Halep o înțeapă pe Wozniacki

Caroline Wozniacki, revenită de puțină vreme în circuitul WTA, a produs de curând o adevărată furtună, legându-se de Simona Halp. Wozniacki și-a îmbrăcat cuvintele în mantia unei așa zise apreceri a valorii româncei, după care s-a lansat în acuzații legate de faptul că Halep nu ar fi trebuit să primească wild-card la Miami, pentru că vine după un caz de dopaj în care a fost suspendată.

 „În primul rând, mereu mi-a plăcut de Simona. Am avut o relație bună. Și în trecut am vorbit deschis despre ce cred în legătură cu dopajul. Ideile mele nu s-au schimbat. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toți. Nu mă refer direct la Simona, dar, dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv…

Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare pe tablou, dar eu cred, și nu este un atac la cineva anume, că acești oameni nu ar trebui să primească wild-card-uri!

Dacă vrei să revii și a fost vorba de o greșeală, înțeleg, dar trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf. Asta e părerea mea despre astfel de lucruri” – a spus Wozniacki la Miami.

Simona a încercat să amorseze conflictul la cald, explicând cu calm faptul că ea nu s-a dopat niciodată în mod voluntar și că TAS a înțeles acest lucru când a decis să îi reducă pedeapsa ITIA de la 4 ani la 9 luni. În apărarea ei a sărit fosta mare campioană belgiană, multiplă câștigătoare de turnee de Grand Slam, belgianca Kim Klijsters:

„Când cineva e testat pozitiv pentru că a luat o substanță care să îl facă un atlet mai bun, atunci sunt de acord 100% cu Caroline. Dar situația lui Halep e diferită, ea nu a fost conștientă că a luat ceva.

Când Simona a vorbit despre cazul Mariei Sharapova (n.r. – depistată cu meldonium, a primit wild-card-uri la revenire) a arătat modul în care vede ea dopajul, dar și faptul că nu e o trișoare. În mintea ei, Simona crede că nu a trișat, iar eu sunt de aceeași părere”.

Până una alta Wozniacki a fost bombardată cu opinii dure pe rețelele de socializare, ea fiind considerată o mare trișoare. Pentru că la fel cum a procedat în 2018 în finala de la Australian Open în meciul cu Simona Halep a mai făcut la fel în nenumărate alte rânduri, inclusiv acum la Miami.

Adică atunci când simte partida nu e în mâna ei nu ezită să cheme echipa medicalăm, pentru a scoate adversara din ritm. Așa a câștigat acea finală cu Halep, după ce a inventat o problemă medicală în setul decisiv. Însă la revenirea în țară Simona Halep nu a mai fost la fel de elegantă cu daneza și a pus-o dur la punct:

„Nici nu m-am mai gândit la acest subiect. Pot să repet ce am mai zis. Ar fi bine să citească decizia TAS mai bine. Iar dacă nu înțelege, să i se traducă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

4 Comentarii

  1. „În mintea ei, Simona crede că nu a trișat, iar eu sunt de aceeași părere”

    Sustin, asa cred si eu, care nu cred vreodata.

  2. Bine punctat, Simona. Eleganta, taioasa, oportuna. Capul sus, nu permite nimanui sa te mai atace , dreptatea e de partea ta si e confirmata de cea mai inalta autoritate in domeniu

  3. Efectele „reformei învățământului ” promovată di Presedintili miew își arată „roadele”..Numaidecât românii ( unii dintre ei) nu mai pricep ce citesc. Altfel nu se explica cum aceștia încurcă sensul verbului „a reduce” cu verbul „a anula” in cazul de fatâ fiind vorba de suspendare…

  4. Corect! Replica pe cinste data diplomat de Simona unei trecute prin școală că gașca pe apa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.