Halep a cerut ca procesul cu firma de suplimente să fie cu jurați!

Simona Halep a trecut la atac după ce s-au încheiat audierile ei de la TAS, la Luasanne. Românca a dat în judecată firma care a produs colagenul de la care a fost incriminată pentru dopaj și va cere daune de 10 milioane dolari.

Procesul civil intentat de Simona Halep la Tribunalul din Manhattan, New York, împotriva companiei de suplimente Quantum Nutrition, va fi judecat de către jurați.

O modalitate rar întânită, dar Halep vrea să se asigure de corectitudinea celor care vor lua decizia și de faptul că are șanse reale de a obține câștig de cauză.

În dosarul făcut public de Tribunalul din Manhattan se specifică faptul că Simona Halep a cerut un proces cu jurați: „Reclamanta cere un proces cu jurați în toate spețele”.

De regulă, cauzele civile se rezolvă prin înțelegeri la tribunalele din SUA.

Dacă nu se ajunge la înțelegere, atunci se trece la proces. Judecătorul se implică de la început în procedură, ca mediator, potrivit site-ului de specialitate juridice.ro.

În cazul în care judecătorul nu reușește medierea, va putea rămâne în proces, iar cel care decide va fi juriul.

Juriul e format din oameni simpli, care nu au studii juridice. Judecătorul se asigură că procesul nu va dura mult și le explică juraților care sunt regulile.

Sunt două forme de juriu, unul mare juriu, cu un număr de 12 până la 23 de jurați sa micul juriu, un  număr între 6-12 jurați.

O noapte de cazare pentru fiecare jurat, în cazul în care nu se poate lua decizia în acea zi, va costa pe Simona minim 50 de dolari de persoană.

„Pârâtul a făcut următoarele garanții pentru conținutul și ingredientele Schinoussa MCT: a garantat în mod expres că ‘sursele noastre sunt peptide de colagen marin hidrolizat prins în Oceanul Pacific, pentru a asigura o sursă curată și prietenoasă cu mediul înconjurător. De fapt, Keto MCT conținea ingrediente chinezești de origine necunoscută, dar și Roxadustat, care nu era menționat pe eticheta produsului” – se arată în documentul înaintat de avocații lui Halep.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. Super! O va costa foarte mult dar rezultatele vor fi impecabile, sper! E cariera ei în joc, și, daca nu forțează ieșirea adevărului la suprafață, chiar daca totul e la baza politic, trebuie sa fie un grup care judecă obiectiv și realist. Mult succes Simona 🙏🙏🙏! In urma suspendării, după un an a primit decizia, ceea ce e ilegal, imoral și necuviincios in meseria de judecător.

 2. @Q spune:
  „25 feb. 2024 la 17:16
  Nici o zi fara Halep sau Firea !”

  -nici 1 zi fara juratzi!

 3. @911 Semnul Fiarei
  -„nu stie barbatul ce stie tot Satul”,
  stie si machidoank asta,
  e trivial!

 4. Deocamdată nu știm dacă este vinovată sau nevinovată. Motivul invocat, ce are Oceanul Pacific ca subiect, e o chestie copilărească. Unii nu știu că China se învecinează cu Oceanul Pacific. Dacă Halep nu câștigă procesul, imaginea ei va fi compromisă total.

 5. in Romania ar trebui sa fie jurati. Ar mai taia din elanul celor care judeca stramb!

 6. daca proasta nu sa mutat inalta tara, i sa dat mhue la roma_niea.

  tampitii astia nu stiu, se prefact ca nu stiu, ce cacat de roma este roma_niea capitalista, la care capitalistiin din Comitetul Central infometau tara si copiii din 1980, ca ei tatarii de Bukres si teleorman, tzigani turci uitati de turci pacolo, sa se dea cu mercedesuri de „occident”.

  camas pa mormantu vostru de tatari, steti bagati la soparla, nu sunteti nicunu iertati. Ce i sa facut capitalistului fascist Antonescu, va asteapta pa toti. Pa stadioane si in piete publice, darar ciuma paste casele voastre tataresti.

 7. In cazul acestui supliment (la capitolul compozitie) s-a practicat minciuna/falsul grosolan.
  Ca peste tot, ca in orice produs de pe piata. Nu stim ce mancam, ce bem, ce respiram.
  Aceasta firma, nu doar merita, ci TREBUIE, este obligatoriu sa plateasca. A pus in vanzare produse false.
  Si le merge asa ani de zile. Vand produse false.
  Refuz sa cred ca-i un accident al firmei. Cred cu ardoare ca este o practica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.