Haiducia e, de fapt, disperare! Pachetul fiscal ”demolează economia românească”

Liderul PMP a acuzat Guvernul de lipsă de transparență și spune că măsurile fiscale vor avea un efect „demolator” pentru economie.

„Ceea ce mi se pare însă foarte grav este lipsa de transparență cu care a lucrat Guvernul în ultima perioadă, punându-i pe toți practic în fața faptului împlinit – și aici îmi aduc aminte de președintele Iohannis, care spunea că `în mandatul meu nu vor crește taxe și impozite`. Premierul Ciolacu spunea că PSD niciodată nu va mări taxe și impozite în România cât va guverna, or acum vedem cum, pe repede înainte, de frică, își asumă răspunderea pe un pachet fiscal demolator pentru economia românească”, a spus Eugen Tomac, la un post TV.

„Pentru că nu au reușit să elimine pensiile speciale, nu au reușit să aducă banii europeni în țară și acum se îndreaptă într-un mod haiducesc spre economia privată și încearcă să o subjuge pentru a mai aduce bani la bugetul de stat pentru a împrăștia resurse pe pomeni electorale. Toate măsurile pe care le puteau lua pentru a opri această povară pe care o duce România prin bugetul de stat supradimensionat… Este o crimă pentru că aveau soluția, puteau reduce numărul de parlamentari, puteau reduce numărul de secretari de stat că sunt mai mulți decât în toată Europa într-o singură țară, nemaivorbind de faptul că întârzie digitalizarea ANAF, care ar ajuta la o colectare mai bună și, evident, la a combate evaziunea fiscală”, a continuat Eugen Tomac.

„Atacă piața de construcții, în plină criză a agriculturii elimină o serie de facilități pentru agricultura română, în condițiile în care noi importăm 70% din produsele alimentare de bază, nemaivorbind de faptul că și IT-ul, care s-a dezvoltat foarte mult tocmai pentru că a avut o serie de facilități, este și el la rându-i vizat de aceste măsuri, nemaivorbind de faptul că nu există un studiu de impact, iar legea obligă Guvernul să implementeze orice modificare fiscală cu măsuri tranzitorii de minim șase luni (…). Este o haiducie care, evident, arată cât de disperat este Guvernul pentru a aduce noi resurse la bugetul de stat pentru a le risipi pe pomeni care trebuie distribuite înainte de alegerile de anul viitor”, a conchis Tomac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Care economie băi Băsistule? România are economie? Nu a distrus-o idolul tău, securistul de Băselu și împu.țita de Luluța?

  2. hAline, alții au început distrugerea. În frunte cu fostul șef și coleg al lui petrov bețivanul securist, Petrică fără gît.

  3. Cu Elena Udrea privind printre gratii la Târgșorul Nou departe în zare un petic de cer , și Traian Băsescu urmărind cu interes de pe terasa hotelului din Bruxelles putorile ieșite la produs, PMP este condus de domnul Eugen Tomac. O fizionomie clonă întâlnită și în Ministerul Justiție, și la Poliție și la SRI, și STS, SPP, Parlament dând declarații aprobatoare dacă este cooptat la guvernare sau violent critice dacă este pe margine numită opoziție. Tripleta opoziției de Dreapta: Drulă-USR, Tomac-PMP, Orban-FD.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.