Hamas anunță un nou bilanț al morților din Gaza

Numărul palestinienilor ucişi în Fâşia Gaza a crescut la 20.057 de la începutul războiului, a anunţat vineri autoritatea sanitară controlată de Hamas în teritoriu, citată de agenţia DPA.

În ultimele două zile, aproximativ 390 de persoane au fost ucise. Un total de 53.320 de persoane au fost rănite, inclusiv mii de minori, adaugă sursa citată.

Datele nu pot fi verificate independent, dar ONU şi observatorii subliniază că cifrele autorităţii s-au dovedit a fi în general credibile în trecut.

Ofensiva militară israeliană pentru eliminarea Hamas în Gaza a fost declanşată de cel mai grav masacru din istoria Israelului, comis de teroriştii Hamas şi alte grupuri la 7 octombrie.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în sudul Israelului şi alţi 240 de cetăţeni luaţi ostatici, dintre care unii au fost eliberaţi în timpul unui scurt armistiţiu.

Israelul a lansat lovituri aeriene masive asupra Gazei, urmate de ofensiva terestră care a început la sfârşitul lunii octombrie.

Între timp, zeci de străini şi palestinieni cu dublă cetăţenie ar trebui să părăsească vineri fâşia de coastă, unde au loc lupte grele, potrivit unei liste emise de autoritatea palestiniană de frontieră la punctul de trecere Rafah.

Lista include persoane cu cetăţenie britanică, americană şi mexicană.

De la începutul războiului în urmă cu mai bine de două luni, sute de străini şi palestinieni cu dublă cetăţenie au trecut în Egipt prin Rafah.

Mulţi dintre ei sunt primiţi la graniţă de reprezentanţii ambasadelor lor respective, care organizează apoi continuarea deplasării prin aeroportul din Cairo.

Ministerul egiptean de Externe a declarat în noiembrie că aproximativ 7.000 de persoane din 60 de ţări se aflau în Fâşia Gaza aşteptând evacuarea.

Nu este clar câţi străini şi palestinieni cu al doilea paşaport sunt încă în Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

 1. hai mai retarzilor cat mai cantati in slujba israelului…
  „cel mai grav masacru” …de fapt cel mai grav masacru comis de israel cu aprobarea tacita a armatei israeliene…o operatiune steag fals…pentru a da vina pe Hamas si a incepe epurarea etnica din Gaza…
  nenorociti de jurnalisti…numai in slujba sionului cantati

 2. Eheheheiii! Pana la 3000000 buc victime , din care 400000 copii ( pierderi..colaterale, nuland dixit!) , facute de iubitii nostri amerloci in Irak mai e…mult- trebuie sa recunoastem dragi babuini din colonie!- pt bibisatana sa il egaleze pe obama Asta si explica de ce lu prietenu ciolacului si simeonului,taiatii imprejur ai globalismului nu i-a dat inca premiul nobel pt pace Dar asta doar ca holocausul sionist e doar la inceput! PS Va rugam, daca va vina sa vomitati , nu o faceti aici!

 3. Numărul palestinienilor ucişi în Fâşia Gaza a crescut la 20.057 .În ultimele două zile, aproximativ 390 de persoane au fost ucise. Un total de 53.320 de persoane au fost rănite, inclusiv peste 5.000 de copii, adaugă sursa citată.Intrebarea pe care fiecare om si-o pune este daca acesti foarte multi morti si raniti, erau persoane civile sau erau militari din gruparea Hamas.Asta ar trebuii clarificat si spus oamenilor care citesc aceste informatii.Daca sint persoane civile si copii este o crima ,iar daca sint militari Hamas, este corect ca au putut fi lichidati.

 4. De cand o organizatie de teroristi devine credibila? si de cand Cotidianul a devenit o perdea de fum ?A, uitasem,aici se aduc laude Rusiei si lui Putin. Cum sa-mi scape asa ceva.

 5. Încă mai există Hamas? Aloooooo, dom’ Bibi vă rog mişcaţi-vă mai cu talent!

 6. israelul a pus la punct intreaga strategie pentru un anumit scop final…netanyahu face un singurul lucru pe care il stie: ucide.
  dar orice aventura are si un sfirsit si fiecare zi care trece apropie acel sfirsit… frica si umbrele trecutului vor sufoca bestiile pentru ca ele isi sapa singure groapa.

  DREPTATE PENTRU PLAESTINA, TARA FURATA DE CATRE SIONISTI!

 7. Prima dovada scrisa despre NAZISM este Vechiul Testament scris de evrei pentru preamarirea Evreilor si spre batjocura neevreilor.

 8. Gicu Cand esti tantalau invoci Biblia? Ca sa ce? Cat de penibili sunteti unii.Va dati in stamba cum ca ati citit Biblia,dar ati inteles ceva de acolo ,sau interpretati ca poppii dupa cum va convine? Si apropo, cred ca evreii au fost cei mai asupriti . Dar ce-mi bat capul cu un nimic . Spune-mi cateva personalitati hamas? Un filosf, un inventator,un medic ,un politician de anvergura. Poti?

 9. arabii se vor razbuna si evreii la fel si arabii la fel si pace nu va mai fi.
  Bine ca Bibi a scapat de puscarie.
  Scenariile astea s-au mai vazut si in alte zone…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.