Hamas a difuzat noi imagini cu ostatici israelieni

Braţul armat al Hamas a difuzat luni o înregistrare video în care apar trei israelieni în vârstă, în viaţă, printre ostaticii aflaţi în Fâşia Gaza de la atacul din 7 octombrie pe teritoriul israelian, relatează AFP.

În videoclipul difuzat de Brigăzile Ezzedine al-Qassam intitulat „Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici”, cei trei bărbaţi apar stând pe scaune, iar unul dintre ei trimite un mesaj autorităţilor israeliene prin care le cere să facă tot ceea ce este necesar pentru a fi eliberaţi.

Potrivit media israeliene, cei trei ostatici prezentaţi în videoclip au vârste cuprinse între 79 şi 84 de ani şi provin din kibbutz-ul Nir Oz, una dintre comunităţile vizate de atacul fără precedent al comandourilor Hamas din 7 octombrie, în sudul Israelului.

„Acesta este un videoclip cu teroare criminală care arată brutalitatea Hamas faţă de civili în vârstă şi nevinovaţi care au nevoie de îngrijiri medicale”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Atacul din 7 octombrie a provocat aproximativ 1.140 de morţi în Israel, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe cele mai recente date oficiale israeliene disponibile. Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice, dintre care 129 sunt încă reţinute în Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. „Acesta este un videoclip cu teroare criminală care arată brutalitatea Hamas faţă de civili în vârstă şi nevinovaţi care au nevoie de îngrijiri medicale”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.
  De ce nu dau și clipul cu cei trei ostatici eliberați de Hamas ce au fost uciși de trupele israeliene dweși veneau goi până la brâu și cu niște steaguri albe improvizate ca să fie mai clar că n-au gânduri rele ?
  Se pare că aia cu „goi până la brâu”, le-a fost fatală, cunoscându-se ce valoare au „goii” pentru ei ! 😎

 2. deja 75 de zile ?
  -aia au trecut si prin covid,
  dupa cate se pare!

  e o inscenare jegoasa si atata tot.

 3. 3 barbati de aceeasi varsta:
  i-au capturat la pescuit,la fetitze sau in baru de gheyy?
  (par in varsta
  sa-i intrebe ce au facut in ’73)

 4. Hamas la intigarea lui Putin si a Iranului a crezut ca rupe gura poolimei arabe si au ajuns sa fie tocati literalmente
  curios in nici un tratat arabo-israelian recent nu s-a pus problema Palestinei

 5. Romanul-un manelist grobian, ca intotdeauna. Fara coloana vertebrala precum polonezul sau ungurul, sarbul. Romanul-obisnuit sa bea, sa asculte manele, sa fie calcat in picioare de organele abilitate cu bugete incomensurabile, dar inutile pentru cetateanul roman, doar pentru speciali.

 6. Romania,o gramada de kkt iata de ce :
  1.Hamas ataca militar Israel,ucide peste 1000 de evrei si ia ostatici vreo 250
  2.IDF ataca militar Gaza si pune pe drumuri 2 milioane de arabi
  3.Sare ca o closca Romania /MAE a: avem cetateni romani in ISrael printre morti si ostatici,avem cetateni romani in Gaza,printre teroristi
  concluzia:nu va e rusine panaramelor de autoritati romane,sa dati cetatenii pe banda rulanta contra spagi la MAI,cui se nimereste?ce cauta sarantoaca Romania in razboiul biblic dintre evrei si caananiti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.