Halucinant: Medicul Lucan, acuzat de tentativă de omor

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce colegii l-au acuzat pe medicul Mihai Lucan că ar fi încercat să secționeze în mod intenționat artera unui pacient, pentru a-l pune într-o situație dificilă pe un coleg al său.

În rechizitoriu este menționat că „cu ocazia efectuării unui transplant renal (..) pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe martorul Suciu Mihai Domnuțiu cu care se afla într-o stare de vădită contradictorialitate, pretextând că doreşte să participe în mod direct la operaţiunea ce presupunea pregătirea grefei renale în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, inculpatul Lucan Mihai a manipulat de o aşa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziţia membrilor echipei de chirurgi condusă de către martorul Suciu Mihai Domnuțiu , părăsind la scurt timp sediul ICUTR”.

Medicii şi asistentele care erau în sală au declarat că incidentul nu avea cum să se producă altfel, din moment ce rinichiul a fost verificat şi testat înainte să ajungă în mâna lui Mihai Lucan, relatează Radiocluj.ro.

Cercetările sunt făcute în același dosar în care Lucan este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Medicul a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar a acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8475 Articole
Author

14 Comentarii

 1. Un neom!Aveti grija cu medicii astia aducatori de moarte!Si batrani inca pot face rau!

  • Din cate am aflat despre Lucan de peste 12 ani, nu ma mira nimic, il cred capabil de orice marsavie ca sa faca bani. Canalia iti ia pe de o parte banii si apoi te priveste apoi cu dispret ca pe un vierme si ti se adresaza ca la ultimul randas. Asta e omul, penntru cine n-a aflat inca.

 2. Este evident ca, Lucan este bolnav psihic! Daca te dai pe mana unor astfel de doctori-medici nu ai nicio sansa. Problema este ca tot mai multi dintre absoventii de medicina generala sunt bolnavi psihici si care nici macar nu au ajuns medici specialisti. Fereasca Dumnezeu sa ai vreo boala pana la 80 de ani si sa ajungi pe mana unor profesori gen Ciomu, Lucan etc. Sicriul este aproape si subventionat de sta care nu-ti mai plateste pensia. Sistemul de invatamant medical scoate bolnavi psihici fiindca obliga studentii sa invete la virgula mii de pagini. Pe nimeni nu interesaza starea psihica a absolventilor de MG! huuo!

 3. Aiurea. Daca „operatia” n-a fost „vizibila”, cum dracu’ de-au vazut-o respectivii, si-nca post-festum? abia asteapta ciolanul de ros, si ei, asta-i adevarul. Si pentru ciolan, cum nu s-ar mai si pe cine n-ar murdari …

  • Taci KGB-isto. Te bucuri la orice ticalosie indreptata impotriva romanilor.

 4. De ce este ..Halucinant.. draga Ionica Radu?!.Intrucat Luncan a incercat sa-i ia viata unui om , punand totul in carca acelui medic, adicatelea vezi doamne nu este profesionist.Singurul profesionist din Romania sunt eu Luncan, nu-i asa draga Ionica. Cu parere de rau, cu durere in suflet in preajma sarbatorilor de iarna , o spun raspicat. Acest Mengele de Cluj pe langa Burnei merita pana la aceasta ora sa fie la beciul domnesc cu varf si indesat. Cu toate actele de profesionalism facute in urma sa, salvand si oameni de la moarte. Dar Lacomia , Neomenia, Avaritatea sub toate aspectele sale dovedite cu varf si indesat la Luncan merita sa fie arestat, cu toata dragostea. In orice tara cat de cat civilizata de pe acest pamant, daca se intampla ceva asemantor cazului Luncan , era scandal mare in medicina. Individului i se retragea dreptul de a mai profesa , pentru golaniile savarsite, luare de mita, fraudarea asigurarilor sociale etc. Numai in Romania nu.Dar bunul Dumnezeu nu doarme, o sa-i dea dupa inimioara cele cuvenite medicului Luncan.

 5. Acuzatiile sunt f. concertate; sa nu fie vorba de niste uri personale mai tari decat acuzatiile.

  • Si ce daca. Omul este oricum un ticalos, este clar pentru toata lumea. Ca dau si colegii o mana de ajutor la demonificarea lui asta-i altceva, dar poate, cu toata galagia asta, scapam cel putin de monopolul transplanturilor. Rinichi numai la Luncan, ficati numai la Irinel Popescu, etc.. Sa-i lasam si pe cei tineri sa deminstreze ceva ….. Numai dinozauri furaciosi cu gandirea formata pe vremea lui Ceasca….

  • @grasu
   Și ai impresia că va dispărea mafia odată cu Luncan!
   Te înșeli amarnic. Rinichi va primi cel ce are mult bănet de oferit. Muritorii de rând, cu venituri medii pe economie, sunt sortiți pieirii.

 6. Foarte interesanta telenovela Mihai Lucan din mai multe puncte de vedere. In primul rand, probele subtiri (a zis-o instanta). In al doilea rand, modul in care a fost contruit cazul Lucan. O propaganda facuta dupa manual pentru a suplini probele slabute. Problema e ca manualul e de prin anii ’50, iar propaganda e lipsita de staif. In al treilea rand, publicul pentru telenovela Lucan e asaltat de carnati, toba, sarmale si altele, deci are soriciul mai putin sensibil in perioada asta pentru un astfel de caz. Nu in ultimul rand, troleala de doi lei din spatele articolelor despre telenovela in cauza. Vorba aceea, la asa propaganda, asa troli! Speram la ceva mai bun pentru anul care vine!

 7. Are în spate politicieni, securiști și alții care îl ajuta și nu cred că va păți ceva Editat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.