Author