Hainele care să nu-i lipsească celui mic iarna asta

Deși soarele e pe cer și strălucește, frigul la el acasă, că doar e ianuarie. Chiar dacă a nins doar puțin, din păcate, asta nu înseamnă că poți să ieși afară în tricou sau doar în hanorac. Nici tu, și nici cel mic. Totuși, în privința copilului, dă dovadă de atenție, deoarece, din prea multă grijă și atenție, riști să exagerezi.

Astfel, deși e clar că nu vrei ca puiul tău să se îmblonăvească, nu trebuie să te duci în cealaltă extremă și să-l îmbraci prea gros sau să cheltuiești o avere pentru a-i înlocui complet garderoba. Câteva exemple de haine potrivite pentru iarnă sunt puloverele sau hanoracele și, desigur, gecile. Poți face foarte ușor o ținută pentru plimbările prin parc, începând cu un hanorac din bumbac, la care poți adăuga o geacă de iarnă, niște jeanși și o pereche de ghetuțe.

Așadar, în acest articol, vom discuta despre hainele potrivite pentru începutul sezonului rece, îți oferim câteva sfaturi despre ce să păstrezi și ce să înlocuiești din dulapul copilului tău, dar și altele. Dacă te-ai apucat deja să faci un pic de curățenie în garderoba copilului și te întrebi ce poți păstra și la ce poți renunța, ia o pauză și citește rândurile de mai jos:

Folosește-te hainele pe care le ai deja

Dacă deja a venit frigul ăla specific iernii, hai să îți dăm o situație ipotetică, dar de care ai putea să te lovești. Dacă tocmai ai achiziționat niște treninguri pentru copii și crezi că nu mai ai cum să le folosești, nu te grăbi să le arunci. Dacă ai luat câteva treninguri copii, sau orice alte tipuri de haine, nu neapărat treninguri copii, poți să le folosești și iarna.
Dacă tot am dat exemplul cu treningurile copii, hai să continuăm cu ele și cum nu trebuie să le arunci în dulap, fără să le folosești. De exemplu, când ieșiți la o plimbare, îl poți îmbrăca într-un tricou polo pentru copii, iar peste el să pui bluza de trening copii. Așa că, nu abandona niște articole de îmbrăcat, numai bune de purtat, într-un colț al șifonierului și să le uiți acolo.

Ce haine sunt mai potrivite pentru iarna asta

Chiar și iarna, temperaturile pot oscila. Cu alte cuvinte, dimineața este frigul acela specific sezonului, iar o geacă de iarnă și un pulover pot fi o opțiune foarte bună pentru cel mic. Totuși, pentru că vremea este înșelătoare, la prânz, soarele poate ieși din nori și poate aduce un pic de căldura. De aceea, foarte important este să ai toate tipurile de haine pentru cel mic. Cel mai bine ar fi să îți faci o listă cu toate articolele de care ai nevoie. Un mic sfat este să îl îmbraci pe cel mic în straturi. În acest fel, dacă se face prea cald, poate să își dea geaca jos și să rămână doar în hanorac.

Și pentru a-l îmbrăca pe cel mic în straturi, hanoracele, puloverele și bluzele de trening devin esențiale. Sunt perfecte dimineața pe sub geacă, deoarece țin de cald, cât și pentru timpul zilei, când se încălzește.

Totuși, atunci când alegi hainele pe care să le poarte copilul pe sub geacă, ai grijă la materialele din care sunt fabricate. O sugestie generală este să optezi pentru materiale naturale, chiar dacă acestea pot fi mai scumpe. De ce? Pentru că prin materialele naturale pielea respiră mult mai bine. Printre aceste materiale se numără lâna și bumbacul.

Ce încălțăminte să alegi?

La acest capitol, lucrurile nu sunt foarte complicate, deoarece nu ai foarte multe variante din care să alegi sau în care să te încurci. Având în vedere că vorbim despre iarnă, vorbim automat despre vânt, frig și gheață aproape la tot pasul. Așa că, o pereche de ghete impermeabile sau cu blăniță în interior vor fi ideale. Mai ales dacă au și o talpă specială antiderapantă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.